3 din 3
3
iMac prea luminos
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

cred ca te si poti bronza la el… grin

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

DarkAdapted pentru terapie cu culori.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, cel mai bun e un calibrator, dar asta nu e OK! Pentru ca un calibrator inseamna 250 euro in plus!

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRank
Member
Din: 46°13' N 27°40' E
Macuser din: 23.06.06

250 euro? Pentru ce? Sunt cu presetul Bright Red, n-am aprins nici o lumină în cameră și e prima dată când nu mă strâmb la Mac, nu stau cu un ochi deschis și altul închis.

Semnătură 

iMac 20” Core Duo 2 GHz, 2 Gb RAM, 200 Gb HD + Mac OS X 10.4.9
iPod 60 Gb & iPod Shuffle 1 Gb
Dell Optiplex GX150 1 GHz, 512 Mb RAM, 250 Gb HD + Ubuntu Feisty Fawn 7.04

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
voll - 07 Martie 2007 10:49 AM

250 euro? Pentru ce? Sunt cu presetul Bright Red, n-am aprins nici o lumină în cameră și e prima dată când nu mă strâmb la Mac, nu stau cu un ochi deschis și altul închis.

Ai dreptate, dar…
Daca faci DTP, asta nu e o solutie! Ziceam ca nu toata lumea trebuie sa ajunga la rezultate NORMALE folosind un soft. E prima data cînd Apple o da in bara, exact ca in Windows.
Dar, in rest, programul e grozav!

[ Modificat: 07 Martie 2007 03:23 PM de iaru ]

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
iaru - 07 Martie 2007 06:31 AM

Nu, cel mai bun e un calibrator, dar asta nu e OK! Pentru ca un calibrator inseamna 250 euro in plus!

ce sa faci cu un calibrator
lunimozitatea ecranului nu se regleaza din calibrare
calibrarea iti regleaza doar culorile
e adevarat ca in procesul de calibrare trebuie sa reglezi lunimozitatea, dar din seratile monitorului
trebuie pusa undeva in jur de 50%

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Imi pare rau, dar trebuie sa te contrazic! Uite, am un Apple Cinema display care sparge! Am bagat softul si, pur si simplu, reduce luminozitatea. Dar culorile TOT NU SE VAD!
Ca sa ma fac inteles: desenati intr-un soft (Ph, Ill, FH, Corel, Quark etc) doua patrate: unul alb si unul cu 5% culoare (cyan, magenta, yellow sau galben). Daca nu se vede nimic (adica daca se vede tot alb), zadarnice softuri! Despre asta e vorba. Apple a sporit luminozitatea in dauna caliatatii si fidelitatii. Pentru jocuri si DVD e super. Pentru profesionisti – e de groaza. Asa ca de aia e nevoie de un calibrator: scoate zer din piatra seaca!

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am un Cinema HD Display de 23 si il calibrez cam la 2 luni cel mult
primul lucru pe care il fac e sa pun Brightness la 50%, dupa care se lanseaza softul de calibrare
e adevarat ca in procesul de calibrare (dupa cum am spus si mai sus) se mai poate regla ceva din luminozitate, dar in special valorile RGB
sunt absolut convin ca nu va putea trage in jos de brightness cu un calibrator mai mult decat din softul monitorului
sunt curios la cat are setata Gamma 1,8 sau 2,2
daca e 2,2 incearca un 1,8
si bineinteles nu alege ca si profil sRGB
e de preferat Adobe RGB (1998)

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E o discutie intre surzi aici: nu luminozitatea IN SINE deranjeaza (asta poate fi omorita soft), ci incapacitatea de a reda nuante in gama de sus a tonalitatilor. Daca 5% dintr-o culoare (R,G sau B) nu se vede, orice discutie e inutila. Softul de intunecare coboara luminozitatea luminoforilor sau a tranzistorilor, calibratorul redefineste modul in care astia sint excitati de o culoare standard. Te inteleg, daca nu te-ai lovit de chestia asta, pare un lucru absurd sau imposibil! Din pacate, un screenshot e inutil. Culoarae apare normal pe un alt ecran, pentru ca ea se refera la definitia matematica a tonurilor generate, nu la infatisare. In alti termeni, daca ai un CRT cu un tun defect, screen-shotul nu va arata defectiunea fizica a ecranului!
Trebuie sa vezi ca sa crezi.

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Stire luata de aici: http://macuser.pcpro.co.uk/ E de viitor apropiat, e scump, dar poate ajuta.

Pantone introduces Mac calibration for photographers
9:58AM

Pantone has added HueyPro to its family of colour calibration products. It is targeted at photographers and creative professionals who want to ensure consistency across a range of laptop, LCD and regular CRT displays. It adds new features to the existing product range specifically for those who frequently print photos and other graphics, share them between monitors or post them on the web.
HueyPro is about the size of a marker pen, and will change the monitor’s settings as it senses changes in ambient lighting. New software offers increased control over brightness and contrast, gamma and white point settings.

‘Monitor calibration is the first step to controlling colour in a digital workflow, yet many designers and photographers still don’t calibrate and profile their monitors,’ said Helmut Eifert, vice president of Pantone Europe. ‘By offering easy to use, professional features, we hope to build awareness for the importance of monitor calibration in the colour management process.’

HueyPro will be available from next month through pantone.com. It requires Mac OS X 10.3.9 or later, and will retail for £88.

Nik Rawlinson

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

E mai ieftin ca EyeOne, dar nu stiu cît e de bun! (Oricum, e mai ieftin, EyeOne e 300 €)

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
iaru - 08 Martie 2007 05:58 PM

E o discutie intre surzi aici: nu luminozitatea IN SINE deranjeaza (asta poate fi omorita soft), ci incapacitatea de a reda nuante in gama de sus a tonalitatilor.

Am un coleg care a pus iMac-ul lângă CRT-urile sale și pe cele mai mici setări din Sys Pref și cea mai mica Gamma setată la calibrare tot luminează ca un far față de CRT-urile de alături și îl dor ochii când se uită la el.

Cred ca o luam pe campii. Omul spune ca il derenjeaza luminozitaea prea mare a iMac-ului comparativ cu CRT-ul
Poti sa-l calibrezi pina la Sfantul Asteapta ca nu rezolvi nimic. Daca luminozitatea e data la minim si tot nu-ti convine ai doua probleme
1. ori monitorul/softul e busit, adica nu mai raspunde la comenzile de reglarea a luminozitatii
2. s-a obisnuit cu luminozitatea f scazuta a CRT-ului care e probabil cam vechi

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

De acord. Softul de care vorbiram face chestia asta impecabil. Intr-adevar, te dor ochii (mai ales pe lumina artificiala). Dar eu am spus (numai) ca asta nu rezolva SI problemele de definire a culorii. Cred ca sintem de acord, dar in pasi diferiti!

3 din 3
3