1 din 2
1
Macbook Pro 13” - nu e chiar atat de “Pro”
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Astazi, dupa 3 luni de cand il am l-am folosit cu “adevarat” pentru prima oara ;
Dezactivam cu The Uarchiver 4 fisiere simultan, fiecare ocupa aprox. 15GB (+- 500MB), in Terminal verificam un fisier de 10GB si cu ISO Burn scriam un DVD DL. Pe fundal aveam deschis Finder, iTunes, Safari.
Laptop-ul se misca ca dracu, dadeam un click pe ceva trebuia sa astept intre 10-15 secunde sa primesc feedback-ul.
Safari a incarcat macuser.ro in 2 minute (ianinte de asta i-am dat Force Quit de 2-3 ori) ; am facut un screenshot si mi-a aparut pe desktop dupa 30-40 de secunde iar cand am vrut sa il sterg l-a sters in 4 minute ! o poza de nici 1MB s-a sters in 4 minute… (si da, trash-ul era gol) ; Piesele is puse pe shuffle in iTunes, intre ele era o pauza de 5-6 secunde iar iTunes-ul se bloca cand le schimba.
Mi se pare absurd comportamentul asta, de la ce vine “Pro” ? E late 2011 cu procesor i5 si 8GB ram. Daca as fi avut vechiul Macbook as fi inteles comportamentul, dar asa..
Probabil ca se misca asa din cauza HDD-ul, asta e teoria mea.
E un HDD 500GB@5400 RPM ; lucram cu foarte multe fisiere mari si HDD-ul citea/scria incontinuu… de la asta sa fie sau ma insel ?
Daca nu e de la HDD, acest Macbook de 13” nu isi merita numele de “Pro”. E doar marketing. Oricum cu un “Pro” de 13” nu poti face lucrurile la fel de bine ca unul de 15”/17”, un motiv ar fi dimensiunea ecranului ; si sa nu mai vorbim de procesor - un Dual Core si un chipset cu 344MB (daca ai 4GB Ram / daca pui 8GB o sa creasca la 512MB) in Mid 2012 mi se pare penal pentru un computer “Pro”.
Revenind, as vrea sa mentionez ca laptop-ul nu s-a incalizt aproape deloc si nu am auzit fan-urile, asta imi place smile

Acuma eu va intreb 2 lucruri :
1. Problema mea e de la HDD sau pur si simplu procesorul nu a facut fata ? (i5 2.4GHz Dual-Core)
2. Macbook Pro 13 isi merita numele de “Pro” ?

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 26.08.11

Acelasi lucru il pateam si eu pe 15-le din semnatura, pana la schimbarea hdd-ului. Am luat un ssd intel 520 de 256 gb cu care functiona impecabil(super fast), dar dupa 2sapt de folosire performantele au scazut la jumatate(chiar si dupa format) si l-am returnat si am trecut pe un seagate 750 cu 8gb slc care functioneaza aproape ca fostul ssd(cu exceptia transferului de fisiere).

Semnătură 

rMBP 15” late 2013
iPhone 6S+ 64GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Inseamna ca e de la HDD ca vad ca tu ai Quad i7, eu am Dual i5.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

E de la hdd 100%.
Eu am quad core ultimul iMac si imi vine sa plang cateodata, merge extrem de prost.
Am si un air dual core cu 4gb ram si merge muuuuuult mai bine. Air-ul are in plus doar ssd…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Floresti,Cluj-Napoca
Macuser din: 07.05.12

Pot sa spun si eu o experienta,,,o placa i5 2011, 4G ram si un SSD samsung de 3.3V adaptat la 5V ( mentionez ca placa a fost reparata , nu e noua ), dar mergea de rupea tot pina la un moment dat cind a inceput sa mearga in reluare, scadat, l-am dus la domnu Cioba, l-am verificat si testul apple totul dadea OK. Ce a patit ce nu a patit SSD-ul nici in acest moment nu stiu, este pe masa, am pus un HDD de 7200RPM/320G si acuma merge bine, nu ca si inainte cu SSD-ul, dar merge bine.

