1 din 2
1
Macbook white A1181 - upgrade, upgrade
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.12.11

Ma gandesc de o perioada destul de lunga sa imi upgradez Mac-ul.
Este vorba de un Early 2009,
2.16GHz Intel Core 2 Duo (P7350)
2Go 667 DDR2 SDRAM
120 GB Hitachi 5400 rpm
OS X Leopard…

Acum…

ce vreau eu:
4 GB de RAM - ce imi recomandati? Ati avut ocazia sa faceti un upgrade? 1 x 4 GB sau 2 placute x 2 GB?
Hard mare - minim 320 - suporta oare 500 - 750 GB? Suporta 7200 rpm?

Si acum durerea cea mai mare…

OS X minim Lion sau ML. Am inteles de la un prieten care are acelasi procesor cu al meu ca se misca bine, doar ca el are 4 GB deja de RAM.

Aici problema mea e urmatoarea:
- trebuie sa trec prin carambalacul Snow Leopard -> install direct + platit licenta.
acum, nu am deloc o problema sa platesc licenta pt Lion/ML. Dar am o mare problema sa platesc licenta pt Snow Leopard, mai ales cand e doar un soft tranzitoriu…
Se poate instala o imagine piratata pt SL? :|

Acum, sa nu para stupide intrebarile mele, dar sunt noob in ceea ce priveste MAC… :(

Semnătură 

MacBook Early 2009 - Core 2 Duo 2.0 Ghz - 2 GB Ram - 120 GB Hdd 5400 rpm - NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

SSD all the way si 1 x 4gb daca stii ca vrei sa pui 4 mai incolo. Daca nu, 2 x 2, ca e mai bine necomprimat smile

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Magos - 17 August 2012 08:15 AM

Asta nu ai vrut sa intrebi, a tastat pisica, nu?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 17 August 2012 08:35 AM

A tastat Leopardul ala din calculator al meu, a sarit pe taste si a facut mrraw…

Serios acum, nu ma dau banii afara din casa sa cumpar un Snow Leopard pe care sa nu il folosesc DOAR pentru a putea accesa installerul de LION… :|

Semnătură 

MacBook Early 2009 - Core 2 Duo 2.0 Ghz - 2 GB Ram - 120 GB Hdd 5400 rpm - NVIDIA GeForce 9400M 256 MB
iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
altero - 17 August 2012 08:35 AM

Sau poate se găsește un mac-iuzăr cu suflet mare care să te ajute cu un kit de SL de împrumut. A, și crecă și Lionu’ e în aceeași situațiune cu SL… adicătelea nu prea se mai găsește.

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Atunci mut direct catre ML.
Daca tot fac si upgrade de componente.
Doar ca… Gasesc eu un maciuzar cu suflet maaaaare?
Dau o cafea atat de buna :D

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member
trusk - 17 August 2012 08:21 AM

SSD all the way

Exista SSD pt Sata2?!? hmmm

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Lol, cum sa nu. Eu am SSD pe Sata 2, desi Mini-ul meu are S3

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
trusk - 17 August 2012 08:55 AM

Lol, cum sa nu. Eu am SSD pe Sata 2, desi Mini-ul meu are S3

Intrebari stupide smile)

Multumesc pentru raspuns…

Astept sa vad daca gasesc pe cineva destul de marinimos sa imprumute un SL ...

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Ma gandesc de o perioada destul de lunga sa imi upgradez Mac-ul.
Este vorba de un Early 2009,
2.16GHz Intel Core 2 Duo (P7350)
2Go 667 DDR2 SDRAM
120 GB Hitachi 5400 rpm
OS X Leopard…

Acum…

ce vreau eu:
4 GB de RAM - ce imi recomandati? Ati avut ocazia sa faceti un upgrade? 1 x 4 GB sau 2 placute x 2 GB?
Hard mare - minim 320 - suporta oare 500 - 750 GB? Suporta 7200 rpm?

Si acum durerea cea mai mare…

OS X minim Lion sau ML. Am inteles de la un prieten care are acelasi procesor cu al meu ca se misca bine, doar ca el are 4 GB deja de RAM.

Aici problema mea e urmatoarea:
- trebuie sa trec prin carambalacul Snow Leopard -> install direct + platit licenta.
acum, nu am deloc o problema sa platesc licenta pt Lion/ML. Dar am o mare problema sa platesc licenta pt Snow Leopard, mai ales cand e doar un soft tranzitoriu…

Acum, sa nu para stupide intrebarile mele, dar sunt noob in ceea ce priveste MAC… :(

In primul rand, vezi sigur ce model este. Cu procesor la 2,16 GHz, a fost un model prin 2006-2007. Procesorul in cauza este un T7400 nici pe departe cel de care zici tu. Repet, verifica sigur ce ai. Daca te uiti la mine in semnatura, ai sa vezi ca am modelul de care zic mai sus.
Daca ai acelasi model ca si mine, iti pot spune ca eu i-am adaugat chiar aseara maximul de ram pe care il suporta, si i-am inlocuit hdd-ul original de 120 GB cu unul de 320 de imi zacea prin casa de ceva vreme. Ca sa nu stau sa repet instalarea sistemului si a aplicatiilor i-am facut o clonare si l-am bagat direct in locul celui vechi dupa clonare. Anyway, daca tu ai cpu P7350, asta este la 2GHz in cap. Si intr-adevar este model mai recent decat cel descris de mine. Asta suporta maxim dublu memoria fata de al meu, adica 6 GB in loc de 3GB. Se merita sa ii bagi 2x2GB pentru ca cele de 4GB cel putin pe aici pe la mine sunt mai greu de gasit mai ales ca a luat avant ddr3-ul.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Graveyard - 17 August 2012 09:51 AM

