1 din 2
1
Romania in Uniunea Europeana
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut,

Acum ca suntem cetateni europeni recunoscuti, am vazut discutiile de pe situl austriac despre Romania din link-ul dat de colegul nostru deceanu (am invatat germana nativ) si sunt putin dezamagit. Ce ar trebui sa stie cetatenii europeni despre Romania? Ce credeti ca aducem bun in Europa si ce credeti ca vom primi?

Sa le spunem europenilor care nu stiu unde este Romania pe harta ca stramosii nostri au fost un popor mandru si luptator? Ca au avut tupeul de a se pune cu cel mai mare imperiu al lumii - Imperiul Roman? Ca am tinut piept hoardelor de tatari timp de sute de ani? Ca inventiile romanilor au schimbat lumea moderna- vezi insulina si motorul cu reactie (si multe altele)? Ca timp de atatia ani cat poporul roman a stat in umbra totusi nu si-a pierdut identitatea culturala?

De ce este intotdeauna vazuta partea negativa a lucrurilor? Suntem singura tara din Europa cu tigani, hoti, talhari, cersetori? Un proverb englez spune - Greselile ne sunt cunoscute intodeauna, pe cand succesele nu.

Aici nu este vorba de politica, ci doar de lucrurile bune pe care Romania le aduce cu ea; pe cele rele le stim deja.
Restul lucrurilor bune vor fi adaugate de noi.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Imaginea României în lume a fost creată de mass-media, care se ghidează după principiul “o știre negativă e o știre bună”. Publicul reacționează foarte bine la știrile negative, și foarte puțin la cele pozitive. Din acest motiv e suficient să arăți o imagine cu o mașina trasă de cal, și toată lumea își închipuie că așa e peste tot în România. Fiindcă nici o campanie pozitivă de presă nu va putea ține piept unei campanii negative, nu ne rămâne decât să ne vedem de treabă, să punem țara și oamenii la punct și apoi să-i chemăm în vizită pe cei din vest, ca să vadă cu ochii lor care e situația.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mass-media trebuie sa mananca si ea o paine…..si daca o mașina trasă de cal aduce cateva puncte de raiting aduce implicit bani. tv, ziarele sunt si ele business-uri ....
cu toti suntem de vina pt modul in care suntem perceputi. sunt de acord cu amicul Draciax doar pana la propozitia asta: “Ca au avut tupeul de a se pune cu cel mai mare imperiu al lumii - Imperiul Roman? ” ..... in rest praf si pulbere. combinatia slav+latin a produs un mare bullshit. suntem un popor de betivi (trebuia sa taie si sa arda viile ca sa poata sa-si ia oamenii la lupta pt a apara tara), hoti, shpagari si toate celelalte rele. Ghinionul mare a fost ca din cand in cand iesea cate unul cu capul pe umeri si facea ceva bun (o insulina, un motor, un stilou etc) si ne ofticam ca prostii si incercam sa-i dam in cap.

“Un proverb englez spune - Greselile ne sunt cunoscute intodeauna, pe cand succesele nu.” asta este f adevarat si f trist.

sper sa nu sariti toti pe mine ca mi-am exprimat si io dezgustul fata de poporul din care fac parte. ce parerea mea!?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
draciax - 02 Ianuarie 2007 10:54 AM

Salut,

Acum ca suntem cetateni europeni recunoscuti, am vazut discutiile de pe situl austriac despre Romania din link-ul dat de colegul nostru deceanu (am invatat germana nativ) si sunt putin dezamagit. Ce ar trebui sa stie cetatenii europeni despre Romania? Ce credeti ca aducem bun in Europa si ce credeti ca vom primi?

Sa le spunem europenilor care nu stiu unde este Romania pe harta ca stramosii nostri au fost un popor mandru si luptator? Ca au avut tupeul de a se pune cu cel mai mare imperiu al lumii - Imperiul Roman? Ca am tinut piept hoardelor de tatari timp de sute de ani? Ca inventiile romanilor au schimbat lumea moderna- vezi insulina si motorul cu reactie (si multe altele)? Ca timp de atatia ani cat poporul roman a stat in umbra totusi nu si-a pierdut identitatea culturala?

De ce este intotdeauna vazuta partea negativa a lucrurilor? Suntem singura tara din Europa cu tigani, hoti, talhari, cersetori? Un proverb englez spune - Greselile ne sunt cunoscute intodeauna, pe cand succesele nu.

Aici nu este vorba de politica, ci doar de lucrurile bune pe care Romania le aduce cu ea; pe cele rele le stim deja.
Restul lucrurilor bune vor fi adaugate de noi.

Din pacate, ceea ce spui tu nu corespunde adevarului decit in cartile NOASTRE de istorie. Nu am fost un popor mîndru (pina in 1859 nici nu am fost “un popor”). Nu sintem mai rai ca altii, dar, cu siguranta, nu sintem mai buni. Nu ne lauudam cu inventii, nici cu cuvintul de onoare. Nici macar identitate nationala nu avem (ca dovada, cei mai multi care parasesc Romania uita limba romana in citiva ani). S-o lasam. Intrebarea e ce aducem Europei noi, ca tara? Desi m-am scremut, n-am putut sa dau un raspuns concret. Sa nu ziceti geografia, ca de oameni e vorba! Aducem, de fapt, multe probleme si putine puncte luminoase. Parerea mea!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

True! Sad but true!
aa, mestere Iaru, aducem piata de desfacere…

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

România aduce Europei câteva milioane de oameni entuziasmați sau foarte entuziasmați de ideea asta de construcție politică europeană, care vin să contracareze lipsa de interes față de această temă manifestată în țările “vechi” ale UE. Cred că cei de la Bruxelles au mizat și pe chestia asta atunci când ne-au primit în UE. Dați-le românilor să voteze orice pe care scrie “UE”, și cred că vor vota “pentru” bucuroși smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

hmmm ... interesanta idee….nu m-am gandit la asta pana acum.
poate nu e vorba de o lipsa de interes. poate e vb de respingere a acestei politici globalizatoare si atunci cei care-s PRO UE practica asa numitul “turism electoral” .....

