Photoshop si performantele sistemului compromise
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Cineva care foloseste potoshop a observat ca performantele sistemului sunt compromise dupa ce-l folositi o perioada? Dupa ce fac o serie de poze si le deschid in bridge apoi pe rand in photoshop pt editari, la un moment observ ca tot sistemul se miste greu, da greu rau, are niste delayuri de nu-i adevarat. mbp ultimu racnet si 8G ram, nu credeam ca computerul asta se va misca vreodata greu.
Ca sa rezolv problema trebuie sa dau restart, sa inchid photoshopu nu are niciun efect.
12 aplicatii modeste deschise si deja jumatate din memorie este activa, doar 1G free.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Seteaza Activity Monitor sa ramana permanent in Dock si iconul lui sa-ti arate “CPU History”. Vezi dupa o intensa utilizare a Photoshop, daca iti arata ca procesorul e folosit la capacitate mare. Deschide apoi Activity Monitor si sorteaza procesele (toate, nu doar ale tale) dupa consum de CPU si dupa Virtual Memory (in traducere… frecare harddisc). Vezi cine face problema. Daca nu ai coloana Virtual memory in Activity Monitor, vezi ca o poti intriduce din meniul View.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am mai discutat, de mult - e drept, despre performanțele photoshopului
uite aici cițiva pași de urmat și aici niște sfaturi de la adobe
contează totuși și spațiul pe care-l ai liber pe hard

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu am facut nicio setare prin photoshop ce-i drept, totul e pe default. Poate scratch disk-ul sa poata influenta cumva(nu am unul extern). De ce sistemul se misca greu chiar si dupa ce-l inchid? Poate ca nici osx-u asta nu face o treaba buna…

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Hateg / Timisoara
Macuser din: 30.04.11

La fel se intampla si la mine!! :|
Uneori stau sa se deschida o pagina de ... aproximativ 2000-3000 height si cate 40-50 sec. si pana acum nu facea asa…

Semnătură 

iMac 27” Late 2012 Slim
MacBook Pro Retina 15” Intel-Core i7.
MacBook Air 13” Late 2012 Intel-Core i5
iPad 3rd generation 16GB wi-fi + 4G
iPhone 5S 16 GB grey
iPhone 4 16 GB white

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

până la scratch disk, fă setările alea simple din pașii descriși în link
după aia, ia vezi cam cit spațiu liber mai ai pe disc, și poate faci o optimizare
nu poate nici osx-u să facă singur tot
smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: Oradea
Macuser din: 03.06.12

Poate sa imi spuna cineva daca pot sa pun photoshop cs6 in full screen mod pe un mac sau nu? Nici cum nu reusesc sa il pun in full screen mod de ex. Chrome sau multe alte programe.
Daca stie cineva rog help me!
Thnx

Semnătură 

MacBook Pro 15”, Late 2011, 2.2GHz Quad Core i7, 8GB DDR3, AMD Radeon HD 6750M 512MB GDDR5, Intel HD 3000 384MB DDR3, with Mac OS X 10.8.2 Mountain Lion
Iphone 5, 16GB with iOS6.0.1

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

ai făcut un click pe beculețul ăla verde?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu are View/Screen Mode? Sau scurtatura F.

Si ca sa revin cu un raspuns pt ca am mai editat o serie mare de poze intre timp, nu, nu are nicio legatura problema cu optimizarile de prin linkuri, e pur si simplu praf, mananca toata memoria si apoi sistemul nu mai poate s-o foloseasca eficient. Eu cred ca e si vina sistemului nu numai photoshop. Lion cu cs5

Semnătură 

Mcintoshing…