Contacte pierdute din iCloud
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Alexandria
Macuser din: 18.02.08

Cred ca problema asta se incadreaza la multe categorii ale forumului, inclusiv aici.

iPhone 4s, dupa un update la iOS 6 nu imi sincroniza mare parte din poze. Dupa multe incercari, i-am dat ,,reset general, apoi set as a new phone. Dupa aceasta operatiune, nu i-am dat nici un restore, am luat totul de la 0, manual, instalat aplicatii, setat telefon etc, re-adaugare conturi de mail. M-am logat intr-un final si pe iCloud.

Surpriza, o parte din contacte lipsesc. N-am observat nici o legatura intre ele, unele erau la ,,Favorites,, altele nu, unele includeau contact pt facetime si imessage, altele erau simple.

Iau iPad-ul, care fusese neatins, aceleasi contacte disparusera si din iPad. Deschid Mac-ul, deschid Contacts, lipsa si acolo. Clar disparitia s-a sincronizat pe toate device-urile.

Acum vine cea mai ciudata parte, motiv pt care am postat aici. Cu Contacts deschis, activez Time Machine, care face backup de cand am Mac-ul, dar oricat m-as ,,intoarce in timp,, acele contacte nu apar, ca si cand n-ar fi existat vreodata, desi cu o zi inainte erau prezente pe toate device-urile.

Nu inteleg cum au putut disparea acele contacte din senin, si nu inteleg de ce nu apar in nici un backup in situatia in care cu o zi inainte erau ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Backup la iPhone ai făcut? Vezi în nume/Library/Application Support/MobileSync,de fapt deshide iTunes și vezi ultimul backup când l-ai făcut,sau tot pe iCloud faci backup?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Backup am doar in iCloud. Am reusit sa gasesc in contul meu de gmail un address book si am recuperat deja ceva contacte lipsa. Din pacate unii si-au schimbat intre timp nr de telefon.

Totusi nu imi explic cum au disparut, inclusiv din backupul Time Machine

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

În Time Machine i-ai dat să excludă fișierele de sistem?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

La setările din system preferences

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

Nu, nu exclude nimic, e backup complet si continuu. Acum ceva vreme chiar am recuperat un contact pe care il stersesem (de nervi smile ) si a mers fara probleme

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu mai folosesc iCloud după ce am pierdut prin sincronizare (inexplicabil) 2 contacte,de atunci merg pe backup local pe mac și sincronizare când vreau eu. Nu știu ce sfat să-ți mai dau, dacă îmi mai vine vreo idee te anunț. smile

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Mda n-am facut nimic, dar incet incet am recuperat contactele lipsa (majoritatea sper) din diferite surse. Nu stiu ce programator idiot de la Apple a gandit sistemul asa, sa nu poti sa recuperezi nici din restore, nici din backup Time Machine local, nici de la ei de pe servere.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Ramane inca un mare mister aceasta problema. E de inteles ca datorita unui bug nu s-au sincronizat cateva contacte, iar apoi stergerea lor s-a sincronizat pe toate device-urile si pe os x.
Ce e de neinteles cum de au disparut acele contacte inclusiv din numeroasele backup-uri de time machine ?

In fine, am gasit un export mai vechi pe HDD, care ar trebui sa contina si cele cateva contacte pe care n-am putut sa le recuperez. Problema este ca il am in format .abbu Ce posibilitate am sa accesez acel address book fara a imi rescrie actualul address book ? Vreau doar acele cateva contacte care ma intereseaza.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Accesat contul iCloud din Safari? Acolo le ai?

Eu nu am pirrdut nici un contsvy psns ascum…si am setat de la bun inceput backup iCloud…sigur ai debifat tu cevza in ihpone apoi nu ai lasat sa se finalizeze si ai bifat la loc…Trebe sa ai rabdare cand faci asa setari..totul depinde si de viteza conexiunii internet

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Am accesat, nu sunt nici iCloud. Asta s-a intamplat cand am facut update la iOS6. Si da, ai dreptate, s-a facut update-ul, apoi a inceput restore, dar a trebuit sa plec de acasa spre final. S-a reluat cand m-am intors. Nu i-am dat cancel, dar am plecat cu telefonul din raza wifi.
Totusi nu imi explic de ce nu apar contactele alea in Time Machine, desi am backupuri suficient de vechi unde ar fi trebuit sa apara. Cred ca vCard-urile sund pe HDD TM doar ca nu mi le arata cand deschid TM fiind in Address Book. Dar vCard-urile au doar niste coduri, deci nu stiu care sunt cele ce ma intereseaza.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Resuscitez topicul ăsta în loc să fac unul nou.

De ceva vreme avem posibilitatea să restaurăm fișiere, contacte, calendare în iCloud, după ce au fost șterse - accidental sau nu - de pe un device sincronizat cu contul respectiv de iCloud și care, pe cale de consecință, le-a șters și din iCloud.
http://9to5mac.com/2015/08/14/new-icloud-com-feature-lets-users-restore-recently-deleted-files-contacts-and-calendars/

Logați-vă în browser pe icloud.com, în pagina Home sus dreapta click pe numele vostru, din meniu accesați iCloud Settings, de acolo jos în stânga, la Advanced, Restore Contacts, și de acolo vă descurcați voi.

Caz concret:
- Ajută-mă, mi-au dispărut contactele din telefon !
- Să vedem, le ai locale, din iCloud, din Gmail, de pe Exchange ...[verificat în Configurări ...] aha, le ai din iCloud. Ce-ai făcut în ultima vreme ?
- Păi .. eu.. nimic !
- Mai ai alt device pe contul ăsta din iCloud ?
- Nu !
- Vreunul mai vechi ?
- Nu !
- Ai iPhone6, cu cel vechi ce-ai făcut ? L-ai vândut ca atare ?
- Nu, e la maică-mea ! Oh ...
- Sun-o pe maică-ta, întreab-o dacă a șters recent contacte ...
- [1 minut mai târziu] Da, a șters, dar săptămâna trecută, nu azi !
- Presupun că nu are 3G activat și pe vreun wireless mai intră când vine pe la voi .. nu ?
- Oh ... și asta înseamnă că le-am pierdut, nu ?

Și așa am descoperit eu că avem iCloud Time Machine smile

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 03.04.12

Man, nu e aiurea să ai un dialog tu cu tine?