Deci concluzia este, HDD-ul poate este si la tine buba.
Respecte.

Semnătură 

 Macbook Pro 13” early 2011 i7/2.8Ghz/8G RAM/128G SSD + 500G HDD
 iPhone 6 64G
 Time Capsule reconditionat at 1st Generation
 MacMini i5 2.3Ghz/8G RAM / 128G SSD+ 500G SSHD
 38mm Space Gray Aluminum Case with Black Sport Band

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
hamilton - 16 August 2012 09:40 PM

Dezactivam cu The Uarchiver 4 fisiere simultan, fiecare ocupa aprox. 15GB (+- 500MB), in Terminal verificam un fisier de 10GB si cu ISO Burn scriam un DVD DL.

Eu ma mir ca nu a iesit HDD-ul, transpirat, sa-ti arate un degetel…
Fa si tu pe rand chestiile astea mari consumatoare de HDD.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Deschide Activity Monitor si vezi activitatea hard diskului, sigur scria/citea cu maximul lui iar cand i-ai cerut sa mai deschida si Safari s-a inecat. Pune un ssd si vei vedea diferenta instant.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 23.02.12

HDD-ul tau are doar 5400 rpm…ce sa faca saracul mai intai? Scria intr-o parte, citea din alta si volumuri mari de date…si apoi il pui sa citeasca si din alta parte…unde sa se duca capul de citire mai intai? Le facea si el pe rand…Am vazut multi pe aici care au scos unitatea optica si si-au pus un hard ssd in loc. Ca s anu fie investita mare, iti poti lua cel mai mic ssd (120 Gb) si sa-l pui in paralel cu hdd-ul tau. Evident sistemul de operare va trebui sa-l muti pe ssd.
Referitor la faptul ca nu s-a incalzit deloc, nu prea avea cum sa se incalzeasca pentru ca procesorul ar fi lucrat el in 100%, dar il incetinea mult hard-ul…parerea mea smile

Semnătură 

MacBook Pro 13” i5 Yosemite 8GB RAM 256 SSD
iPad 3 32GB
iPhone 5 IOS 6.1.4

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Si cu un ssd vei castiga 30-60 min baterie.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 13.04.08

Opinez ca in momentul in care-ti vei pune un hdd cu 7200 rpm se vor schimba datele problemei wink

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pe celalalt Macbook am un HDD la 7200RPM smile
E putin mai rapid, dar vibreaza, e zgomotos si pierd aproape o ora din baterie…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 13.04.08
hamilton - 17 August 2012 09:58 AM

Pe celalalt Macbook am un HDD la 7200RPM smile
E putin mai rapid, dar vibreaza, e zgomotos si pierd aproape o ora din baterie…

Atat de mult trage la consumul bateriei? Nu realizasem asta pana acum.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

La fel ca și cu alergatul: cu cât mai repede, cu atât ți se duce duracellul de la picioare și te-a lasat.

Revenind la discuție, este puțin probabil să ai nevoie să faci chiar tot ce ai zis tu concomitent. Și pe un portabil.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 21.05.08

Probleme asemanatoare am si eu cu macul din semnatura,deabea astept sa ii schimb HDD-ul cu un SSD si 8Gb ram.
Daca am Photoshop ,Xcode,Safari cu cateva taburi deschise…..innebunesc. shock

Semnătură 

I do not fear computers. I fear the lack of them.

Iphone 4s White.
Macbook pro 15’’ 2.2 i7 4GB 750 HDD 1Gb Gpu.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

La tine nu cred ca e normal. Verifica hardul sa nu fie pe duca (bad-uri, SMART Utility). Si sa ai vreo 20% liber.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 21.05.08

Depinde de dimensiunea imaginilor uneori,daca au rezolutie foarte mare,atunci se misca mai greu sau daca am peste 9-10 taburi.Mai mult ca sigur este de la HDD,sincer nu stiu de ce au pus HDD de 5700Rpm pe un macbook pro.

Semnătură 

I do not fear computers. I fear the lack of them.

Iphone 4s White.
Macbook pro 15’’ 2.2 i7 4GB 750 HDD 1Gb Gpu.

1 din 2
1