Cred ca totusi fac rost de un acvariu calumea in loc de bol si ma bate gandul si la o pompa de apa cu filtru biologic. Am sa mai cumpar si ceva decoratii si eventual inca o planta sau doua mica pentru apa.
[ Modificat: 05 Ianuarie 2007 04:32 AM de fishbone ]
pai e simplu ... o coloana de apa de 1 m exercita o atmosfera .. deci una de 24 de cm cam 1/4 atm.
O coloana de 10 m de apa exercita o atmosfera, deci 30 de cm, aproximativ 3kPa, adica foarte putin, sub presiunea ce o poti dezvolta chiar tu prin respiratie.
P.S. Pentru beta-ul din poze, nu ai nevoie de filtre si vas mai mare, trebuie doar sa nu-l pui cu alti pesti, decat daca vrei sa vezi Gladiatorul in varianta piscicola!!
Filtrarea apei ma scapa de ceva munca, va insemna ca pot sa o schimb mai rar. Faptul ca betta le place si traiesc in spatii mici este common misconception. Dupa ce l-am mutat dintr-un acvariu de juma’ de galon in asta de 2 galoare, parca e cu totul alt peste. E plin de el, e curios de mediul inconjurator, cand vede activitate langa acvariu devine si mai vioi. Inainte era letargic, statea in acvariu si atat.
Pana la urma s-a rezolvat altfel problema. Am cumparat un acvariu adevarat de 5gal adica 19 litri. Are incalzitor si pompa cu filtru de apa si i-am cumparat si un partener, un racusor mic.
Acvariul: http://img70.imageshack.us/img70/4094/1006575sg9.jpg