Sunt Austriac, am invatat romana la facultate. Sunt pasionat de calculatoare. Am Win 3.11, 95b, 96, 98SE, ME si XP. Mult mai iubesc Macurile mele: Powerbook 520c cu sistem 7.5, un Powerbook “Pismo” cu 9.2.1 si un iBook alb cu Max OS X “Tiger”.
Sunt uimit ca exista si in Romania useri Mac. Am incercat sa fac o pagina web Aici/ dar nu prea m-am descurcat cu web-builderul.
M-ar interesa corespondenta cu romani care folosesc Mac.
Multe salutari din Austria, si bine ati venit in Uniunea Europeana,
Christian
Daca esti din Viena poate bem o bere pe Bellariastrasse, sau unde vrei tu. Pot sa iau si iBookul G4 dupa mine si facem schimb de impresii. (numai pana pe 3 ian, PM me!)
Va atrag atentia ca, dintre toti cei care studiaza limba româna, germanii sînt cei care o vorbesc cel mai bine (e paradoxal, ar trebui sa fie italienii, dar nici pe departe). Oricum, bun venit si probleme cit mai putine!
Sau poate e român (sau parintii sînt) stabilit in Austria!
Va atrag atentia ca, dintre toti cei care studiaza limba româna, germanii sînt cei care o vorbesc cel mai bine (e paradoxal, ar trebui sa fie italienii, dar nici pe departe).
Banuiesc ca e din cauza ca, fiind o limba asa de diferita de a lor, o invata “de noua”. Un italian, francez, se va incurca tot timpul in similitudini, si va avea tot timpul impresia ca e o limba usor de invatat, deci nu va da mare atentie.
Am fost tanar cand am invatat limba romana, cca. 20 de ani. Am avut profesori buni: dr. Ion Cazan care a murit de mult si dr. Radulescu. La curs au fost foarte putini studenti atunci. La liceul am avut limba latina care m-a ajutat mult. Parintii nu sunt din Romania, toti suntem Austrieci.