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sa fim seriosi. Noua ne place de Europa pentru ca am visat la ea atat amar de timp. Drept urmare, suntem entuziasmati de un simbol, nu de aspectele practice si birocratice ale UE. Europenii vechi au o gramada de motive sa nu voteze constitutia. Cea mai mare greseala, din punctul meu de vederee, e ca Europa e facuta pe baze economico-birocratice, si nu pe cele culturale (unde chiar are ce arata). Oamenii nu “simt” Europa, ci vad doar scumpiri, somaj etc.

Cat despre aportul nostru: mai degraba avem de luat decat de dat. Sunt prea multe exemple cand marii nostri romani (!) au fost nevoiti sa o taie: Brancusi, Enescu, Eliade etc. etc. Iar treaba cu “popr mic, care a tinut piept istoriei” e o vrajeala nationalista / protocronista, fara nici o baza istorica (stiintifica). Cititi “Psihologia Poporului Roman” de Draghicescu, sa vedeti acolo cam despre ce e vorba.
Nu cred ca trebuie sa ne iluzionam, ci sa ne vedem fiecare de treaba noastra, sa incercam sa evoluam, sa aruncam toate tarele astea care vad ca se agata si de cei tineri.

Insa trebuie s-o spun: am fost foarte emotionat, in special cand Zubin Mehta ne-a urat “Bine ati venit”. Asta e Europa in care ma integrez eu.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Domle’ acuma întrebarea se pune - dacă iau ceva dintr-o țară UE de exemplu de pe amazon.co.uk mai plătesc vamă sau îmi vine direct acasă ? UK este membră UE (că ei n-au euro ci lire) ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Altero,

Sa nu uitam totusi rolul jucat de noi in dezvltarea Europei pe care o stim azi, Daca nu eram noi aici, turcii ajungeau mult mai departe decat au ajuns.
Da, poate multi au taiat-o din tara, dar nu cred ca au uitat niciodata sa fie romani (vb aici de cei numiti de tine).
Visul Uniunii Europene nu este acela de a uni popoarele si culturile - bulshit; visul este acela de a deveni o putere mai importanta decat USA.

Iarule, cei care uita limba romana sunt niste nemernici, care dupa parerea mea niciodata nu isi vor gasi locul in societatea unde pleaca, pentru ca
nu il stiu pe cel de unde au plecat. Mediaconvertor - stiu ca esti dintr-un oras deosebit, o zona care a dat poporului un mare conducator - Stefan
cel Mare. Arata-mi un al doilea de ex la marea natiune americana, care refuza sa accepte ca sunt cea mai noua societate din lume - looseri.
Multa lume zice - hai dom’le, suntem asa pentru ca nu s-a schimbat mentalitatea vechii generatii. Ei bine, eu vad aici o mentalitate identica pana si la
noua generatie - sa zicem din care facem noi parte. Ce ne lipseste? Optimismul.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pesimistul e cel mai mare optimist. are nevoie permanenta, spera neincetat sa i se insele asteptarile pt a putea fi, in continuare, pesimist.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

asta e ca aia cu jumatatea plina sau goala a paharului; depinde pe care o vezi smile

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
draciax - 02 Ianuarie 2007 04:57 PM

Sa nu uitam totusi rolul jucat de noi in dezvltarea Europei pe care o stim azi, Daca nu eram noi aici, turcii ajungeau mult mai departe decat au ajuns.

Turcii au ajuns la Viena. Viena este probabil simbolul Europei Centrale. Deci, cade argumentul.
Si a propos: la vremea aia turcii erau mult mai civilizati decat europenii; sau, ma rog, mai avansati, ca depinde mult de definitiile termenilor.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
psergiu - 02 Ianuarie 2007 04:30 PM

Domle’ acuma întrebarea se pune - dacă iau ceva dintr-o țară UE de exemplu de pe amazon.co.uk mai plătesc vamă sau îmi vine direct acasă ? UK este membră UE (că ei n-au euro ci lire) ?

Pai n-ar mai trebui sa platim vama (“libera circulatie a persoanelor si marfurilor”).
UK e membra UE, dar nu e membra Euro. Ca si toate statele noi aderate, cu exceptia Sloveniei, care e in zona Euro de anul asta.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06
altero - 02 Ianuarie 2007 06:03 PM

toate statele noi aderate, cu exceptia Sloveniei, care e in zona Euro de anul asta.

Altero, te-ai încălzit la subiectul ăsta și ai depășit viteza legală... poliția ortografică îți ia un punct: “nou aderate” nu “noi aderate”...

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

Draciax, corecție: Mediaconvertor nu e dintr-un oraș care a dat poporului un mare conducător… locuiește doar acolo… smile

Am văzut și eu ce scriu unii macuseri nemți pe thread-ul acela, dar mai mult m-a amuzat… faptul că scriu așa arată că sunt și ei oameni și greșesc…
Din păcate nu doar mass-media deformează realitatea, chiar ai noștri se descurcă de minune: frate-meu lucrează într-un loc unde vin nașparliii să plătească taxa pentru pașaport - mi-a zis că au dreptate vesticii când spun că suntem înapoiați pentru că până acum la ei au ajuns doar spărturile, golănașii… „Să-i vezi cum arată... te sperii!”

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

1 din 2
1

‹‹ Ce ziceti de asta ?      Some Cwl pics ››