Mai mulţi prieteni mi se plîng că li s-au bulit încărcătoarele de la nişte mac buce. Am căutat o soluţie mai ieftină şi n-am găsit, deşi ştiu că e un producător chinez, prezent pe piaţa din România.
Mă poate ajuta cineva?
incearca si mentormarket.ro. De la ei am luat eu un magsafe replace de 85 de W si pana acum merge ok. E putin mai mare decat cel original si plasticul e mai prost dar..e si mai ieftin.
Eu am avut un MacBook PRO model 2007 cu magsafe replace si va spun ca bateria avea 200 cicluri si 0% health, adica moarta. Acelasi caz s-a mai intamplat altor 2 prieteni cu magsafe replace, li s-au dus bateriile foarte repede, deci atentie.
Un încărcător la aceiași putere cu cel original sau mai mică va incărca bateria încet și bine, prelungindu-i viața.
Un încărcător de putere mai mare o va încărca repede, dar îi va scurta viața.
Curentul electric de la Apple nu are electronii mai lucioși decât cel din încărcătoarele 3rd party - cât timp respecți parametrii, va merge bine.
Alecsandru: Bateria respectivă tot din 2007 (adică de 5 ani) este ? O baterie ține cam 3 ani în mod normal ...
O baterie isi ia singura curentul de incarcare, atat cat are nevoie.El este la valoare mai mare cand bateria este descarcata si scade odata cu procesul de incarcare pana ajunge la o valoare aproape de “0” , relativ.
Un incarcator de putere mai mare, de ex cel de 85W , nu va livra un curent mai mare pentru o baterie cu capacitate mai mica, respectiv in locul celui de 65W, el va ” duce” mai usor procesul de incarcare, atat.
Deci nu va incarca mai repede o baterie.
Ce este important la un incarcator care nu este cel original , este sa fie reale valorile care sunt inscrise pe el si de cele mai multe ori aceste chinezarii de pe piata sunt ieftine si proaste, de cea mai slaba calitate posibila. Ele nu doar ca incarca aiurea bateria dar de cele mai multe ori o pot distruge datorita sistemul de redresare si filtrare a curentului de incarcare.
Mai degraba recomand doritorilor sau celor care a probleme cu incarcatorul, sa caute un second hand la un pret rezonabil decat aceste incarcatoare contrafacute.Ieftine si calitate pe masura.
Mult bun si ieftin…..