18 din 34
18
iPhone 5
  [ Ignoră ]   [ # 256 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

mai e o chestie pe care nu o realizezi decat dupa ce l-ai folosit o vreme. Ecranul a crescud doar cu 20% (18.3% mai exact) dar in aplicatiile optimizate se simte mai mult.

sa explic: 100% e ecranul 4/4S, dar aplicatiile au bars si sus si jos + aia a ifonului, deci folosesti uneori doar 50% de ecran. Daca ai si tastatura pe ecran (ca la IM+ sau SMS), folosesti 20-30% din toata inaltimea ecranului. Dar hai sa zicem ca folosesti 60% din inaltime. Acum, daca ai im plus 20%, astia se duc toti in suprafata activa, barele sunt la fel de inalte. Deci relativ, spatiul activ iti creste cu (20/60) = 33%. O treime mai inalt.

Calculele sunt exemplificative, dar senzatia e chiar reala si persistenta. La Instapaper e chiar scary, cat cearsaf poate sa incapa…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 257 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

huk, cum e la utilizare? Ajungi cu degetul pe tot ecranul?
Si inca o chestie: fiind mai lung si mai subtire, nu e mai fragil? De exemplu, il bagi in buzunarul de la blugi si te apleci sa te legi la sireturi: nu te gandesti “moama, daca se-ndoaie?”

[ Ignoră ]   [ # 258 ]
RankRankRankRank
Administrator

degetul meu ajunge cum trebuie in colt, dar e mai incomod sa indoi degetul mare pentru k, l, m, backspace. Tastatura in lanscape nu mult mai mare pentru ca lasa si niste pixeli liberi pe margine. Nu cred ce zic pe net ca in aplicatiile “scurte” mutarea tastaturii in sus iti da probleme. N-am ajuns la nivelul de dexteritate sa tastez fara sa ma uit la keys…

Nu e mai fragil, dar nu se simte ca 4S-ul: cu peretii grosi. E subtire si se simte ca si cum peretii ar fi la fel. E totul bine lipit, ansamblat, e ca o bucata solida de lemn, in loc de sticla. In blugi sta mai bine, ca nu mai are tendinta sa alunece median, if you know what I mean. Eu il tin in buzunarul din fata…

Ca baterie: 3 ore folosire si 6 standby mi-au mancat 50%. L-am butonat practic tot timpu asta…

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 259 ]
RankRankRankRank
Administrator

asa arata tastatura landscape

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 260 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
Kevo - 22 Septembrie 2012 06:02 PM

Sunt de acord…nici eu nu prea am grija de iPhone, nu folosesc carcasa sau bumper pt ca arata urat dar se intampla sa am zgarieturi pe spate si cateva pe plasticul ce inconjoara sticla.

Am asigurare la Orange, sa il schimb sau cdeti ca voi primi unul refurbished? Trebuie sa platesc 50€ plus lunile ce au mai ramas din asigurare, in total cam 65€

Adevarul e ca si refurbished dc ar fi, tot e mai bun decat al meu cu zgarieturi.

Voi ce stiti? Primesc unul nou cu folie dar fara cutie si accesorii, sau unul refurbished?

Daca ar exista asa ceva in clauzele de asigurare eu le-as scote instant. Mi se pare nesimtire curata sa vrei sa ti-l schimbe pt asta. Eu am i4 de cand a aparut si nu are absolut nicio zgarietura, n-am vreo grija speciala pt el.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 261 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07
.ral:cr - 23 Septembrie 2012 10:49 AM

Daca ar exista asa ceva in clauzele de asigurare eu le-as scote instant. Mi se pare nesimtire curata sa vrei sa ti-l schimbe pt asta. Eu am i4 de cand a aparut si nu are absolut nicio zgarietura, n-am vreo grija speciala pt el.

Dar tu cand crezi ca e normal sa il schimbe? Dupa ce il scap in toaleta sau cand?

Pentru ce dau 100€ pe an? Sau care e diferenta intre a scapa telefonul si a avea zgarieturi sau a da cu el de pamant pana se sparge sticla? Absolut nici o diferenta.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 262 ]
RankRankRank
Member
Din: Copenhaga
Macuser din: 20.02.10

am pus si in topic-ul cu ios 6: http://twitter.com/chpwn/status/249304699738664961/photo/1/large

Semnătură 

Powerbook G4, 15”, 1.25 Ghz, 2 Gb Ram, ATI Mobility Radeon 9600
MacBook Pro 15” 2010, Intel i7,  2.66 Ghz, 4Gb Ram, Nvidia 330M

[ Ignoră ]   [ # 263 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daac va pasioneaza specificatii si teste de performanta: http://www.anandtech.com/show/6324/the-iphone-5-performance-preview

