Ca tot zicea cineva aici ca digiTV e “DVD quality” - ma indoiesc ... la 1.5 - 2 MB/sec datarate ... fata de un 6 - 8MB/sec la DVD ... e cale lunga.
Corect, și nu e vorba numai de rata de transmisie. Dacă DigiTV, Focus Sat sau Boom transmit pe satelit la rezoluția normală de 720 x 576, Max TV face downsample aproape la toate canalele, și le aduce la rezoluții de 544 x 576 sau chiar 352 x 576, deci calitate VHS nicidecum DVD.
Tudor ... esti sigur ca Max TV face asta ?!?!
Pare foooarte ciudat. Cum ti-ai dat seama de povestea asta ? Chiar sunt curios.
Dintre toate ofertele DTH din Romania, cel mai bine emite Boom ... dar sunt cam prea scumpi. DigiTV “ingramadeste” canalele mult prea tare ... si asta se vede. Mai au si porcariile alea de receptoare Hyundai. Ziceau ca vor aduce si niste Humax-uri ... dar a trecut un an si vad ca nu se tin de promisiune.
N-a vorbit nimeni de DigiTV pana acum. Eu spuneam ca ce transmite UPC digital se vede comparabil cu DVD (cel putin la HBO). Asta doar ca o apreciere ochiometrica. Pot sa aflu datarate-ul?
Kata nu stiu ce era asa de prost la Samsungul ala LCD. Mie nu mi se pare nimic nasol la Sony Bravia 40W2000. Am pus Mac-ul si pe VGA si pe HDMI si se vede perfect. Desktop-ul se vede si el bine, mai ales cand setez afisarea din TV pe Smart. Tot pe Smart tin si posturile analogice si astfel nu mai par oamenii “grasi”.
Da….smart care “taie” din imagine !!! Da taie “inteligent” !
Altero ... ce ai tu ii zice DVB-C (cable). Data rate-ul e cum e ... mic ... dar acolo sunt probleme cu “constanta” semnalului. Sa nu-mi spui ca nu ai “blocari” de imagine destul de frecvente !!! Am avut acum un an si ceva un set top box de la Astral. Poate intre timp ... s-a mai imbunatatit situatia desi ... nu cred. Un amic de-al meu se plangea acum cateva saptamani ce “ii vine sa-l arunce pe geam”. Initial imi spusese ca si-a pus DigiTV. Contractul il facuse sotia. L-am intrebat unde si-a pus antena ... la care el intreaba mirat ... “ce antena ??!?!”. I-am facut o vizita si am vazut despre ce era vorba. Aceeasi “cutie magica”
Pe tema HDTV - iata si citatul obligatoriu din Futurama:
Leela: Fry, you’re wasting your life sitting in front of that TV. You need to get out and see the world. Fry: But this is HDTV. It’s got better resolution than the real world.
...Un amic de-al meu se plangea acum cateva saptamani ce “ii vine sa-l arunce pe geam”...
Ei, cum sa nu, imi vine sa arunc pe geam tot ce am de la Astral. Dar tare mi-e ca si concurenta e la fel…
De vreo 3 saptamani, parca e mai bine cu TV digitala.
...Un amic de-al meu se plangea acum cateva saptamani ce “ii vine sa-l arunce pe geam”...
Ei, cum sa nu, imi vine sa arunc pe geam tot ce am de la Astral. Dar tare mi-e ca si concurenta e la fel…
De vreo 3 saptamani, parca e mai bine cu TV digitala.
cel putin la fel. dar stii vorba aia: daca nu casti ochii, casti buzunaru’ ..... or something like that!
Nu stiu care e smecheria asta cu cutia digitala de la Astral-UPC ca se vede la fel, poate chiar mai prost (cu un fel de noise pe imagine) pe unele programe. Depinde oare ce fel de cutie e? Altero, chiar se vede mai bine la tine? Ma gandesc sa il dau inapoi. Azi au zis ca imi aduc alta cutie care sa se poate conecta la surround ca porcaria asta mica si neagra pe care o am acum nu stie asa ceva.
De unde-l ai? Il vreau si eu, imi place mult filmul asta!
edit: Mi-a trimis mediaconvertor o sursa: Merci.
Vezi că dacă e aceeași sursă pe care am avut-o eu, fișierul este codat WM9 și merge numai cu QuickTime + Flip4Mac WMV. VLC face play fără sunet, iar mPlayer nu-l recunoaște deloc. Încă o chestie: la mine durează 1-3 minute până se încarcă în QuickTime, timp în care HD-ul cârâie într-una. Am mai observat lucrul ăsta și în cazul altor WMV-uri mai mărișoare.
... la mine durează 1-3 minute până se încarcă în QuickTime, timp în care HD-ul cârâie într-una. Am mai observat lucrul ăsta și în cazul altor WMV-uri mai mărișoare.
fișier neindexat (cum l-a scuipat receiver-ul) - trebuie să în citească pe tot înainte ca să găseasca key-frame-urile ca să poți să faci înainte/înapoi pe el.