1 din 2
1
Malware pentru OS X
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 13.02.12

Citeam despre un nou tip de malware pentru OS x. Este un keylogger capabil sa inregistreze tot ceea ce tastati voi si desigur sa trimita acele date catre hackerul care l-a conceput. Malware-ul se numeste Wirenet.1, el a fost descoperit de catre o companie de securitate informatica din Rusia, si este capabil sa fure parolele browserelor terte si sa logheze orice informatii tastati in casutele de text ale oricaror aplicatii din OS X.

Practic malware-ul fura intai bazele de date cu parolele browserelor si ale aplicatiilor de tip chat/mail, apoi logheaza tot ceea ce tastati voi, deci nimic nu ii scapa. Desi malware-ul este periculos, partea buna este ca il puteti sterge din directorul HOME al OS X deoarece el se ascunde in folderul WIFIADAPT, ar daca vreti sa fiti 100% siguri ca nu va afla nimeni secretele, atunci printr-o aplicatie de tip firewall puteti bloca orice transmisiune de date catre IP-ul 212.7.208.65. In viitor tot mai multi hackeri isi vor indrepta atentia catre OS X, dar deocamdata utilizatorii sunt relativ bine protejati.

via idevice.ro

Am auzit ca nu e singurul malware de genul asta care ii poate afecta pe cei de pe mac.
pe langa tipul asta de malware mai sunt unii de la windows care fac acelasi lucru. Cum se pot depista in mac?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Little snitch smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.02.12

http://www.obdev.at/products/littlesnitch/index.html de aici ?

EU intrebam cum se pot depista malware-ul daca este deja in calculator?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Pai little snitch monitorizeaza tot traficul extern, daca vrea cineva sa trimita ceva poti bloca…pentru mine e de ajuns.
Daca vrei sa cauti special ia un antivirus, dar nu vad rostul…

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Altom - 01 Septembrie 2012 06:10 PM

via idevice.ro

Hai bre, copy-paste de pe idevice? Acolo unde foamea de trafic aproape ca n-are limite?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 27.06.08

Daca cei care folosesc Windows ar face asa la orice amenintare, cred ca lumea ar renunta la calculatoare. Mai simplu: nu instala aplicatii obscure, nu intra pe siteuri obscure.

Altfel, da-i cu Little Snitch.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 23.08.11

Diferenta dintre Windows si Mac este ca Windowsul s-a facut de ras de nenumarate ori pe parcursul anilor, fapt ce i-a facut pe baietii de la Microshit sa pluseze pe partea de securitate. In plus, exista o multitudine de aplicatii de securitate pentru Windows, multe din ele fiind free pentru home use, Mac-ul fiind descoperit la acest capitol.
In afara de Little Snitch se mai poate folosi HandsOff (ambele fiind pe bani), singura aplicatie free fiind TCPBlock. In plus, dezvoltatorii profita de lipsa concurentei si sunt lacomi. In 2011 am cumparat o licenta de HandsOff cu 78 RON. Astazi, aceeasi aplicatie costa 187 RON.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: Radauti, Suceava
Macuser din: 16.12.05
Altom - 01 Septembrie 2012 06:53 PM

http://www.obdev.at/products/littlesnitch/index.html de aici ?

EU intrebam cum se pot depista malware-ul daca este deja in calculator?

Citeste cu atentie aici: http://rixstep.com/1/1/20120410,00.shtml

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 28.04.11

atata timp cat virusii inca vor cere parola de adimistrator la instalare, eu unul nu imi fac probleme.

Si la windows daca nu bagi toate jegurile de programe, te duce mult si bine cu o curatare de registri odata la cateva luni.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Cred ca s-a mai zis asta pana acum. Ce pisici stati sa cititi toate tampeniile cu malware, spyware si alti carcalaci? Chiar v-ati infectat cu asa ceva vreodata pe Mac? Oare sunt eu singurul natarau care nu isi tasteaza repede parola de admin de fiecare data cand imi este ceruta, fara sa citesc cu atentie ce si de ce mi-o cere? Mor cand vad toti inaptii care au invatat si ei sa faca repede o traducere in doi peri, ca baga repede “marea stire” pe prima pagina a blogului sau mai stiu eu pe ce site de “specialitate”. Nu vreau sa dau cu pietre in oamenii competenti care au site-uri de pe care poti sa pleci cu ceva chestii interesante invatate. Ma refer la “raspandacii” de “stiri de ultima ora”. Cred ca stiti si domniile voastre destule site-uri de genul asta. Daca chiar tremura pantalonii pe tine de frica, iti pui un programel cum au fost si cele enumerate mai sus. Daca nu, nu. Eu nici in ruptul capului nu ma chinui fara rost sa blindez sau sa “repar” in mod inutil ceva ce nu mi-a creat probleme. Parerea mea.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 10.04.07

Două noi.

1. http://feedly.com/e/_4H3Q_Qh
2. http://feedly.com/e/fIAELOxT

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
iPhone 3GS (16Gb iOS 6.1.6)
iPhone XR (64Gb iOS 12.1.2)
——————————————
Watch S4 44mm Silver Aluminum Case with Gray Sport Loop (watchOS 5.1.2)
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
MacBook Pro 15” (Retina 2016)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Neinteresante: unul idiot, altul crasuie pe 10.8.si 10.9 LOL

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Alți doi viruși albanezi smile

Troieni în genul ăsta care îți cer să modifici setările systemului pentru a-i putea rula, să dai click OK la warning-ul OS X că e ceva necurat și apoi să bai parola de Admin cu mâna ta, poate face oricine și cu Automator.

Cui îi este frică de viruși șî troieni să folosească exclusiv aplicații de App Store și a rezolvat problema.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

True….dar sunt unii care dau enter orbeste….BELIVE ME!

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
——————————————
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
iMac 27” (5K 2016)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Pai de aia are OS X GateKeeper ponit in mod implicit de la Mountain Lion incoace.
Pana nu-l dezactivezi cu mana ta, nu merge sa dai Enter ca prostul smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pentru cine e interesat: Mac Antivirus roundup 2014

Semnătură 

iPhone (8Gb iOS 3.1.3)
——————————————
——————————————
MacBook Pro 17” (2011)
iMac 27” (5K 2016)

1 din 2
1