Nu toată lumea face DTP & Grafică în lumea asta Unii mai fac și programare, administrare sisteme, rețele & baze de date ... Și pe ăștia nu ne interesează culorile să fie 100% perfecte ci 100% odihnitoare pentru ochi.
Hmmm… eu ma gandeam ca se schimba Mac-ul ca nu mai e performant… dar pana la urma monitoarele tot se pastreaza.
Asa o fi, eu unul tin la maxim pentru ca mai mult de 18 luni nu tin un computer.
Problema nu e de culoare, ci de ochi! O lumina asa puternica va cere si o lumina ambientala foarte puternica. Altfel iti nenorocesti ochii (e ca si cum te-ai uita in lampa de sudura!).
Nu inteleg de ce stati cu luminozitatea pe minim. Chiar asa trebuie la DTP, ca nu ma pricep. Eu o tin mai mereu la maxim. Credeam ca ideea e sa fie cat mai luminos si mai clar.
Depinde ce display ai! Si depinde ce vrei sa vezi. Tocmai asta spuneam: ca luminozitatea fortata strica puritate culorii si perceptia adecvata. Daca o tii la maxim, ai sa arunci displayul ala repede. Si, tot daca-l tii la maxim, pun pariu ca, de fapt, tu nu vezi nimic pe ecran!
Nu inteleg de ce stati cu luminozitatea pe minim. Chiar asa trebuie la DTP, ca nu ma pricep. Eu o tin mai mereu la maxim. Credeam ca ideea e sa fie cat mai luminos si mai clar.
Depinde ce display ai! Si depinde ce vrei sa vezi. Tocmai asta spuneam: ca luminozitatea fortata strica puritate culorii si perceptia adecvata. Daca o tii la maxim, ai sa arunci displayul ala repede. Si, tot daca-l tii la maxim, pun pariu ca, de fapt, tu nu vezi nimic pe ecran!
O tin la maxim, vad pe display si o sa ma tina 12 luni cu siguranta.
O tin la maxim, vad pe display si o sa ma tina 12 luni cu siguranta.
Atunci, fara suparare, ai ori un display muribund (caruia trebuie sa-i dai luminozitatea la maximum, ori ai ceva la oachi (ochelari de soare!)
Daca te-ai uita pe instructiunile oricarui televizor nenorocit, ai vedea ca lucrurile stau cam asa: contrast la maxim, luminozitate la jumatate.
Mereu mi-au placut monitoarele cu luminozitate mare. De ce sa vad intunecat cand am lumina in camera din belsug? Seara senzorul imi reduce luminozitatea.
Pai zi-i asa, nene, ca e vorba de portabil! Noi vorbeam de iMacul dual core nou! Si de noile monitoare (mai luminoase) Da, ziua, luminozitatea la maxim la macBook!