Mai e de discutat ceva legat de televizoarele HD. Dacă vreți să cumpărați unul, nu vă luați numai după inscripția “HD Ready”! Uitați-vă și la rezoluția ecranului, pentru că nu toate aceste televizoare afișează semnal 1920 x 1080 în mod nativ. Multe dintre ele au rezoluții mai mici. Părerea mea e că cel mai avantajos “HD Ready” sistem la ora actuală rămâne un computer + monitor de calitate + tuner.
In legatura cu televizoarele HD, tocmai am cumparat unul pt aici in RO. Exact cum spune Tudor, variantele sunt asa: cele HD Ready au rezolutie aprox 1330*720 (asta se incadreaza la a 2a rezolutie HD); apoi sunt cele Full HD care au cea mai mare rezolutie HD adica 1920*1080. Ideea este ca si cele HD Ready pot afisa un full HD insa interpolat (nu stiu daca asa se numeste exact).
Ca idee un TV Full HD costa cam 2400 Euro (Sony Bravia LCD).
Parerea mea e ca inca nu merita luate TVuri, pentru ca o sa fie implementat standardul ala - cum naiba ii zice? - de protectie hardware. Si atunci o sa trebuiasca schimbat TVul, sau sa-i adaugi cine stie ce hack-uri.
Vorba lui Tudor: un Mac + Apple Cinema Dispaly de 23” + tunner bun.
Mai oameni buni: VLC imi dropeaza frameuri intr-o veselie. Cica “computer too slow?” Asta chiar ma jigneste si o iau personal (Power Mac 2x2,7 GHz, 2 GB, Ati X850XT cu 256 MB). Iar procesoarele stau fiecare cam pe la 40-50%, deci nu poate fi vorba de “too slow” (auzi ce-a putut sa-mi spuna…)
Mersi pt info altero. Deci stau linistit ca o sa se vada bine. Tu ai toata grila de programe digital? Adica si TVR nu?
Da, am luat pachetul cel mai mare (ii spunea Supreme cand l-am luat eu).
Alta chestie care n-o sa-ti placa: set-top box-ul are o inertie mare la schimbarea posturilor (1-2 secunde), ceea ce e deranjant. Sau poate tie iti da vreo cutie mai noua.
PRO TV HD emite terestru momentan cu acoperire doar pe raza Bucuresti-ului. Emisia se realizeaza in norma DVB-T pe canalul 30. Spre deosebire de “pachetul” de programe emis pe canalul 54 tot in norma DVB-T (MPEG2-TS), ProTV HD este compresat MPEG-4 H.264 AVC. Intre noianul de TV tunere cu inscriptia DVB-T doar cateva “stiu” si MPEG-4. Vor spune unii ca merge soft decoding cu nush ce codecuri. Da ... merge ....dar trage destul de tare de procesor.
Din pacate pe Mac nu stiu prea multe solutii de receptie DVB-T.
In general daca nu optez pentru o solutie stand-alone gen set top box, prefer PC card-uri. Mai ieftine, mai “configurabile”, mai “integrabile”. “Jucariile” pe USB sunt frumoase dar cam scumpe si cam greu sa foloseasca functii de procesor.
Povestea cu televizoarele “HD ready” este “praf in ochi”. Aveti mare grija, fiind o perioada destul de ambigua in ceea ce priveste HD-ul, cu multe standarde, substandarde, pseudostandarde, este bine sa testati temeinic acel produs inainte de cumparare. In general se spune ca HD ready ... stie HD. In practica chiar daca nu va afisa 1080P, producatorul/vanzatorul va zice; “pai nu are domle mufa in spate de HD ?!??!” Intr-un fel are dreptate, acele aparate HD au acel conector HDMI. Au aparut deja board-uri de PC HDMI sau chiar placi de baza cu acest conector.
altero: pe mine ma jigneste si mai tare ca imi da aceasi eroare pe macpro
am bantuit pe net sa caut despre ce este vorba si cred ,dar nu sunt sigur, ca ar putea fi probleme cu ffmpeg pe mac intel, cel putin acolo ma duc toate cautarile la eroarea data
apropo de HD, daca o emisiune nu a fost filmata in HD poate fi transmisa in HD, mai exact se vede HD? exista posibilitatea convertiri in HD ? daca nu , atunci este destul de aiurea sa cumperi un tv HD la care majoritatea programelor nu le poti vedea HD
altero: pe mine ma jigneste si mai tare ca imi da aceasi eroare pe macpro
am bantuit pe net sa caut despre ce este vorba si cred ,dar nu sunt sigur, ca ar putea fi probleme cu ffmpeg pe mac intel, cel putin acolo ma duc toate cautarile la eroarea data
Ai pus și Windows? Încearcă acolo, să vezi dacă merge mai bine decât în OS X, pe același hardware.
apropo de HD, daca o emisiune nu a fost filmata in HD poate fi transmisa in HD, mai exact se vede HD? exista posibilitatea convertiri in HD ? daca nu , atunci este destul de aiurea sa cumperi un tv HD la care majoritatea programelor nu le poti vedea HD
Răspunsul la ambele întrebări este NU. Emisiunile filmate la rezoluția mică obișnuită se vor vedea prost.