In ce sens sa apara? Romania este in maps. Doar unele functii nu vor fi disponibile pentru maps. Este standard , satellite, directions, turn by turn navigation dar nu este 3d, traffic, local search si business reviews and photos.
Credeam ca va fi la fel cum a fost cu Google Maps cand le-au luat 2 ani pana sa apara si romania complet
Acum ca au facut hartile lor, credeam ca noi nu suntem. E tare daca avem turn by turn navi in romania.
Nu e rau ce au facut pana acum, fata de google maps inca lipsesc strazi in schimb la vedere din satelit am gasit zone care in google maps nu puteai face zoom foarte mult(nu se intelegea nimic) iar la hartile lor se vad mult mai bine detaliile din satelit. Ramane de vazut cat vor mai adauga in timp.
apropo de lacune, tu mai poti folosi un telefon/o tableta echipat Android vechi de 2 ani cu soft la zi? E cel putin absurd sa excluzi optimizare in favoarea muschilor.
cosmin mierlea - 13 Septembrie 2012 04:26 AM
radu schiau - 12 Septembrie 2012 11:43 PM
cu ingaduire iti spun ca tu nu intelegi designul si modul evolutiv in care se construieste un produs
ecran edge to edge? unde-ti rest your finger? pe o interfata? margini monstruase? dar plasticuri de 2 bani?
Hardware incearca sa prinda competitia? ce competitie? tu nu-ti dai seama ca vorbim de sisteme care functioneaza diferit, probabil ca nu ai experienta IT, o optimizare a unui sistem tine loc de kilograme de memorie!
Spune-mi in concluzie la ce e depasit apple? la plastic pe m2 ? la retina, la design, la simplificare, la UX de calitate si uniform pe tot ecositemul? eu zic sa te documentezi.
Daca te referi doar la Ferari, Lamborghini cand vorbesti de design, probabil ca nu ai maturitatea necesara.
cosmin mierlea - 12 Septembrie 2012 07:10 PM
byby_tmg - 12 Septembrie 2012 06:56 PM
Am avut si eu o tableta cu Android, dar nu poti zice la ora actuala ca Androidul este peste iOS, cu bune cu rele tot iOS ESTE MAI BUN.
Legat de iPhone 5, era de asteptat, nu inteleg ce doriti mai mult, o camera mult mai buna, o baterie mai buna, aproape 20% mai subtire si un ecran de 4, mai mult ce chiar nu va inteleg.
Eu unul dabea astept sa il cumpar, asa ca pentru restu spor la criticat cum au fost cu toate modelele de pana acum.
voiam alt design…un ecran edge to edge…fara acele margini monstruoase…m-am saturat de acelasi design al fetei telefonului….5 ani sunt de ajuns…2 ani jumate cu acelasi design per total…sunt de ajuns…
hardware incearca sa prinda competitia…nu reusesc…
totusi vorbim despre Apple…sunt depasitit la toate capitolele in ultimul timp…si imi pare f rau sa privesc asta.
poate exagerez luat de valul momentului….dar sunt ff dezamagit…din decembrie 2007 pana in vara 2012 am avut toate versiunile de iPhone…dar parca iti doresti altceva…an de an iti ofera acelasi lucru…tehnologie cu lingurita…
nu vreau sa te jignesc…dar ai lacune in gandire.
chifteaua cu optimizarea tine doar la copii fara minte in ziua de azi.
as fi vrut sa-mi servesti chifteaua asta atunci cand 3G-ul,3GS-ul si iPad-ul au inceput sa se miste infect sau deloc dupa un update de soft…
asa ca lasa-ma cu optimizarea…
nu stii cum arata un ecran edge to edge?arunca un ochi la concurenta…
mie unul mi se par dizgratioase marginile ecranului…au fost ok in 2007-2010…dar gata…
in fine…piata este mare,avem de unde alege
Nu vad cum e vina Apple daca operatorii de telefonie nu au functia de LTE… Eu as vrea aici sa am LTE pe Vodafone, dar dintr-o chichita birocratica, numai EE are 4G pentru un an, cand o sa se reliciteaze frecventele. Nokia, Samsung, Android si Win8 se confrunta cu acelasi neajuns din cauza operatorilor.
