Cred ca duduia aia habar n-are. Eu am acasa un router de 70 de lei sau ceva de genul de la d-link care merge fara probleme in reteaua RDS cu conexiune PPPOE. Am auzit zvonuri ca astia de la RDS ar spune tuturor clientilor ca trebuie sa-si ia routere de la ei ca sa le mearga conexiunea…ceea ce este o mare aberatie. Este vorba despre un cablu utp care iti vine in conexiunea de WAN si apoi iti mai raman (in functie de router dar in majoritatea cazurilor) 4 porturi LAN pe care le poti folosi oricum vrei + wireless. Poti apela la mine daca ai nevoie de ajutor. Bafta!
Cel mai probabil are acasa GPON cu 4 porturi de LAN din care pleaca si caclul TV si de telefon. Probabil duduia i-a recomand sa mai deschida un abonament pt a beneficia de inca un IP pe portul 2 de lan. Daca iti iei un router si-l conectezi la echipamentul lor iti va merge fara probleme. Nu stiu daca exista vreaun router care sa nu stie PPPoE.
Subscriu la ce au spus colegii înaintea mea. Eu am un TP-Link cumpărat acum 5 sau 6 ani. Merge pe RDS fără probleme. Am legat la el două calculatoare și un telefon mobil. L-am folosit și pe LAN iar acum îl folosesc pe wireless. La un moment dat am dat acces și la un vecin care avea tot două calculatoare. El folosea wireless și eu LAN. Acum, recunosc că nu știu cum se comportă routerul meu pe Ipv6. Din câte știu RDS, deja, a implementat acest protocol, sau cum se numește, în multe orașe. E drept că merge în paralel cu Ipv4, încă.
Un router wifi puternic care sa bata intr-un apartament de 4 camere imi puteti recomanda, am unul de la UPC un cisco care imi bate aproape in toate camerele mai putin in ultima.
Nu mă pricep foarte mult la routere, dar nu cred că e chiar așa. Tipologia apartamentului si materialele din care e construit pot să îți limiteze semnalul, cred. Acest TP-Link care îl am, și care nici de departe nu se compară cu Cisco, îmi dă semnal într-un apartament de trei camere, bate pe aceeași coloană pînă la etajul trei (e drept că semnalul e slab, dar merge) și am acces la el și de afară, cam 30 de metri de camera în care e montat. Și acest fapt este probat.
Un router wifi puternic care sa bata intr-un apartament de 4 camere imi puteti recomanda, am unul de la UPC un cisco care imi bate aproape in toate camerele mai putin in ultima.
Multumesc
ai încercat cu o antenă mai mare?
As pune, dar acolo unde se infileteaza antena am bagat cablu de la upc, ca internetul vine prin acelasi cablu cu tvul si este cablu de tv
Atunci router-ul tău nu are antenă de wireless, ai nevoie de:
1) un altul care are antene pe care le poți schimba
sau
2) de un router adițional instalat în capătul celălalt al casei cofigurat ca AP chior (IP fix pe LAN, dezactivate funcțiile de router, firewall, dhcp, dns) cu același SSID și tip criptare/cheie dar alt canal WiFi și conectat cu ăsta existent pe ethernet pe unul din porturile de LAN, ca să extindă rețeaua wireless - va functiona precum o rețea GSM când pierzi semnalul de pe un router, se conectează automat la celălalt și continuă de unde a rămas (cu un “sughiț” de o secundă-două până se reface spanning-tree-ul)
Atunci router-ul tău nu are antenă de wireless, ai nevoie de:
1) un altul care are antene pe care le poți schimba
sau
2) de un router adițional instalat în capătul celălalt al casei cofigurat ca AP chior (IP fix pe LAN, dezactivate funcțiile de router, firewall, dhcp, dns) cu același SSID și tip criptare/cheie dar alt canal WiFi și conectat cu ăsta existent pe ethernet pe unul din porturile de LAN, ca să extindă rețeaua wireless - va functiona precum o rețea GSM când pierzi semnalul de pe un router, se conectează automat la celălalt și continuă de unde a rămas (cu un “sughiț” de o secundă-două până se reface spanning-tree-ul)
Multumesc de sfat.
Nu bag eu mai bine un AirPort express in dormitorul in care nu vad asa de bine semnalul, dormitorul fiind si cel in care am iMacul?
As fi bagat unul si in living, dar din cate am vazut are decat 2 porturi…