2 din 3
2
iMac prea luminos
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu toată lumea face DTP & Grafică în lumea asta smile Unii mai fac și programare, administrare sisteme, rețele & baze de date ... Și pe ăștia nu ne interesează culorile să fie 100% perfecte ci 100% odihnitoare pentru ochi.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Luminozitate la maxim înseamnă scurtarea duratei de viață a lămpii care iluminează ecranul.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05
Tudor - 05 Ianuarie 2007 12:55 PM

Luminozitate la maxim înseamnă scurtarea duratei de viață a lămpii care iluminează ecranul.

Hai mai Tudor, si un DTP-ist vrei sa zici ca tine un Mac peste 4 ani?

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sony, trinitron, 21’ = 5 ani
si e super grin

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hmmm… eu ma gandeam ca se schimba Mac-ul ca nu mai e performant… dar pana la urma monitoarele tot se pastreaza.
Asa o fi, eu unul tin la maxim pentru ca mai mult de 18 luni nu tin un computer.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

depinde de ce si cum lucrezi…
dar un crt bun, nu-i de colea wink

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Problema nu e de culoare, ci de ochi! O lumina asa puternica va cere si o lumina ambientala foarte puternica. Altfel iti nenorocesti ochii (e ca si cum te-ai uita in lampa de sudura!).

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 05 Ianuarie 2007 10:45 AM

Nu inteleg de ce stati cu luminozitatea pe minim. Chiar asa trebuie la DTP, ca nu ma pricep. Eu o tin mai mereu la maxim. Credeam ca ideea e sa fie cat mai luminos si mai clar.

Depinde ce display ai! Si depinde ce vrei sa vezi. Tocmai asta spuneam: ca luminozitatea fortata strica puritate culorii si perceptia adecvata. Daca o tii la maxim, ai sa arunci displayul ala repede. Si, tot daca-l tii la maxim, pun pariu ca, de fapt, tu nu vezi nimic pe ecran!

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Ianuarie 2007 02:05 PM

sony, trinitron, 21’ = 5 ani
si e super grin

La fel, 4 ani si jumatate si mai tine inca pe-atit! Tot Sony Trinitron!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 05 Ianuarie 2007 08:20 PM

Nu inteleg de ce stati cu luminozitatea pe minim. Chiar asa trebuie la DTP, ca nu ma pricep. Eu o tin mai mereu la maxim. Credeam ca ideea e sa fie cat mai luminos si mai clar.

Depinde ce display ai! Si depinde ce vrei sa vezi. Tocmai asta spuneam: ca luminozitatea fortata strica puritate culorii si perceptia adecvata. Daca o tii la maxim, ai sa arunci displayul ala repede. Si, tot daca-l tii la maxim, pun pariu ca, de fapt, tu nu vezi nimic pe ecran!

O tin la maxim, vad pe display si o sa ma tina 12 luni cu siguranta. smile

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 06 Ianuarie 2007 01:03 AM
iaru - 05 Ianuarie 2007 08:20 PM

O tin la maxim, vad pe display si o sa ma tina 12 luni cu siguranta. smile

Atunci, fara suparare, ai ori un display muribund (caruia trebuie sa-i dai luminozitatea la maximum, ori ai ceva la oachi (ochelari de soare!)
Daca te-ai uita pe instructiunile oricarui televizor nenorocit, ai vedea ca lucrurile stau cam asa: contrast la maxim, luminozitate la jumatate.

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mereu mi-au placut monitoarele cu luminozitate mare. De ce sa vad intunecat cand am lumina in camera din belsug? Seara senzorul imi reduce luminozitatea.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pai zi-i asa, nene, ca e vorba de portabil! Noi vorbeam de iMacul dual core nou! Si de noile monitoare (mai luminoase) Da, ziua, luminozitatea la maxim la macBook!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Hehe, m-am linistit acum. smile
Vrei sa spui ca noul iMac de 24” are monitor si mai luminos decat MacBook Pro Core2Duo??!

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 06 Ianuarie 2007 11:51 AM

Hehe, m-am linistit acum. smile
Vrei sa spui ca noul iMac de 24” are monitor si mai luminos decat MacBook Pro Core2Duo??!

Nu ca-i mai luminos… Arde, pur si simplu! E prea luminos. Acum e dat la minim, si tot mi se pare prea tare! E foarte bun pentru filme si jocuri!

2 din 3
2