Yellow Dog 4
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

Tot eu vă zic: cea mai frumoasă instalare, fără probleme, a fost cu Yellow Dog 4.x Orion. Cam vechi aplicațiile incluse, dar cred că merge un update. Numai pe ppc, desigur. Frumos, pe un imac g3/350 merge frumos de tot: instalare curată, interfață grafică clară și frumoasă, configurare mac os-style…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: LUGOJ Jud. TIMIS
Macuser din: 09.08.07

Buna, ca un incepator intrale Linux-ului pe Mac, pe un PC am mai avut un Mandrake si un Mandriva de care am fost foarte foarte multumit. Ce doresc de fapt este sa stiu daca un Yellow Dog 4.0 ar merge uns pe ibook-ul meu clamsell ? acum am 530 MB RAM si as dorii sa-l am in boot cu os 9 si os X… apropos.. cum pot sa-l gasesc pe YLD 4.x si cum fac o repartitionare fara sa pierd datele de pe hard ?

Semnătură 

eMac G4 1,25 Ghz,Power Mac G4 dual 500(acum 1.3 Ghz),  286 Olivetti, mai multe mere, 1 para smile
Mac mini 1.66 Ghz,MacBook 13 White

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
kry_m - 24 Ianuarie 2009 11:56 PM

Buna, ca un incepator intrale Linux-ului pe Mac, pe un PC am mai avut un Mandrake si un Mandriva de care am fost foarte foarte multumit. Ce doresc de fapt este sa stiu daca un Yellow Dog 4.0 ar merge uns pe ibook-ul meu clamsell ? acum am 530 MB RAM si as dorii sa-l am in boot cu os 9 si os X… apropos.. cum pot sa-l gasesc pe YLD 4.x si cum fac o repartitionare fara sa pierd datele de pe hard ?

Păi nu spusei că da, va merge și încă foarte frumos. Pt generația aia de macuri, e chiar cel mai recomandat, nu cere resurse așa de mari ca versiunile mai noi.
Nu ai cum face repartiționare fără să pierzi datele direct din CD install YD, dar poți încerca cu un DVD install Leopard, fără să instalezi nimic, ci să rulezi doar Disk Utility pt repartiționare. Reține însă că nimeni nu garantează reușita, asemenea operații se fac, oricum, cu salvarea datelor, nu așa, otojbira fie ce-o fi, ca dup-ăia să plîngi că, vai, am pierdut datele, cum au fost destule cazuri. Pt YD ai avea nevoie de minim 3 GB (sistemul ocupă, dacă mai țin minte, aproape 2 GB) + un swap.
Dacă nu ești puturos (și la chestii d-astea nu prea poți fi), ordinea logică este, presupunînd că ai un disc de minim 10 GB, ca să ai loc pt 3 sisteme de operare + swap:
- ras tot și făcute 3 partiții 2 + 5 + 3 plus una mică de swap, egală memoriei de 0,5 GB, cum zici.
- pus MAC OS 9 pe minim 1 GB, mai bine 2 GB (circa 450 MB sistemul, restul pt alte alea);
- Panther sau Tiger pe 5 GB
- YD pe acei 3 GB rămași (nu uita să ai acel swap, deci mai scazi puțin la fiecare din cele de sus)
După ce pui YD, va face el un boot strip, și vei avea tastele 9, X și L pt a boot-a în cele 3 sisteme.
Succes.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…