Dupa muuult timp m-am decis sa-mi cumpar (in sfarsit) un Macbook Pro Retina, asa ca primul pas pe care l-am facut a fost sa caut problemele si nu partile bune ale lor. Din cate am observat, cea mai urata problema este intampinata la display, mai exact aparitia fenomenului de ghosting (https://discussions.apple.com/thread/4034848?start=0&tstart=0)
Poate pentru cei din SUA, chestiunea asta nu e atat de dramatica pentru ca pot schimba usor laptopul la orice reprezantanta Apple, insa la noi cred ca este un chin.
Acum pendulez intre a mai astepta o perioada de timp pana cand se rezolva problema sa a-mi cumpara un Macbook Pro non-retina insa parca mi-e ciua sa dau o caruta de bani pe un model vechi. Voi ce ziceti?
Este adevarat, ca daca spargi dispalyul el nu se poate schimba ca la celelalte, bine daca este in garantie no problem daca pateste ceva de la ei, dar daca te-a pus .... sa ii faci ceva, este pa sau nu am inteles eu bine?
eu nu prea am auzit de displayuri sparte… dar deh, fiecare știe ce vrea de la computerul lui
nu văd de ce ar fi o problemă schimbarea lui (în afară de cost)...
dacă chiar vrei să știi, noumax - Premium Service Provider, te poate lămuri ușor
eu nu prea am auzit de displayuri sparte… dar deh, fiecare știe ce vrea de la computerul lui
nu văd de ce ar fi o problemă schimbarea lui (în afară de cost)...
dacă chiar vrei să știi, noumax - Premium Service Provider, te poate lămuri ușor
Asa citisem pe macrumors cand a fost lasnsat ca nu se poate schimba fiind lipit pe carcasa, daca ei s-au aberat, atunci si eu am facut la fel
Display-ul se schimbă cu tot cu capac - asta e problema. Oricum, la cât costă un display retina, prețul unei foi de aluminiu + 1 webcam și 2 balamale nu e semnificativ
@yly3 daca vrei ceva nou ti-l iei. daca e nou si ai garantie nu vad care ar fi problema. Fata de late 2011, prefer rMBP. Nu se incinge DELOC fata de generatia anterioara si tine bateria si foarte bine.Sunt utilizator de rMBP si nu am nici-o problema. Cat despre problema cu efectul de ghosting se prezinta la unele display-uri produse de LG.
Al meu este LG si nu am nici-un efect, nimic.
Sfatul meu este sa nu mai ascultati de aberatii, multe din ele sunt “facute” din acele probleme pentru a putea fi returnat sau pentru a face valva.
Sfatul meu. Cand Apple introduce un redesign, intotdeauna cumpara generatia a 2-a. Eu personal voi lua modelul 2013.
Subscriu!
Eu am riscat, nici nu e cumparat de la distribuitorii din RO, si am primit un LCD Samsung pe el Adevarat, am cam strans din… pana am accesat comanda in terminal! Apoi, de la 2300 la 3200 euro mi se pare cam mult.
Eu l-am cumparat pe al meu in septembrie (din Bucuresti) si desi display-ul este LG, nu apare fenomenul de ghosting. Probabil doar primele loturi au fost cu probleme.
folosesc si late 2011 si mid 2012 (rMBP) si pot spune ca intradevar rMBP-u se incalzeste mai putin. si cu toate ca am ecran LG, nu am intalnit fenomenul de ghosting pentru ca de fiecare data cand plec de la el ii dau lock, deci ecranul se stinge.
Display-ul se schimbă cu tot cu capac - asta e problema. Oricum, la cât costă un display retina, prețul unei foi de aluminiu + 1 webcam și 2 balamale nu e semnificativ
Daca esti dibaci, merge si cu foenul. E testata si pe alea vechi unde nenea Äpfel zice clar ca nu se poa’.
In orice caz, retina mi se pare o tampenie pe un ecran asa mic. E de-a dreptul futil.
Eu am unul din week 29 cu display LG si am ghosting clar. Nu l-am luat din magazin de la noi deci nu am hartii. Stiu ca se rezolva la Noumax dupa S/N dar va intreb, ati fost pe la ei recent fara hartii (totusi in garantia de 1 an) si cum ati procedat?
Eu cred că, acum, problema s-a rezolvat.
@nevrozel, nu contează dacă ai sau nu ai hîrtii. Contează dacă e de f… găsit sau nu şi dacă n-are un proprietar care plînge după el, cu numărul serial scris pe mînecă.
Un mac fără acte (pierdute) e în grija firmei mame un an de zile, oriunde în lume.
În octombrie, mi-am cumpărat un Macbook Pro cu ecran Retină 512GB. Prima lună a mers totul bine, n-am observat mare lucru (doar niște “fâșii”, aproape de marginea din stânga și din dreapta ecranului, mai luminate).
După o lună, am observat într-o noapte, în timp ce mă uitam pe întuneric la un trailer, că în colțul din dreapta sus am o pată de culoare roșie. Și apoi, fără să fac vreun test, am observat niște urme lăsate de facebook.
În utilizarea de zi cu zi, problemele nu era foarte vizibile. Pata roșie nu prea se vedea, umbrele apăreau doar pe gri și doar în anumite condiții, doar strip-urile erau vizibile dar fără să mă deranjeze prea tare, așa că mi-am zis că dacă ignor problema o să dispară (haha). Dar, problema n-a dispărut. Ba chiar, pata de roșu a devenit din ce în ce mai vizibilă.
Mi-am analizat opțiunile (deja trecuseră aproape două luni de la achiziție), și mi-am dat seama că ele erau limitate.. așa că am scris un email pe adresa lui Tim Cook, în care am descris problemele și-am cerut o soluție. La 12 ore, m-a contactat o persoană de la Apple, și 2 convorbiri telefonice și 2 emailuri mai târziu, sunt în așteptarea unui laptop nou.
Cred că Apple recunoaște, în mod tacit, existența acestor probleme. Și mi se pare excelent că se pot rezolva, și chiar destul de ușor, chiar dacă Apple nu are prezență directă în România.