Cei mai fericiti de schimbarea conectorului sunt producatorii de accesorii, care acum pot sa faca noi vanzari catre clientii carora le-au vandut acum un an sau doi ani. Deci au plaja mai mare de cumparatori atat clientii noi cat si cei vechi.
Singurii nemultumiti sunt o parte din consumatorii finali care si-au bagat banii in cabluri si accesorii, ca pe ei se fac banii.
As zice ca Apple se gandeste in primul rand la veniturile lor (poate noul conector fiind mai mic costa mai putin decat vechiul conector) si la cum sa faca produse mai bune pt ei/noi.
Restul lumii (accesoriile) se vor adapta pe parcurs.
De retinut insa este faptul ca cu cat esti o companie mai mare (respectiv cota de piata mai mare) cu atat sunt mai multe industrii sinergice legate de tine. Prin urmare cred ca si Apple se gandeste sa fie pe anumite domenii cat mai stabil si predictibil sa nu faca valuri aiurea. Vezi ca sunt probleme si cu rescrierea softurilor pt retina sau pentru ecran mai mare (i5), si nu vorbim de 2-3 firme ci de mii de applicatii.
Insa n-am inteles de ca nu s-a implementat thunderbolt-ul ca si mufa standard pe iDevice-uri ca s-a dorit adoptarea ei si de catre alti mari producatori Sony, Samsung etc astfel incat sa devina standard international, si sa depaseasca HDMI-ul. E mica, alimenteaza, transfera bine, merge in serie etc.
Sa fie oare de platit la Intel cota parte pentru brevet atat de mare incat sa nu merite adoptarea ei pe milioanele de iDevice-uri?
Sa ceara Apple bani pentru patent mufa Lightnig celorlalti producatori de accesorii ca sa mai faca alti banuti? Complicat…
Cand o sa vedeti conectorul ala si o sa-l pipaiti o sa intelegeti. Acum vorbiti din povesti. La fel a fost si cu ifonul original si cu ipadul (un ifon mai mare, remember?)
10 ani si apoi a evoluat. Asa au tipat si dupa floppy disk, vai ce ne facem. Si dupa DVD drive in Air…
Nu zic ca nu o sa fie un pic greu cu tranzitia, dar sa nu uitam ca adaptorul nu are componente electronice in el, e doar cablu la cablu. O sa apara third party si chinezarii, ne descurcam noi cumva.
Vestea buna ca n-o sa ai nevoie tot timpul de adaptor. Imi facem griji ca trebuie sa car la munca cablul pana imi iau adaptor. Nu e cazul. Bateria tine foarte bine. E absolut evident ce zic, dar trebuie zis: ecranul mananca cea mai mare parte din baterie. L-am folosit ieri 4 ore juma cu airplay dar pentru ca a avut ecranul inchis (muzica) nici nu s-a simtit. Inca n-am apucat sa fac testele unei zile de munca, de vineri e un weekend prelungit pentru mine (si azi), dar pentru o zi cu butonari multiple, rezultatele sunt ca in poza.
Cât trăiesc finanțele din RO, va fi nevoie de floapă.
Eu, în 1999 când mi-am luat BlodyBlue chiar am fost fericit că nu mai am grija floapelor. Ba să le ții nu-ș cum, ba nu-ș ce…
Iar despre DVD writer de la birou, nici nu știu dacă funcționează Nu l-am folosit nici o dată. Dacă vând mini-ul de la birou liniștit zic că are dvd nefolost după 4 ani.
Acasa, o dată la 6 luni il folosesc.
Despre Third party made la mâncătorii de orez sunt lămurit. Mi-am luat un încărcător auto no name, de era să-mi ardă iPhone-ul.
Iar cele mai serioase gen Belkin, Griffin poate o să fie mai ieftine ca cele Apple dar nu cu mai mult de 10-15%.
Dar amu asta e! Ne adaptăm, dar tot nu-mi place că trebuie cu timpul să schimb toate sârmele.
Carevasăzică, să ne așteptăm la compatibilitate LTE pe Orange, Vodafone, Cosmote și Erdeesh. Toate trei modelele de iPhone5 suportă benzile de 900 și 1800 MHz.
In urma licitatiei, Cosmote si-a adjudecat 1 bloc in banda de 800 MHz, 2 blocuri in banda de 900 MHz, 5 blocuri in banda de 1800 MHz si 2 blocuri in banda de 2600 MHz FDD), valabile pentru perioada 2014-2029.
Orange Romania a obtinut 2 blocuri in banda de 800 MHz, 2 blocuri in banda de 900 MHz, 4 blocuri in banda de 1800 MHz si 4 blocuri in banda de 2600 MHz (FDD), valabile pentru perioada 2014 - 2029.
De asemenea, Orange Romania a castigat si licente pe termen scurt in banda de 900 MHz - 5 blocuri, respectiv in banda de 1800 MHz - 3 blocuri, valabile pentru perioada 1 ianuarie 2013 - 5 aprilie 2014.
RCS&RDS; si-a adjudecat 1 bloc in banda de 900 MHz, valabil pentru perioada 2014-2029.
Vodafone Romania a castigat 2 blocuri in banda de 800 MHz, 2 blocuri in banda de 900 MHz, 6 blocuri in banda de 1800 MHz si 1 bloc de 15 MHz in banda de 2600 MHz (TDD), valabile pentru perioada 2014 - 2029.
De asemenea, Vodafone Romania a castigat si licente pe termen scurt in banda de 900 MHz - 5 blocuri, respectiv 3 blocuri in banda de 1800 MHz, valabile pentru perioada 1 ianuarie 2013 - 5 aprilie 2014.
Compania 2K Telecom a castigat 2 blocuri de 15 MHz in banda de 2600 MHz (TDD), valabile pentru perioada 2014 - 2029.
@huk: au rezolvat la i5 problema cu senzorul de lumina? Creste/scade luminozitatea la trecerea de la intuneric la lumina si invers fara sa fie nevoie sa ii faci lock/unlock screen?
si cand ai nevoie, luminozitatea creste/ scade incetisor, ca sa se poata obisnui ochii. te uiti la slider si-l vezi cum se muta spre stanga singurel, dar nu ti se pare ca e mai mica luminozitatea. Au facut o sincronizare perfecta cu timpul de adaptare a ochilor (mei).
Am nimerit si eu prin store azi si am pus mana pe el, n-am de spus decat: senzational. Nu ma grabeam sa-l iau, dar acum ca l-am vazut cred ca o sa grabesc putin procesul, si sunt convins ca si carcotasii si-l vor dori dupa ce o sa-l vada pe la prieteni.