Oricum, LTE e complet inutil la ce limite de trafic sunt in W Europei: ~55 lei pentru 2 giga in plus fata de alocatia ta la abonament, sau 5.5 lei /zi pentru un amarat de 50MB pe cartela=3 secunde de LTE max speed internet
Inca o data, asistam la o cursa a specificatiilor initiata de producatorii de nimic (Samsung). Vezi si http://www.macrumors.com/2012/09/15/samsung-running-an-iphone-5-attack-ad-in-newspapers-on-sunday/
Nu cred ca daca Steve mai era sef, iPhone 5 ar fi avut LTE. Bine macar ca s-au oprit la timp cu cealalta aberatie (NFC). Aici avem carduri bancare cu NFC si orice POS stie si NFC. Dar incerca sa-i explici vanzatoarei ca nu vrei sa bagi cardul in fanta, vrei doar sa dai cu mana peste, ca Jedi-ul… se uita la tine ca la nebun. Tehnologia asta nu e destul de matura pentru public, la fel ca si LTE care nu e destul de matur pentru internetul providerilor. Poate in vreo 20-30 de ani… la cum se misca dinozaurii astia. Noroc cu CE, ca i-a dezlegat la roaming, ca altfel eram inca in feudalism legati de glie. S-a ajuns la aberatia in care platesc mai mult sa dau un telefon din tara in tara (daca mi se termina minutele) decat din strainatate in strainatate sau in tara (roaming). Dinozauri vorbiti intre ei. 0 competitie = 0 progres, indiferent de ce telefon aduce Apple.
Inainte sa apara iPhone 5 *toti* doreau un iPhone cu ecran mai mare ; acum ca Apple a lansat iPhone 5 cu ecran mai mare toti zic ca ii un iPhone 4S mai lung si nu are nimic nou. Fratilor, ecranul e nou ; pardon, unul dintre lucriile noi.
Pe langa asta, eu nu va inteleg ce ati vrea sa aiba in plus ca sa picati pe spate ? Sa nu uitam ca Apple imbunatateste iPhone-ul, nu il reinventeaza ! iPhone 5 e un telefon extraordinar ! Nu e un iPhone “nou”, e un iPhone regandit, un iPhone imbunatatit. Ca si cum a fost 3G, 3GS si 4S. Singurul iPhone nou a fost iPhone 4, atunci toti am picat pe spate cand am vazut Retina-ul, design-ul, camera, giroscopul s.a.m.d.
Revenind, iPhone 5 are tot ce dorea lumea sa aiba :
- ecran mai mare
- spate de al.
- camera mai buna, sau ma rog, imbunatatita, tweak-uita.
Cam asta vroia lumea, nu? Nu am auzit pe nimeni sa zica ca vrea de la urmatorul iPhone sa il teleporteze pe Luna.
Haideti sa fim realisti, suntem in 2012 nu 2020. iPhone 5 si Samsung Galaxy SIII sunt cam maximul in raportul de tehnologie-caracteristici-pret pentru un telefon mobil *de dimensiunea lor* in anul asta.
Eu il cumpar, am iPhone 4 de 2 ani si nu ma umflu in pene sa zic ca imi e suficient. Procesorul A4 a devenit un jeg ; astept secunde bune pentru lucruri care ar trebui sa se faca in milisecunde, cum le face procesorul A6 de pe iPhone 5. Imi doresc ecranul mai mare, imi doresc noul design, imi doresc telefonul. iPhone 4S nu l-am luat pentru ca nu a meritat dar 5-ul fratilor se merita.
Sfatul meu pentru persoanele cu 3GS/4 e sa cumpere 5 iar cei care au 4S daca nu doresc ecranul mai mare sa astepte iPhone 6.