DvdRw
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Ii o mare filozofie sa montezi pe un pb g4 un superdrive?....are combo si vreau sa il schimb. Unde as putea gasi asa ceva?.....la istyle oare au?....

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
CristiMAC - 06 Ianuarie 2007 01:01 PM

Ii o mare filozofie sa montezi pe un pb g4 un superdrive?....are combo si vreau sa il schimb. Unde as putea gasi asa ceva?.....la istyle oare au?....

E foarte simplu. Si merge ORICE! Costa cel mult 180RON! Nu-i nevoie sa mergi la un dealer Apple. Iei de la colt!
Cu o conditie: sa dai jos de pe net PatchBurn!
Scuze! Nu citisem ca e PB! Hm, au macbeny! sau maxi_dan! dar trebuie sa cauti (ca este) schema de demontare si remontare!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05
iaru - 06 Ianuarie 2007 01:02 PM

schema de demontare si remontare!

aici: http://www.ifixit.com/Guide/Mac/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CristiMAC - 06 Ianuarie 2007 01:01 PM

S-a mai discutat treaba asta. În principiu, merge orice unitate optică de laptop, doar că ai putea avea necazuri cu potrivirea în lăcaș. În general, orice meșter priceput la șurubărit unități optice de laptop îți va spune cam ce merge. E bine, totuși, să iei o unitate aflată pe lista de compatibilități, deși PatchBurn rezolvă mai orice situație.

p.s. sigur, precizarea lui nihilsinemac e justă, uitasem: în principiu, deci, merge orice unitate slotload, nu trayload (decît la seria mai veche ibook cu trayload). dar se pot comanda dacă nu găsești de-a gata.

[ Modificat: 07 Ianuarie 2007 12:34 PM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 02.08.06

SuperDrive din PowerBook si iBook actuale sint slot-loading,
adica au o fanta care absoarbe si ejecteaza discul.
Nu cred ca se prea gasesc la noi.
Cele care se gasesc la noi, sint tray-loading, cu sertar,
si nu poti modifica carcasa pentru sertar…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Daca e Slot lading e o problema mare ... daca e cu sertar e tot o problema pentru ca, in general, fiecare constructor isi comanda la producator carcasa de care are nevoie, si aici ma refer la capacul sertarului. eu am incercat nenumarate variante pentru un ibook si n-am gasit nici o solutie. sistemul de prindere al capacului nu se potruveste si nici n-ai cum sa-l modifici. unitatile arata la fel.

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
costas - 07 Ianuarie 2007 02:12 PM

Daca e Slot lading e o problema mare ... daca e cu sertar e tot o problema pentru ca, in general, fiecare constructor isi comanda la producator carcasa de care are nevoie, si aici ma refer la capacul sertarului. eu am incercat nenumarate variante pentru un ibook si n-am gasit nici o solutie. sistemul de prindere al capacului nu se potruveste si nici n-ai cum sa-l modifici. unitatile arata la fel.

Cît privește ibook-urile clamshell (poreclite pe românește „capac de WC”), schimbarea unității optice, la care am asistat, nu e nici foarte simplă, nici foarte complicată: acel căpăcel colorat pur și simplu se dezlipește de pe unitatea veche și se lipește de cea nouă care, în general, se potrivește; dacă nu se potrivește, cauți una care se potrivește; mai e un șpil și cu legătura sîrmelor.La cele slot-load, lucrurile sînt mai complicate și, în general, trebuie căutat ceva care potrivește în fanta aia. Fiind rare la magazine, de regulă se comandă; dacă tot se comandă, atunci se comandă ceea ce se potrivește.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…