Pai da, da’ tot nu merita sa-ti iei un TV scump acum. Pana nu se finalizeaza standardul HDTV si nu incepe sa fie mai mult continut HD, tot degeaba.
Chiar, vede cineva stirile ProTV in HD? Cum se vede? (Sunt foarte curios sa vad si eu care e diferenta intre TV analogic, digital si HD).
ProTV emite în HDTV (unele emisiuni și filme) pe canalul 30 în București. Asta se întâmplă cică de la 1 decembrie trecut.
Uite și două screenshots: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=194057 (mai jos pe pagină)
Pot sa emita cat vor ei in HDTV dar daca baietii de la cablu nu retransmit semnalul in noul standard degeaba. Nu stiu cum e cu operatorii astia de televiziune digitala, alde Dolce, boom TV si altii de genul asta.
Si la chestia cu taxele nu spune nimic de accize ?
Pot sa emita cat vor ei in HDTV dar daca baietii de la cablu nu retransmit semnalul in noul standard degeaba.
Dacă locuiești în București, e suficient să scoți cablul, să bagi o antenă de cameră, și ai HDTV - bineînțeles dacă ai și aparatura necesară. Pentru vizionat un film odată pe săptămână ar merita efortul, dar la filmele pe care le dă ProTV-ul…
Am tras un clip înregistrat de la ProTV HDTV, cu începutul “Piraților din Caraibe”. E un fișier TS de o dimensiune (pe ecran) GIGANTICĂ și s-ar vedea excepțional dar se pare că PoweMac-ul meu nu e în stare de așa ceva, cel puțin așa se plânge VLC. Văd doar câteva cadre de la început, apoi imaginea îngheață și “drop frames”. Are chef cineva de teste? Mai ales pe Intel Fișierul are 114 MB îl pot pune pe .Mac dacă cineva e interesat.
Deci Tudor, daca te pricepi sau daca ai aflat, cu ce se poate vedea PROTV HD? Numai cu un computer?
Se poate și cu un computer, și cu un TV HDTV. În ambele cazuri ai nevoie de un tuner sau set top box DVB-T care știe să decodeze semnal HDTV codat H264 că așa emite ProTV-ul. Mare atenție că nu toate tunerele știu H264!
ProTV HDTV este transmis numai terestru, din câte știu eu. Firmele de cablu nu îl pot introduce în grilă atâta timp cât transmit semnal analogic. Ar trebui să treacă la digital pentru asta.