Este prima data când observ . Nu cautarea unei rezolvari m-a facut sa postez ci procentul afisat (vezi in atasamente) .
Ma gindesc ca 10.8 are o problema “matematica” si nu stiu cit de mult trebuie sa ne raportam la procentul de utilizare CPU afisat .
Am vazut chiar si 350 , 400 , dar nu am apucat sa imortalizez .
Procesul are mai multe “Mach Thread”-uri (11 în cazul tău) care, dacă nu au nevoie de coerență la nivelul L1 cache sunt distribuite pe mai multe core-uri și pot astfel folosi mai mult decât 100% dintr-un CPU.
Problema e că prezentarea proceselor este în format standard POSIX dar Darwin este un micro-kernel MACH care “poate” mai multe decât un Unix standard.
Da , nu imi place aceasta prezentare :( . Cui si la ce poate fi utila aceasta prezentare ?
Normal ar fi sa poti vizualiza cât din intreg ansamblu este utilizat .
Da , nu imi place aceasta prezentare :( . Cui si la ce poate fi utila aceasta prezentare ?
Normal ar fi sa poti vizualiza cât din intreg ansamblu este utilizat .
Dacă ai 4 core-uri, consumul de CPU de la toate procesele adunat are un maxim de 4*100% = 400%. Ăsta e standard-ul. Și pe OSX e bine - să vezi pe AIX-uri cu micropartiționare unde poți avea de exemplu o mașină cu 2.3 CPU-uri dar cu alocare dinamică până la 3.55 CPU-uri în orele de vârf share-uit cu alte 3 servere.
“Cât din întreg ansamblul” este de asemenea inutil. Un proces cu thread-uri utilizând 150% CPU știi că umple un core și jumătate și va folosi 150% CPU din maximul de 1600% și pe un MacPro cu 16 core-uri. Dezvoltatorul aplicației poate astfel să vadă consumul și să zică: Pentru acest program aveți nevoie de un mac cu minim 2 core-uri.
De asemenea, prezentarea individuală a consumului de CPU la fiecare thread ar fi inutilă - thread-urile au același nume ca procesul părinte - ai fi văzut 11 sau 12 mds-uri care fiecare consuma puțin CPU intercalate cu alte thread-uri de la procese - nu ți-ai fi dat seama ce proces este vinovat.
Revenind la mds - el nu face multe calcule forjând CPU-ul, toate acele thread-uri de fapt cam stau după HDD - să te uiți în graficul de jos cu CPU ce procent de utilizare “User” și ce procent “System” - acel “System” este în marea sa majoritate așteptarea după disc să returneze datele cerute. De obicei, pe un system UNIX, dacă OS-ul așteaptă deseori după disc și System este pentru lungi perioade 20% sau mai mult, atunci trebuie făcut ceva cu discul respectiv - fie aranjate/mutate datele astfel încât să fie accesate mai eficient, fie înlocuit cu unul cu timpi de access mai mic sau viteză de transfer mai mare (access în cazul “mds”).
Deci ce dracu e mds-ul asta? imi tine procesorul la maxim cu temp ridicata, cu toate ca nu indexeaza nimic dar in acelasi timp imi si termina bateria mai repede. Asta se intampla dupa upgrade la ML. Cred ca o sa revin la Lion.