Import m2ts in iMovie
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 03.01.12

M-am jucat un pic cu iMovie, totul simplu si usor cu filmele .mov din iPhoto. Am vrut sa bag si un m2ts, l-am convertit cu handbrake in m4v si m-am dus in iMovie sa-l import. Fisierul are 500 MB si iMovie imi spune ca are nevoie de 1 ora sa-l importe. N-oi avea eu cea mai tare scula, e un iMac 2011 QC 2.5 cu 8 GB RAM, dar parca e cam mult o ora pt. un filmulet. I-am dat un force quit si l-am lasat balta. L-am bagat si in libraria iPhoto dar in iMovie nu-mi apare filmul respectiv, doar cele .mov, trebuie sa-l import.

E normal sa mearga asa greu importul? O sa caut un converter sa fac mts-urile .mov, handbrake vad ca are doar mp4 si mkv. Nu stiu cum e cu pierderea de calitate la mov.

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu merge sa importi filmul direct din camera in iMovie? Parca stie m2ts.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

Merge direct din camera conectata la iMovie ( la al meu Panasonic TZ7 funcționează ).

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

Ok, banuiesc ca merge sa import filmele direct din camera in iMovie (nu stiu daca ar merge mai repede), pe mine ma intereseaza totusi sa le editez pe cele salvate pe hard, fiind foarte mari le sterg repede din camera din lipsa de spatiu. Am multe filmulete de familie pe care doream sa le mai editez, dar daca stau o ora sa import unul de cateva minute in iMovie mai bine ma las pagubas. De aceea am incercat sa le convertesc in formate Mac friendly cum ar fi m4p, dar se pare ca nu e o solutie. Mai caut variante.

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Merge mai repede importate direct din camera. Toate formatele astea sunt cu comprimare, asa ca editarea va fi cu atat mai greoaie (si cu rezultate mai proaste) cu cat filmul a trecut prin mai multe conversii.

Una e Mac friendly pentru vizionare (si oricum, pe Mac se pot vedea toate formatele) si alta pentru editare.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Ostratu, IF
Macuser din: 15.03.07

In cazul meu, importul din camera direct in iMovie pentru un fisier de 5 min dureaza maxim 5 min.
In loc sa copiezi fisierele din camera in HDD din lipsa de spatiu, cred ca cel mai corect este sa le importi direct in iMovie, pentru o editare mai usoara si chiar ulterioara in cazul in care pastrezi proiectele.
Acum, pentru cele existente pe HDD in format m2ts, cred ca trebuie sa le convertesti cu http://www.divergentmedia.com/clipwrap in AIC pentru un import mai usor in iMovie pentru editare.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Mersi de sfaturi, o sa testez si un import direct din camera. Pare interesant si convertorul, o sa-l incerc.

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.11.11

Care sunt setarile optime in handbrake pentru a nu pierde calitatea HD la o conversie TS -> MKV ?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Am facut niste teste cu importul direct din camera in iMovie si in afara de viteza de import care este mult mai mare am alte dezavantaje: un fisier de 1 min. care avea vreo 120 MB original mi l-a importat mov la peste 600 MB. Filmele trase 1080-50p nici macar nu le vede. Concluzie: mai bine le copiez pe hard si cele pe care vreau sa le editez le convertesc intr-un format compatibil iMovie. Sint anumite momente in care te cam enerveaza limitarile impuse de apple, dar dragostea e prea mare ca sa bagi in seama toate prostiile…

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Ca sa le faca editabile, le face mai mari.
In iMovie editezi, ca de aia e facut. Dupa care exporti, in diferite marimi.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
altero - 27 August 2012 08:37 PM

Ca sa le faca editabile, le face mai mari.
In iMovie editezi, ca de aia e facut. Dupa care exporti, in diferite marimi.

De acord cu tine, problema e ca niciodata nu ma apuc sa le editez pe loc din lipsa de timp. Si pe multe nici nu vreau sa le editez, ci doar pe unele sa le mai corectez diverse probleme sau sa lipesc mai multe intr-un clip. Si asa sunt fisiere mari, daca le fac proiecte in iMovie mi se umple hardul instant, deci nu pot sa le tin acolo pentru editare ulterioara. Eu pe de alta parte caut si solutii de micsorare a fisierelor, chiar cu mici pierderi de calitate, sunt multe filmulete de familie si deja sunt in criza de spatiu.

Asa ca deocamdata ramane sa le salvez pe HDD si mai vad ulterior. Solutii sunt totusi, vroiam doar sa ma joc un pic cu iMovie.

Am incercat si cu “Import from camera archive” dar nu mi-e clar cum trebuie salvate filmele intr-un folder ca sa le pot importa. Am pus toate fisierele aferente unui mts intr-un folder dar iMovie nu le vede ca archive. Nici pe apple support nu e explicit, spun doar ca poti importa din back-up facut de pe camera intr-un folder.

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member

Am gasit si cum se arhiveaza filmele pentru imovie, la import alegi ¨Archive all¨ si le poti arhiva intr-un folder pentru editare ulterioara. Le salveaza mts si convertirea se face ulterior (cel putin in teorie, nu am apucat sa testez)

Semnătură 

iMac 21.5” i5
MacBook Pro 13
iPad 32 4G
iPhone 6

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 22.02.08

Pana la urma cu ce faci conversia din mts pt imovie? Ma intereseaza si pe mine, am gasit programe, dar cu pierdere enorma de calitate.

Semnătură 

Only the dead have seen the end of war.