Programe CAD pe mac
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 27.12.06

as vrea sa stiu daca exista programe CAD compatibile mac
si care ar fi acestea.
cu multumiri!!!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Este. De exemplu, aici, sau aici.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Multumesc mult, acum m-am mai linistit tinand cont de oferta variata. smile
Activitatea mea se desfasoara in domeniul constructiilor, mai exact al proiectarii lor, calculul si elaborarea planurilor de rezistenta,
nu arhitectura, fiind utilizator de AutoCad, MathCad, Sap, RCad, Robot, si mai nou Nemetchek, adica programe pentru desen
si modelare structuri, bineinteles performante si sigure.
Daca sunt proiectanti printre dumneavoastra, utilizatori de MAC, as dori sfaturi, idei, ajutor.
Programele compatibile mac, folosite pentru proiectare, sunt cel putin la fel de performante ca cele win?

Multumesc!!! wink

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

E suficient sa cauti pe Google scriind numele aplicatiei, sa pui un “+” apoi “OS X”
Iata exemple la repezeala:
http://www.architosh.com/news/2001-11/2001a-1108-tidbits-a.phtml
sau:
http://www.macworld.com/news/2001/12/06/vectorworks/
Dupa cum vezi, exista de mai bine de cinci ani
Iar programele de mac sint in 99% din cazuri, o transpunere de cod de pe o masina pe alta. Ele nu sint identice DOAR din punct de vedere grafic. Au aceleasi functii, aceleasi fisiere. Interfata grafica e mai eleganta, iar numarul crash-urilor, mai mic.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

Plus ca, de cand cu Macurile pe Intel, poti sa-ti pui si Windows pe Mac, deci daca nu gasesti un program si pentru Mac, mai dai din cand in cand drumul si la uratenia de Windows.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

offtopic.
am un program de matematica inca de cand nu exista intel.
l-am pus pe intel si la procese imi spune ca e aplicatie de intel, si merge si mult mai bine fata de g4.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
apostol - 01 Ianuarie 2007 11:10 PM

as vrea sa stiu daca exista programe CAD compatibile mac
si care ar fi acestea.
cu multumiri!!!

Cel mai simplu si mai ieftin este CADintosh (Lemke soft, aia care fac si GraphicConverter), dar lista e destul de lunga.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Va multumesc pentru sustinere, chiar mi-ati fost utili si orice sfat pe care mi-l puteti oferi
il astept cu mare nevoie. smile
Sper pana la urma sa ma descurc, deoarece vreau sa invat si un alt SO in afara win. de doi lei juma.
In cateva zile o sa imi iau un mac si ma apuc de experimentat. Sper ca nu va “laudati” degeaba!!! smile
Oricum, e altceva si asta conteaza mult.

Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uita-te bine la noi: parem noi laudarosi? smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
apostol - 03 Ianuarie 2007 10:21 PM

Va multumesc pentru sustinere, chiar mi-ati fost utili si orice sfat pe care mi-l puteti oferi
il astept cu mare nevoie. smile
Sper pana la urma sa ma descurc, deoarece vreau sa invat si un alt SO in afara win. de doi lei juma.
In cateva zile o sa imi iau un mac si ma apuc de experimentat. Sper ca nu va “laudati” degeaba!!! smile
Oricum, e altceva si asta conteaza mult.

Multumesc

La capitolul CAD nu e prea mult de experimentat, e de folosit. CADintosh se descarcă gratuit și merge în regim shareware, cred că la infinit…

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

“La capitolul CAD nu e prea mult de experimentat, e de folosit. CADintosh se descarcă gratuit și merge în regim shareware, cred că la infinit…

Deacord, insa programe gen Sap, Robot, folosite pentru modelarea (calcul) structurilor (podurilor)??? Sunt foarte importante!!!!
Defapt cred ca aici e buba. Oricum, sunt convins ca in scurt timp or sa apara versiunile programelor tehnice utilizate pe win, si pe mac.
Sper cel putin ca asa va fi.

Sa ne auzim de bine!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

a aparut si vector works 12.5 UB
il iau eu da are 26 de parti. :(

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
apostol - 04 Ianuarie 2007 11:10 PM

“La capitolul CAD nu e prea mult de experimentat, e de folosit. CADintosh se descarcă gratuit și merge în regim shareware, cred că la infinit…

Deacord, insa programe gen Sap, Robot, folosite pentru modelarea (calcul) structurilor (podurilor)??? Sunt foarte importante!!!!
Defapt cred ca aici e buba. Oricum, sunt convins ca in scurt timp or sa apara versiunile programelor tehnice utilizate pe win, si pe mac.
Sper cel putin ca asa va fi.

Sa ne auzim de bine!

Bun, atunci intri frumos pe http://www.versiontracker.com și/sau MacUpdate și cauți ceea ce dorești. Există multe aplicații NUMAI pt mac, după cum unele sînt NUMAI pt Windows. Depinde ce dorești să faci și la ce nivel ești. Merită să pierzi cîteva ore să cauți și să testezi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.02.07

Salutare !

Eu sunt arhitect si lucrez in Allplan. Si eu am aceasi problema si anume: Allplan nu are vs. pt apple. Acum ca a cumparat graphisoft sper sa isi dezvolte ALLPLAN si pt Apple.
Pana atunci caut si eu ceva asemanator.

Tschuss.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Cele sugerate aici, sau pe versiontracker nu sunt bune?