Calendar vs. Reminders
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

as vrea si eu mai multe clarificari referitoare la diferentele dintre Calendar si Reminders. La ce sa folosesc Calendars cand am Reminders?

Calendar (iCal) intotdeauna mi s-a parut o aplicatie incalcita si greoaie. Mie imi plac aplicatiile simple, minimaliste si prefer Reminders.

De ce as folosi Calendarul si nu Reminders cand (pentru mine) fac aproximativ aceleasi lucruri:

- stiu ca pot sa imi sincronizez calendarul cu alte persoane dar eu nu o fac, n-am cu cine
- stiu ca pot sa am mai multe calendare in iCal dar la fel pot am mai multe liste in Reminders
- ambele pot fi costumizate sa te avertizeze la un anumit interval (si da iCal poate trimite automat mail sau deschide ceva fisier, optiuni de nisa as zice)
- Birthdays sunt preluate in iCal automat din Address Book (foarte bine), dar cu o abordare ad labam se pot importa si in Reminders sub o lista gen Birthdays (poate este si vreun script care sa faca asta automat)

Voi cum folositi aceste 2 aplicatii ca eu simt ca voi trage Calendarul pe dreapta cat de curand, nu prea ii mai vad utilitatea (sau nu imi dau seama de ea)?

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Din cate am vazut, Reminders este doar o noua interfata pentru Calendar (iCal). Daca introduc ceva nou in Reminders, vad noile intrari in Calendar. Dar daca vreau sa vad o anume data cand pica, sau sa-mi planific niste intervale orare pentru anumite activitati, imi place mai mult Calendar. Daca vreau doar sa mi se aminteasca sa fac ceva la data si ora, prefer Reminders.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

Cred că e mail mult o chestie de preferințe și de “workflow”. Eu folosest calendarul pentru “evenimente” care trebuie să se întâmple la un anumit moment (întâlniri, programări, etc). Reminders e mai mult un “to do list”, da poți să pui alerte la un anumit moment, dar n-o să îmi pun niciodata întâlnirile in reminders. În reminders merg chesti de genul “Sună-l pe Gigel”, “cumpără lapte” etc.

Dar după cum spuneam fiecare le folosește în funţie de preferințe și necesități.

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca, Satu Mare
Macuser din: 28.10.06

Dap, asta ar fi ... ca sa blochezi anumite ore din zi pt intalniri, sedinte etc cand nu poti sa suprapui nimic in acel interval (la fl cum zicea si Xantrax).
Still, nu imi pare un program reusit Calendars. Sunt alternative sa-l faci mai prietenos sau sa-l eschivezi, vezi Fantastical sau altele.

Dan Frăticiu - 23 Septembrie 2012 04:01 PM

Eu folosest calendarul pentru “evenimente” care trebuie să se întâmple la un anumit moment (întâlniri, programări, etc). Reminders e mai mult un “to do list”, da poți să pui alerte la un anumit moment, dar n-o să îmi pun niciodata întâlnirile in reminders. În reminders merg chesti de genul “Sună-l pe Gigel”, “cumpără lapte” etc.

Semnătură 

Succesul este o chestiune de noroc ! ... intreaba orice ratat si iti va spune lucrul acesta.
Si pentru ratat: Norocul apare atunci cand Pregatirea se intalneste cu Oportunitatea si Curajul.

Macbook Air 13’, 1.7 Ghz i5, 4Gb RAM, 120 GB Flash
iPhone 5 Black, 16 Gb

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

La fel cum și pentru Reminders ai alternative mult mai full-featured (ca Omnifocus, Things) dacă ai nevoie de așa ceva. Dar pentru nevoile mele (și probabil ale majorității userilor) cele doua sunt ok.

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.06.10

Pentru mine, Calendarul e o chestie sacra. Daca am ceva in calendar la o anumita ora intr-o anumita zi, pai atunci aia e si nu e discutie. Deci, daca e musai sa se intample ceva la o anumita ora intr-o anumita zi, atunci merge in calendar. Daca as vrea sa fac ceva la o anumita ora dar nu e batut in piatra (nu afectez pe nimeni daca fac asta altadata? Mai trebuie sa fie si altcineva de acord sa schimb termenul?), atunci merge in aplicatia de task management (care la mine nu e Reminders, dar workflow-ul nu se schimba).

Sedinta cu X - Marti - ora 12:00—> Calendar
Suna-l pe X pentru agenda intalnirii - Luni - ora 15:00—> Reminders

Asta e un exemplu simplist, Am si intalniri in aplicatia de task management, care sunt mai mult decat optionale (Task: decide daca mergi la sedinta cu X; task: deleaga pe Y sa mearga la sedinta cu X samd), asa cum am in calendar si timp blocat pentru anumte task-uri care pur si simplu trebuie sa se intample la ora respectiva in ziua respectiva.

Semnătură 

