Văd că există trei categorii de persoane care postează aici: 1. entuziaștii care încă n-au pus mâna încă pe aparat dar citesc toate știrile bune legate de el; 2. cei cărora nu le place noul iPhone cu toate că n-au pus mâna încă pe el dar citesc toate știrile negative legate de el; 3. cei care au putut să-l cumpere și dau detalii referitoare la cele bune și cele rele.
Pentru mine contează acum ce spun doar cei de la categoria a treia. Doar ei pot face afirmații reale bazate pe experiența pe care o au cu aparatul. În rest, sunt doar păreri subiective în funcție de ce scrie unul sau altul pe blog sau pe un site de review și care nu pot fi neapărat adevărate(fie ele entuziaste sau nu).
Legat de puterea unui dispozitiv, trebuie luate în calcul mai multe variabile. Și procesorul, și sistemul de operare, memoria, timpii de acces la memorie, timpii de acces la unitatea de stocare, etc. Nu putem spune că dacă dispozitivul X are un procesor cu N nuclee și o frecvență de operare de Y Ghz este mai puternic decât dispozitivul Z care are un procesor cu N-1 nuclee și o frecvență de operare Y-T GHz. Contează, bineînțeles, și sistemul de operare, optimizarea acestuia, optimizarea aplicațiilor care rulează pe dispozitivul respectiv, etc. E ca și cum ai lua în calcul doar puterea motorului unei mașini fără a ține cont de cutia de viteze, transmisie, etc. Așa ar ieși mașinile americane întotdeauna pe primul loc. La ce-mi folosește un procesor cu 8 nuclee, să zicem, dacă sistemul de operare e lent? Sau dacă aplicațiile care rulează nu sunt optimizate? Faptul că iPhone 5 are unele rezultate în benchmark-uri mai bune decât Samsung Galaxy S3 denotă faptul că cei de la Apple au lucrat mult pe optimizarea respectivă.
Că unora nu le place design-ul…nu-i obligă nimeni să-și cumpere nimic. Vrea cineva alt design? Altă cameră foto? Sunt o grămadă de telefoane care oferă așa ceva.
@huk: aștept cu interes și alte detalii legate de utilizarea lui zilnică.
as completa cu un singur aspect: workflow-ul personal si utilizarea lui in activitatea zilnica.
Acest lucru conteaza cred mai mult decat un procesor sau alti muschi un pic mai mari sau mai puternici.
e doar pe i5 sau tine de iOS 6? indicatorul de volum e dinamic in functie de ce asculti si iti zice cand e prea tare…
Scuze de auto-quote, dar vroiam sa va zic despre o alta schimbare legata de volum. Cand ifonul e blocat, poti sa dai mai tare sau mai incet de la butoane sau de la casti si ecranul ramane stins. La i5, cand ajunge in zona galbena si rosie, ecranul se aprinde automat sa te avertizeze.
Si o corectie: nu e dinamica zona galbena, am incercat si cu melodii incete si era in acelasi loc intervalul galben.
nu stiu ce procesor are si cata memorie (stiu dar e irelevant), dar pot sa va zic ca e faaaasss’
eu am urcat de la i4 nu de la 4S asa ca pentru mine,diferenta a fost foarte mare. Absolut totul e instant. Deschiderea unui program, fast switch, Siri, maps, etc.
Si e ca de Craciun, dar un craciun permanent: in fiecare zi e alta aplicatie care are un update pentru i5 si totul arata din ce in ce mai bine.
P.S. sigu, poti sa astepti versiunea 6.1 pentu OS si 5S sau sa astepti inca 3-4 luni pana cand se linistesc toate si cu aplicatiile si cu harware-ul. Sau poti sa iei i5 din prima zi si sa-l descoperi din nou in fiecare dimineata si sa vezi cum devine mai bun si mai util…
exista si beneficii pentru early adopters, the thrill…
Eu nu stiu de ce pomeniti de o punga de plastic aka s3 pe forum…cat despre i5,este mai rapid decat clonarii si punct.
Eu astept al 2-lea “val” care o sa reduca problemele de display,zgarieturile cu care mai vin unele etc.
Singurele postari care merita a fi luate in seama sunt cele ale lui Huk. Restul, bateti campii cu gratie.
Huk, felicitari pentru achizitie, asteptam in continuare vesti, opinii etc.
mi-am cumparat ieri 2 extra cabluri lightning-USB cu £15 bucata (mi-am uitat peste weekend cablul la munca…)
Apple nu vinde adaptoare lightning-dock connector, doar cabluri lightning-USB si adaptoare lightning-microUSB (probabil din alea care o sa fie incluse gratis in pachet cand o sa intre in vigoare obligatia EU pentru incarcarea de la surse non-proprietary)
ce e funny e ca adaptoarele la dock-connector sunt 25 adaptorul si 30 cablul scurt, dar cablul USB e doar 15£. De parca Apple ne-ar face reducere pentru ca sa “move on” si sa uitam dock connectorul… Plus ca o sa fie disponibile abia in “octombrie”, ce o fi insemnand asta…
daca mai vreti sa aflati ceva despre isinco… intrebati si pot testa.
Serios? Da parerea unui american sau neamt sau de alt neam ce are de nu poate fi luata in considerare pe forumul asta. Sa revenim pe pamant.
Ii multumim macuserului nostru roman ca ne impartaseste impresiile lui personale, le urmaresc cu interes, dar sa fii asa transant e un pic deplasat si da dovada de aroganta.
crocodilul - 30 Septembrie 2012 05:46 PM
Singurele postari care merita a fi luate in seama sunt cele ale lui Huk. Restul, bateti campii cu gratie.
Huk, felicitari pentru achizitie, asteptam in continuare vesti, opinii etc.
P.S. Jumatate din timp, geniile de la customer support nu stiu despre ce vorbesc, citesc scripturi si te pun sa urmezi pasii de pe net, de la tutorialele de troubleshoot. Apoi iti dau mail cu ce au uitat sa-ti zica sau ce au mai intrebat prin jur. Sunt 99.99% convins ca tipa aia deja a fost concediata. Daca apple recunoaste defecte, pune pe site pe prima pagina…
As testa, dar nu e deloc soare, si toate luminile din birou sunt neoane…