home internet pe MAC si PC
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Salutare forum
Nou posesor (si fericit) de iMac acasa si vreau sa-l leg si pe nepretuitul (MAC) la net.
Se dau urmatoarele:
1 bucata PC - Windows XP Prof
1 bucata iMac - MAC OS X - Tiger
1 bucata switch sau router - la alegere
net prin retea de cartier cu DHCP si autorizare pe mac-ul placii

Cum ma sfatuiti sa fac?
Multumesc anticipat

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

vorbesti cu adminul sa-ti dea setarile necesare, ii spui ca te legi cu un mac la net si gata…. e simplu de tot wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

mda - e cea mai simpla varianta - ma gandeam ca mai bine legam routerul si dadeam net cu el si la mac si la pc. Sau, internet sharing din windows xp (pe care am deja net) dar se pare ca ma complic

Semnătură 

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Daca nu vrei sa vorbesti cu adminul, poti face in felul urmator:
1. Banuiesc ca pana acum ai avut cablul de net bagat direct in PC-ul cu XP.  Fiindca zici ca ai acces pe baza de MAC, trebuie sa afli adresa MAC a PC-ului si sa o clonezi in router. Asta daca routerul tau permite acest lucru. Scopul este de a pune routerul in locul PC-ului, legat direct la net. MAC-ul PC-ului il afli cu comanda ipconfig /all data in Terminal (sau cum se cheama fereastra aia DOS-like pe PC… na ca am si uitat…). O sa vezi acolo ceva gen Physical Address. Noteaza adresa
2. Intra in setarile routerului si vezi daca poti schimba MAC-ul. Daca nu poti, n-ai ce face, trebuie sa vorbesti cu adminul.
3. Pui interfata externa (WAN) a routerului pe DHCP
4. Legi PC-ul si iMac-ul la router, pui interfata interna (LAN) a routerului pe DHCP si ii dai acestuia o adresa gen 192.168.1.1, pui cele doua computere sa-si ia adresele IP automat prin DHCP de la adresa LAN a routerului.

Cam asta ar fi. Evident ca tot ce am scris depinde de modul in care poti configura routerul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

vb cu adminul, oricum tre sa vb cu el pt retea si chestii de genul asta. cum zici ca deja ai pe xp, spune-i ca mai ai de bagat in retea inca un calc personal si ar trebui sa te rezolve.

..si eu am avut aceeasi problema cu adresa de mac, dhcp rahat rahat..smile

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Multam la toata lumea - rezolvarea a fost foarte simpla: Router - schimbat adresa mac la router (adica i-am dat-o pe cea a calculatorului care era deja legat - am un DLink), clasa de ip interna (adica la mine in casa 193.168.0.x, reteaua de bloc e cu 192….) si merge fara nici un fel de problema.
Aviz amatorilor ...

Semnătură 

Apple user!