Bună,
Un pic cam încîlcit. Deci, OS 10.7.4, MS Office 2008, FontExplorer X instalat.
Am primit de la un client două fișiere în MS Word. Unul in Engleză, celălalt în Chineză. Din FontExplorer reiese că am instalat fontul SimSun. Am verificat făcînd un document cu text dummy în InDesign și am găsit fontul SimSun și l-am aplicat textului.
In Word, apaare în fereastra pentru font, dar cînd deschid meniul și încerc să selectez fontul nu apare. In InDesign, în dreptul fontului SimSun, apar cîteva ideograme chinezești, dar care nu le regăsesc în MS Word. Cu toate acestea, dacă selectez textul și scriu în fereastra de fonturi SimSun, îl ia. Fontul este in Fonts/Microsoft. L-am instalat și în Home/Library/Fonts, dar și în User/Library/Fonts. Ce este de făcut?
De ce am nevoie de font să îl selectez separat? Cleintul dorește să inserez traducerea în chineză sub fiecare paragraf din engleză. Documentul în Engleză este setat în Arial, care nu recunoaște caracterele chinezesti. Așa încît, de fiecare dată cînd copiez paragraful in documentul în engleză, trebuie să selectez traducerea ddin chineză și să îi aplic fontul SimSun. Dar, nu îl văd în lista de fonturi.
Aveți vreo idee?
Sebastian