[ Ignoră ]   [ # 264 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 13.09.08

Baieti, am gasit pe un site din bucuresti, str. alunisului, accesorii pt iphone 5: folii, bumpere, huse, ce vreti voi: http://www.24gsm.ro/cele-mai-vandute/apple-iphone-5/

[ Ignoră ]   [ # 265 ]
RankRankRankRank
Administrator

alte chestii:
- i5 e mai aderent pe spate. i4 aluneca de pe orice il puneam, 2% panta daca era, ifonul cadea pe jos. Aluminiul de pe i5 sta cum trebuie.
- butonul de mute e mai mic si mai ingust. Portocaliul e mai ingust dar mai inalt, dar se vede doar daca te uiti perpendicular, si atunci cu greu.
- mufa lightning nu are santuri pentru cele 8 lamele metalice. Suprafata e perfect plana, seamana cu bucatile de marmura dintr-un pavaj lustruit. La telefoanele normale sunt intotdeuna niste santuri care se umplu de gunoi pe care trebuie sa-l cureti din cand in cand…
- mufa lightning intra doar daca impingi serios, are pe margini 2 adancituri care asigura rezistenta. Si jackul intra destul de greu, dar imi inchipui ca o sa se mai lase…
- mufa lightning e incredibil de mica. minuscula. nici o sansa pentru dockuri sa tina i5-ul doar in ea, trebuie sa fie si alt sistem de sustinere…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 266 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Singura chestie care nu-mi place, din ceea ce am citit, e faptul că Apple a mai inventat un conector.
Am deja in apropiere (busienss 7 family) 3 iPhone, 2 iPad, un iPod, toate cu dock arhibinecunoscut, JBL-ul.
Dacă îmi cumpăr un iPhone 5, atunci trebuie să-mi dublez toate încărcătoarele cu adaptoare, care am înțeles că costă undeva la 25-30 euro (la o simplă căutare pe goagăl), am nevoie de 6-7 bucăți.
Cam mult.

Acum, sigur că Apple va reuși să introducă un nou standard, dar cine garantează că peste x ani, Apple nu va inventa un alt conector, care te va obliga să schimbi iarăși totul…

Cum ar fi, dacă RENEL, Electrica ar decide peste noapte să trecem la un alt tip de conector la rețea, care nu mai există în lume?

Când a apărut prin 2002 conectorul USB 5 (parcă) de era compatibil la Navigatoare, Palm, telefoane Nokia, card reader, aparate foto diverse mărci populare, camere video, diverse aparata Hi-Fi ce simplă era viața.

Când a apărut iPhone, am acceptat un nou conector, deoarece cu iPhone aveam navigatie, funcționalitate de Palm, telefon, la un loc. Datorită utilizării lui curente, nu s-a simțit prea mult incompatibilitatea conectorului iPhone cu restul, dar acum la acelați producător, aceeași familie, mi se pare de-an pixulea să schimbi conectorul, fără măcar a avea garanția că peste 3 luni nu-l schimbă iarăși.

Tot așa, de ce Apple acceptă minijack-ul, și nu-l ”revuloționează” cu microminiextra jack-ul?

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 267 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

e bine ca s-a schimbat conectorul pentru ca era depasit. Sunt de acord ca sunt producatori/utilizatori ce vor avea dificultati in a-l adopta dar pe termen lung e mai bine.
30 pin a fost pentru 10 ani, e suficient. Noul conector e mai performant si mult mai ergonomic.

Parerea mea e ca se face si prea mult caz de asta, ca deh s-a investit in dock-uri, HiFi-uri sau masini. Si eu am TomTom car kit cu mufa 30 pin,  am sa imi iau iPhone 5 si vad apoi daca am cum sa o mai folosesc sau nu cu el. Daca nu vand carkitul sau il donez. Asta e.
BTW mai trebuie sa imi schimb masina pentru ca nu se mai conecteaza iPhone 5 la mufa integrata smile

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 268 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 04.08.11

Si de asta ma bucur ca masina mea se leaga prin bluetooth la telefon smile

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 269 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Și a mea, dar după un drum lung, ce te faci dacă rămâi fără acumulator și n-ai adaptorul la tine și ți-ai supt bateria ascutand-o pe Ioana/Marcel sau muzică?
Că în mașină nu-ți sincronizezi (încă) iPhone-ul cu calculatorul mașinii!

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 270 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 04.08.11

Backup battery smile. Bine, care e tot pe connectorul vechi, dar inca am 4s. Cand imi iau 5 o sa-mi iau si un adaptor de ala la cativa dolari din china si sanatate. Tot backup battery ramane smile

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

18 din 34
18