Convert pdf to word (MAC)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 13.02.12

Stiti o aplicatie buna care sa converteasca fisiere pdf in fisiere word?
vad in Appstore ca ABBYY FineReader Express are varianta si de mac dar e cam scumpa.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Multe programe transforma .pdf in .doc (majoritatea ca imagini in pagina); ce vrei tu e OCR din fisier PDF.

Preview te lasa sa selectezi textul, si stie si un pic de OCR din imagini.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca PDF-ul e facut din jpeguri, nu se poate selecta textul cu nimic. Atunci trebuie un OCR sanatos. Eu folosesc Readiris.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

cum se descurca? iti converteste si tabele?

altero - 12 Octombrie 2012 02:59 PM

Daca PDF-ul e facut din jpeguri, nu se poate selecta textul cu nimic. Atunci trebuie un OCR sanatos. Eu folosesc Readiris.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Se descurca binisor, daca stai sa verifici si sa corectezi zonele detectate de el automat; ceea ce eu n-am rabdare.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.06.06

Poți lucra online, gratis, cu unele limitări de volum (pagini și dimensiune fișier). Eu l-am folosit (pentru limba engleză) și a mers decent, fiind nevoie de o revizuire a textului. Cu tabelele merită să încerci, nu știu cum lucrează.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Am lucrat hardcore cu Abbyy FR pe Windows (carti intregi, .jpg).
Se misca bine cu conditia sa fie scan-uri de calitate (rezolutie si contrast mari, fara alte artefacte grafice care sa-l induca in eroare).
De asemenea, trebuie sa folosesti dictionare specifice (limba, domeniu stiintific etc.).
Reviziurea e necesara, indiferent de performanta OCR-ului.
Cu tabele n-am avut treaba, dar tind sa cred ca e mai bine sa le refaci tu.
Chiar daca grafic le va recunoaste si le va reda, formatul va fi f. probabil crunt. La o eventuala editare ai sa-ti pui mainile in cap…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

De unde ai scos ReadIris?

http://www.irislink.com/c2-2115-189/Readiris-14—OCR-Software—Scan—Convert—-Manage-your-Documents-.aspx de aici?

sau de aici http://www.macupdate.com/app/mac/14235/readiris-pro?

Varianta cu licenta /comercial e cam scumpa. De fapt e la fel ca Abby Fine Reader

altero - 12 Octombrie 2012 03:15 PM

Se descurca binisor, daca stai sa verifici si sa corectezi zonele detectate de el automat; ceea ce eu n-am rabdare.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Eu am folosit ca demo atat Readiris, cat si ABBY. As merge pe ultimul. Ce nu-mi place la ABBY FineReader Express, ca iti face automat OCR-ul, abia dupa aceea poti intra in setari si sa-i explici tu ce si cum sa faca, dupa care iti mai face o alta instanta. Dar in rest, are acuratete mai mare, preia in acelas timp text, imagini si tabele (dupa ce-i arati tu care sunt randurile si coloanele). Readiris preia ori text, ori imagini, dar nu ambele. Daca ar trebui sa platesc o licenta, categoric as cumpara ABBYY. In acelas timp, cred ca stiti ca Adobe Acrobat Pro (cine il are), poate face OCR pe pdf-uri facute din jpg, dar nu converteste in alt format, ci ocr-ul este ca un layer transparent peste acele jpeguri. Poti in schimb face cautare dupa cuvinte.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 25.12.09

Parerea mea este ca daca vrei ceva de calitate si daca vei folosi des convertirea asta, cauta in AppStore ceva pe bani. In mod cert vei gasi solutii bune.

Spre exemplu eu doream ceva aplicatie de convertit diverse fisiere video in alte fisiere video cu diverse extensii. Tot ce am gasit free, avea limitari, ba la dimensiunea fisierelor, ba la formate, etc.

Media-Convertor isi face treaba de minune…dar a facut bani !

Spor !

Semnătură 

iPhone 6s plus 128GB
iPadAir 16 GB
MacBookPro 13 - 2010
AirPort Extreme - 2012
iPod Shuffle 2012
Apple TV 2017
AppleWatch Series2