1 din 2
1
retea intre 2 calculatoare - intrebari
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: RO-020251
Macuser din: 11.10.05

se dau doua calculatoare conectate printr-o retea wireless (airport).
desktop-ul se conecteaza la internet prin ethernet. conexiunea este posibila la amandoua.

1. cum anume se aloca banda de internet? la un download in acelasi timp, desktop-ul are 156 KB/sec, in timp ce PB-ul are 110 KB/sec.
2. dupa ce download-ul la PB s-a terminat, viteza la desktop a ramas aceeasi. De ce nu creste?
3. cum pot sa share fisiere intre cele 2 computere?
4. exista vreo posibilitate prin care se pot transmite mesaje intre cele doua, fara a folosi conexiunea la internet? (ceva de genul messenger local)

multumesc mult.

[ Modificat: 07 Ianuarie 2007 10:36 AM de vektor12 ]

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
vektor12 - 07 Ianuarie 2007 10:31 AM

se dau doua calculatoare conectate printr-o retea wireless (airport).
desktop-ul se conecteaza la internet prin ethernet. conexiunea este posibila la amandoua.

1. cum anume se aloca banda de internet? la un download in acelasi timp, desktop-ul are 156 KB/sec, in timp ce PB-ul are 110 KB/sec.
2. dupa ce download-ul la PB s-a terminat, viteza la desktop a ramas aceeasi. De ce nu creste?
4. exista vreo posibilitate prin care se pot transmite mesaje intre cele doua, fara a folosi conexiunea la internet? (ceva de genul messenger local)

multumesc mult.

La primele două nu răspund pt că nu e clar ce dorești. La ultimele două: da, evident, dar du-te în sys prefs și deblochează firewall pînă faci setările, iar iChat ar trebui să vadă imediat două macuri în aceeași rețea. Dacă e combinație mac-pc, atunci ceva gen Adium (pt orice protocol) say yahoo mess sau msn etc.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

multumesc pentru raspunsuri. iata ce vreau sa aflu:

1. care este modul in care este alocata banda de internet? mie personal , fara cunostiinte, mi s-ar parea normal sa fie alocata in mod egal, dar nu este asa (viteze de doscarcare diferite).
2. in momentul in care unul din download-uri s-a terminat, mi s-ar parea normal ca viteza celui ramas sa creasca, a.i. sa foloseasca toata banda. evident, nu este asa.
3. am incercat, ma duc in finder -> network -> numele calculatorului -> si ii dau connect. imi apare fereastra cu “connect to the file server…”. aleg registered user, introduc numele si parola, si imi da urmatorul mesaj de eroare: “Connection failed: Unknown user, incorrect password, or login is disabled. Please retype the name and password or contact the server’s administrator.” Daca aleg guest, aleg sa imi monteze un volum pe desktop. dublu click pe el si imi apare Drop Box. Daca dau dublu click pe Drop Box, imi zice ca “the folder drop box could not be opened because you do not have sufficient access priviliges.” nu inteleg ce fac gresit.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

apple are o vorba: RTFM!!!!!  asa ca pune mana pe manualul routerului si vezi cum iti aloca banda. in cazul tau, routerul devine ISP pt cele 2 computere si el imparte si desparte, el face si drege! eu am un router linux si nu mi-am impartit banda nici cum! in casa am un pc si un macbook ..... cand se apuca unul sa traga, trage tot, ocupa tot. celalalt se multumeste cu ce ramane…..

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Depinde ce router ai, dar în general cele obișnuite nu fac nici un fel de alocare a benzii. Fiecare computer își ia cât are nevoie și cât poate. Motivele pentru care viteza pe Desktop nu crește pot fi diverse; poate că situl de pe care descarci nu te lasă să tragi cu mai mult de 110 kB/s.

E vorba de două Mac-uri? În System Preferences la Sharing bifează Personal File Sharing. Computerele vor apărea în Finder la Network și mai departe te descurci cu Connect, user/parolă...

iChat, Preferences, activezi comunicarea prin Bonjour.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member

1. nu am router. sau nu unul fizic. imac-ul joaca rolul de router. si PB-ul, si IMac-ul, descarcau de pe acelasi site.

3. nu e asa de simplu, am explicat mai sus. imi tot da mesajul ala de eroare, si nu stiu de ce. sa fie din cauza ca amandoua au acelasi username?

4. am reusit, multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
vektor12 - 07 Ianuarie 2007 02:25 PM

3. nu e asa de simplu, am explicat mai sus. imi tot da mesajul ala de eroare, si nu stiu de ce. sa fie din cauza ca amandoua au acelasi username?

Eroarea aia spune clar: user inexistent sau inactiv sau parolă greșită. Mai verifică încă o dată. Nu contează dacă e același user/pass pe ambele.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
vektor12 - 07 Ianuarie 2007 12:48 PM

Daca aleg guest, aleg sa imi monteze un volum pe desktop. dublu click pe el si imi apare Drop Box. Daca dau dublu click pe Drop Box, imi zice ca “the folder drop box could not be opened because you do not have sufficient access priviliges.” nu inteleg ce fac gresit.

Drop Box este singurul director dintr-un cont normal de utilizator, în care un Guest poate pune fișiere. Faza e că nu poți vedea ce e înăuntru, de aceea îți dădea eroare la dublu click.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

am reusit, multumesc mult pentru sfaturi. era o problema de user name, imac-ul nu lua in considerare si numele. greseala mea; acum merg si totul e bine si frumos.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

intrebare:

am vrut sa copiez aproape 8 GB de date (un DVD dual layer pus pe desktop) si prin wlan a durat un pic peste 40 de minute. mie mi se pare cam mult, aveti idee de ce dureaza atat? daca nu ma insel, si placa de pe iMac e 801.11g, dar chiar daca e b, tot nu se justifica viteza.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

este ok ca nu prinzi mai mult de 3M prin airport.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

8 GB în 40 de minute? Merge bine! În rețeaua mea wireless de tip “g”, viteza medie de transfer a datelor este de circa 1,5 MB/s. Nu cred că am prins mai mult de 2 MB/s vreodată.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
vektor12 - 22 Ianuarie 2007 07:39 PM

intrebare:

am vrut sa copiez aproape 8 GB de date (un DVD dual layer pus pe desktop) si prin wlan a durat un pic peste 40 de minute. mie mi se pare cam mult, aveti idee de ce dureaza atat? daca nu ma insel, si placa de pe iMac e 801.11g, dar chiar daca e b, tot nu se justifica viteza.

Pai cred ca si daca copiezi un DL pe hard tot dureaza vreo juma de ora. 8 giga, nene…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

pai sa-l copiez a durat vreo 40 de minute. transferul tot atat, doar ca nu vroiam sa incing PB-ul. oricum, de-acum inainte transfer FW, cred ca e mai rapid.

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Daca transferi de pe DVD prin FW, limitarea este de la unitatea DVD. Mai rapid decat de pe DVD pe HDD nu are cum sa fie.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

ma refer la transfer intre cele doua computere, prin FW. nu DVD prin FW. cred ca este cel putin dublu ca viteza, nu?

1 din 2
1

‹‹ BodySpy for Mac ?      help retea ››