AM achizitionat de curand un rack de HDD extern pe usb, am infipt in el un hard mai vechi complet functional si l-am pus “in circuit”.
Problema mea este ca noua mea jucarie se deconecteaza aleator, pe monitor aparandu-mi “unproper device removal” - sau ceva de genul…
Nu am reusit sa corelez deconectarea cu o alta activitate a mea pe calculator… se deconecteaza fara nici un motiv se pare.
Cauze probabile:
1) Cablu USB prost. Daca nu e ecranat și nu are logo-ul ce certificare USB Hi-Speed pe el aproape sigur nu e bun. Cablurile care vin cu cutiile ieftine de HDD sunt proaste din costructie.
2) HDD cu bad-uri.
Cel mai simplu, cu Disk Utility, optiunea ‘verificare completa’, nu aia simpla. Este mai probabil insa sa ai, cum zice psergiu, fie cablu prost, fie controller prost (caz destul de frecvent), fie ambele.
AM achizitionat de curand un rack de HDD extern pe usb, am infipt in el un hard mai vechi complet functional si l-am pus “in circuit”.
Problema mea este ca noua mea jucarie se deconecteaza aleator, pe monitor aparandu-mi “unproper device removal” - sau ceva de genul…
Nu am reusit sa corelez deconectarea cu o alta activitate a mea pe calculator… se deconecteaza fara nici un motiv se pare.
Care ar putea fi problema si cum sa o rezolv?
Cu multumiri anticipate, Tudor Deleanu
incearca sa iai un cablo usb cu 2 capate usb (unul roso si unul negru), un cablo care sa foloseste si la huburi nelimentati extern, si conectaze cu 2 usburile. Da ca ai numai un singur usb pe mac, cumpara inca un usb tata-tata mai lung si leagal cu cablo cel rosu si un oarecare alt computer, sau cumpara un hub ALIMENTAT EXTERN. Da ca nu vrai probleme serioase la mac, nu incerca s-al alimentez in alt mod. succes.
Din disk utility da-i aia cu secure erase la disc-ul gol. Măcar o data sa scrie zero-uri pe tot disc-ul.
Dacă în timpul operațiunii ăsteia crapă - ai bad-uri pe HDD - altul.