Pai e simplu de ce nu ne luam.
Eu mi-am luat un Samsung de 40” si l-am tinut fix o luna. L-am dat la acelasi pret. E drept ca am posibilitatea sa testez “scule”.
Ce anume am constatat la TV-ul LCD ... care evident m-a nemultumit.
1. Toate programele TV standard definition ( si 99% sunt asa momentan ) se vad mult mai prost decat pe un Sony CRT pe care il am de ani buni fiind f multumit de el. Probabil Jitterul CRT-ului diminueaza artefactele din semnalul TV PAL standard definition. Samsung-ul a fost testat ata pe cablu (astral - UPC) cat si pe un receptor Hyundai - DigiTV. ( Ca tot zicea cineva aici ca digiTV e “DVD quality” - ma indoiesc ... la 1.5 - 2 MB/sec datarate ... fata de un 6 - 8MB/sec la DVD ... e cale lunga. ) Pe langa receptia de satelit ... am mai testat cu un PS2 pe post de DVD player, cu cateva discuri originale. Abia aici calitatea a inceput sa-si spuna cuvantul. Plus formatul 16:9 care in sfarsit mi-a “umplut” tot ecranul. Concluzie la punctul asta ... ma deranjau foarte tare artefactele de la toate canalele TV.
2. LCD-ul respectiv ... ( foarte dotat dealtfel ) avea evident si o intrare VGA. Am conectat un mac mini si apoi un PC. M-am “postat” la aprox 2 m distanta. Pixelii erau atat de mari ( la rezolutie maxima ) ca parca ma uitam printr-o sita. Nici pe departe sa poti lucra decent. So ... functionalitate ca si computer Display ... 0.
3. Imprumutat de la cineva pentru teste, un DVD player BlueRay plus cateva filme pe acelasi tip de media. Conectat pe portul HDMI. Ehhh ..... DA, ASA DA !!! In sfarsit am simtit ca ma uit la “ceva” HD. Totusi ... un deviz scurt al aparatelor ( LCD TV si DVD player Hi Def ) .... m-a convins sa mai astept. Probabil in jur de un an. Sper ca oferta de media de peste un an sa fie mai bogata si sa-si justifice pretul.
P.S. Ca inlocuitor provizoriu al unui TV LCD (HD) ... am ales solutia cu un Mac Mini core Duo, conectat la un Apple Cinema Display de 23”. Ala de 30” nu merge la mini :((. Astfel pot vedea continut HD downloadat, pot urmari canalele TV SD de pe un TV tuner extern pe FW Formac, pot sa vad DVD-urile din colectia personala in conditii mai mult decat decente ... cu Apple Remote “in brate” ... si peste toate astea pot scrie si mesaje pe acest forum ... la acelasi monitor ... si mai sunt si Apple “trendy” 
Acest post este doar o parere personala si nu ca o “indoctrinare” pro/contra TV-urilor LCD HD sau nu.
Ahh si ACD-ul il poti monta pe perete daca vrei ... cu un VESA adapter.