Am văzut că nu a scris nimeni (sau sunt io bătut în cap și nu știu să caut…) că ar exista posibilitatea… deci, așa…am dat peste treaba asta căutând battery percentage ăla fără de care aparent nu pot să traiesc, dar variante fără jailbreak…sunt anti…nu știu nici eu să-mi explic de ce, dar nu-mi place să văd cydia sau măr în formă de…ceva la boot-up.
Așa, procedura este foaaarte simplă. Trebuie o aplicație numită iBackUp Boot care e shareware, dar poate fi folosită gratuit, un calculator și un aifoun vintage cu 4+ instalat, ca al meu.
Așa, să luăm fiecare pas pe rând:
1. Facem un back-up în iTunes la iPhone, și îi dăm un transfer purchases
2. Închidem iTunes și deschidem iBackUp Boot pe care l-am instalat pe pc/mac
3. Căutăm în back-up-ul cel mai recent (în iBackUp Boot evident) fișierul com.apple.springboard.plist , dăm dublu click pe el (o să fie nevoie să apăsați no când vă promtează să-l cumpărați), and here come the goodies
4. după ce am dat dublu click pe com.apple.springboard.plist o să ne deschidă un fișier cu string-uri, tot ce trebuie e să adăugați următoarele
pentru homescreen wallpaper
<key>homescreen-wallpaper</key>
<true/>
pentru battery percentage
<key>SBShowBatteryLevel</key>
<true/>
5. salvăm, inchidem pagina cu stringuri și îi dăm un restore din iBackUp Boot la iPhone (nu din iTunes!!!) et voilà, după ce-și face treaba și bootează o să aveți homescreen wallpaper și battery percentage…
Mici detalii relativ importante
Nu o să găsiți în settings nici un doogle pentru a activa sau dezactiva battery percentage, dacă vă plictisiți de el trebuie sa repetați procedura de mai sus ștergând stringul <key>SBShowBatteryLevel</key>
<true>
la fel și pentru homescreen wallpaper. Pe forumul unde am găsit tutorialul scriau unii (unii) că treaba cu poze-n spate la icoane face să transpire 3G-ul…da io n-am observat mari diferențe, dar, poate cum spuneam și mai sus - nu văd io bine…
Oricum, io m-am gândit să share ...
Muza mea o găsiți aici