In primul rand, vezi sigur ce model este. Cu procesor la 2,16 GHz, a fost un model prin 2006-2007. Procesorul in cauza este un T7400 nici pe departe cel de care zici tu. Repet, verifica sigur ce ai. Daca te uiti la mine in semnatura, ai sa vezi ca am modelul de care zic mai sus.
Daca ai acelasi model ca si mine, iti pot spune ca eu i-am adaugat chiar aseara maximul de ram pe care il suporta, si i-am inlocuit hdd-ul original de 120 GB cu unul de 320 de imi zacea prin casa de ceva vreme. Ca sa nu stau sa repet instalarea sistemului si a aplicatiilor i-am facut o clonare si l-am bagat direct in locul celui vechi dupa clonare. Anyway, daca tu ai cpu P7350, asta este la 2GHz in cap. Si intr-adevar este model mai recent decat cel descris de mine. Asta suporta maxim dublu memoria fata de al meu, adica 6 GB in loc de 3GB. Se merita sa ii bagi 2x2GB pentru ca cele de 4GB cel putin pe aici pe la mine sunt mai greu de gasit mai ales ca a luat avant ddr3-ul.

Core 2 Duo 2 Ghz
Dupa Everymac.com, e P7350, mai multe n-am gasit despre procesor prin laptop.

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Pune-i hardu’ iute și vijelios.

Bagă-i ram. Vezi că merg chiar 6G. (primu’ atașament. F..k Expression engine că nu merge nici cu imageshack nici cu tinypic să bag poza în text)

Așa e, e P7350 și merge și Mountain Lion pă el. (atașamentu’ 2)

Apoi fă-ți timp fo oră după aia (după apgreidurile de mai sus) și - deși se zice că am un suflet mic și meschin - rezolvăm cu SL. raspberry
Mă simțăsc inimos azi wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Sarumana mult de raspuns!
Mai am una bucata problema, aka bateria *am avut un topic mai vechi pe subiect.
Acush… Intrebarea mea e urmatoarea:
la Noumax am primit 2 preturi (si la iStyle la fel) - 600 pt baterie de service, reconditionata si cu garantie 6 luni si bateria veche la schimb, si 690 pt baterie originala, noua - cu garantie 12 luni. Acum, la Noumax au negat ca bateria ar fi reconditionata, pe cand la iStyle mi-au zis direct ca bateria de service e reconstruita.

Aaaacum, eu ce sa mai cred si inteleg?

Sincer, nu prea am incredere in bateria de service.

Si-a inlocuit cineva pana acum bateria cu una originala, de la ei? Cum se comporta? Are aceeasi viata lunga cum ar trebui sa aibe un Macbook - 4-5 ore?

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Canada
Macuser din: 24.08.06

Sa pui oare suspensii reconditionate pe Porsche?
Pui niste intrebari…
Eu nu m-as risca la mizeria aia pentru 90ron in primul rand. In al doilea, incearca si la Noumax. Pe la iStyle se intampla tot felul de tampenii in service-ul ala smile

Semnătură 

• Forget everything you know about life, and just open your eyes… This is a revolution of the mind •

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Aetherius - 18 August 2012 07:13 PM

Sa pui oare suspensii reconditionate pe Porsche?
Pui niste intrebari…
Eu nu m-as risca la mizeria aia pentru 90ron in primul rand. In al doilea, incearca si la Noumax. Pe la iStyle se intampla tot felul de tampenii in service-ul ala smile

Realizezi ca nici macar nu m-am gandit la acest aspect, nu? diferenta e infima.
DAR pe mine ma deranjeaza nosalanta lor, iar intre cele doua firme nici nu stiu pe cine sa aleg - cred ca mai simplu imi este sa ma duc in afara sa o achizitionez, imi pare mult mai sigur decat prin oricare din cei doi.

Acum, intrebarea mea era daca acumulatorul original cumparat din magazin se ridica la inaltimea si asteptarile unuia normal de mac, adica ma va tine precum cel vechi, in perioada lui buna - 4—5-6 ore?

Semnătură 

iPhone 3GS 8 GB
iPhone 4S 16 GB
iPad 1 64 GB
more to come!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

Nonsalanta lor e justificata, amandoi au dreptate.
Poti alege la amandoi intre un produs nou cu un an garantie,
sau un produc reconditionat cu 3 luni garantie.
Nici unul din ei nu iti poate spune cum si in ce mod reconditioneaza
Apple bateriile.

Daca ai sansa nonsalanta, poti lua de afara o baterie noua cu 600.
La cat de multi bani vrei sa investesti in upgrade-uri,
as spune sa-l lasi sa plece pe actualul,
si gandeste-te la un
MacBook Unibody sau
MacBook White Unibody

Livrezi cafea si in provincie?

1 din 2
1