Doua retele Wifi
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 30.05.08

Nu stiu daca s-a mai discutat topicul, eu nu am gasit. Problema este asa: am acasa doua routere wifi pe doua retele diferite, pozitionate in cele doua extremitati ale casei. Exista vreo solutie ca atunci cind te plimbi cu un idevice prin casa, sa se conecteze automat la reteaua care are cel mai puternic semnal in locul respectiv? Sau, si aici s-ar putea sa aberez, exista posibilitatea sa “unesc” cele doua retele? Mentionez ca am una este printr-un Airport Extreme si cealalta este printr-un router wifi de la Romtelecom. Multam!

Semnătură 

Macbook Pro Retina 15” mid 2012, 8GB RAM, 256GB SSD
iPhone 6s Plus 64 GB Space Grey
iPad 4 16 GB White
Apple Watch Sport Space Grey
Apple Airport Extreme
Apple Airport Express Base Station X 2
Apple TV 4th gen

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Din cite stiu eu se muta automat pe semnalul cel mai puternic…...
Sau poti sa dai extend network. Folosesti routerul de la romtelecom ca retea de baza iar AE il setezi ca extension. Eu asa am acasa. Am un AEBS si ca extension un AE

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Se muta pe celalalt doar cand pierde semnalul complet de la cel pe care era legat.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Si eu am in AE care extinde reteaua unui TC. Uneori mi se pare ca sare si cand e semnalul doar mic si nu mort, dareposibil sa fie doar un lag in afisarea barelor de wifi. Ce e imporant e ca AE-ul creaza reteaua cu acelsi ume si parola automat, nu exista 2 access point-uri desi exista, e totul fluid.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 30.05.08

Poate nu am fost eu destul de explicit. AE-ul foloseste reteaua de la alt provider decit Romtelecom. Practic am doua retele complet distincte.

Semnătură 

Macbook Pro Retina 15” mid 2012, 8GB RAM, 256GB SSD
iPhone 6s Plus 64 GB Space Grey
iPad 4 16 GB White
Apple Watch Sport Space Grey
Apple Airport Extreme
Apple Airport Express Base Station X 2
Apple TV 4th gen

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 04.10.07

Acelasi SSID pe ambele retele wireless si canale diferite. Va face roaming pe ele in functie de puterea semnalului.