Ai nevoie de:
- un Mac cu Safari
- iTunes
- iTunes Match (25$ pe an)
- acces la internet
- youtube.com
- extensia ClickToFlash in Safari
Pasi:
0. Mută-te într-o țară civilizată cu ăpă caldă, Apple Store și unde merge iTunes Match.
1. cauti si identifici pe youtube.com o copie a melodiei tale, preferabil una care are doar muzica si o imagine statica
2. verifici tipul licentei. In principiu nu conteaza ce tip e, dar te uiti sa nu fi schimbat ceva intre timp youtube de cand am scris eu mesajul asta
3. pentru ca ai Safari cu ClickToFlash, youtube a incarcat versiunea H264. Dai click dreapta si film si ii zici sa ti-l descarce. Ai voie sa faci asta pentru ca Terms and Conditions of Youtube zice ca:
8. Rights you licence
8.1 When you upload or post Content to YouTube, you grant:
to YouTube, a worldwide, non-exclusive, royalty-free, transferable licence (with right to sub-licence) to use, reproduce, distribute, prepare derivative works of, display, and perform that Content in connection with the provision of the Service and otherwise in connection with the provision of the Service and YouTube’s business, including without limitation for promoting and redistributing part or all of the Service (and derivative works thereof) in any media formats and through any media channels;
to each user of the Service, a worldwide, non-exclusive, royalty-free licence to access your Content through the Service, and to use, reproduce, distribute, prepare derivative works of, display and perform such Content to the extent permitted by the functionality of the Service and under these Terms.
8.2 The above licenses granted by you in Content terminate when you remove or delete your Content from the Website. The above licenses granted by you in textual comments you submit as Content are perpetual and irrevocable, but are otherwise without prejudice to your ownerships rights, which are retained by you as set out in paragraph 7.2 above.
In cazul asta, tu esti userul din paragraful 3 din 8.1.
4. Dechizi in quicktime video-ul descarcat
5. exporti filmul ca audio .aac (ai voie asta pentru ca you prepare derivative works of)
6. iei .aac-ul si il tragi in iTunes
7. ii zici lui iTunes Match sa faca refresh iTunes Match terms of service zic ca:
You hereby agree to use iTunes Match only for lawfully acquired content. Any use for illegitimate content infringes the rights of others and may subject you to civil and criminal penalties, including possible monetary damages, for copyright infringement.
Filmul de la youtube si trackul audio au fost foarte legal obtinute.
8. daca melodia nu e un gunoi inregistrat de la televizor sau vreo versiune a vreunui fan care incerca sa invete chitara, iTunes Match o sa-ti recunoasca melodia imediat (Matched)
9. STERGI melodia din itunes , dar NU bifezi “Delete also from the Cloud”
10. Apesi butonul de download al melodiei (in gri acum)
11. READY. Ai melodia originala la 160bps sau cat are melodia in magazinul iTunes Music Store. Si o ai in Macul tau in mod legal. Nu sunt avocat si sunt sigura ca RAA e de alta parere,daca ti-e frica de licente, ignora toti pasii si cumpara melodia direct din iTunes Music Store. Costa doar un dolar.
[ Modificat: 18 Octombrie 2012 12:40 PM de Administrator ]
pentru o lunga perioada te timp, pirateria era legala daca piratai de la dusman
The famous Barbary Corsairs (authorized by the Ottoman Empire) of the Mediterranean were privateers, as were the Maltese Corsairs, who were authorized by the Knights of St. John, and the Dunkirkers in the service of the Spanish Empire. In the years 1626–1634 alone, the Dunkirk privateers captured 1,499 ships, and sank another 336.[47] From 1609 to 1616, England lost 466 merchant ships to Barbary pirates, and 160 British ships were captured by Algerians between 1677 and 1680.[48] One famous privateer was Sir Francis Drake. His patron was Queen Elizabeth I, and their relationship ultimately proved to be quite profitable for England.[49]
Privateers were a large proportion of the total military force at sea during the 17th and 18th centuries. During the Nine Years War, the French adopted a policy of strongly encouraging privateers (French corsairs), including the famous Jean Bart, to attack English and Dutch shipping. England lost roughly 4,000 merchant ships during the war.[50] In the following War of Spanish Succession, privateer attacks continued, Britain losing 3,250 merchant ships.[51] During the War of Austrian Succession, Britain lost 3,238 merchant ships and France lost 3,434 merchant ships to the British.[50]
During King George’s War, approximately 36,000 Americans served aboard privateers at one time or another.[50] During the American Revolution, about 55,000 American seamen served aboard the privateers.[52] The American privateers had almost 1,700 ships, and they captured 2,283 enemy ships.[53] Between the end of the Revolutionary War and 1812, less than 30 years, Britain, France, Naples, the Barbary States, Spain, and the Netherlands seized approximately 2,500 American ships.[54] Payments in ransom and tribute to the Barbary states amounted to 20% of United States government annual revenues in 1800.[55] Throughout the American Civil War, Confederate privateers successfully harassed Union merchant ships.[56]
Privateering lost international sanction under the Declaration of Paris in 1856.
Eu nu vad nimic legal aici. Faptul ca cineva pune continut media pe youtube nu inseamna automat ca si detine drepturile de autor pentru el. Melodiile cu imagini statice…hmm, nu prea suna a legalitate. Daca vrea sa promoveze o melodie artistul pune direct videoclipul nu doar o imagine statica. In concluzie, eu descarc un fisier care poate a fost pus ilegal, caz in care sunt partas la ilegalitate. E ca si cum as downloada orice soft piratat. Legea nu spune ca daca pot sa il aduc de pe net este legal, legea spune ca trebuie sa am acordul autorului. Ori daca autorul nu l-a pus el pe youtube ci altcineva…
Asta-i treaba lui youtube. Pe care de multe ori o face: mi-am pus si eu un clip cu un dans (film plus ce se auzea prin microfon), peste cateva zile mi-a venit mail ca am incalcat nu-ș ce dudă.
Asta-i treaba lui youtube. Pe care de multe ori o face: mi-am pus si eu un clip cu un dans (film plus ce se auzea prin microfon), peste cateva zile mi-a venit mail ca am incalcat nu-ș ce dudă.
Eu nu vad nimic legal aici. Faptul ca cineva pune continut media pe youtube nu inseamna automat ca si detine drepturile de autor pentru el. Melodiile cu imagini statice…hmm, nu prea suna a legalitate. Daca vrea sa promoveze o melodie artistul pune direct videoclipul nu doar o imagine statica. In concluzie, eu descarc un fisier care poate a fost pus ilegal, caz in care sunt partas la ilegalitate. E ca si cum as downloada orice soft piratat. Legea nu spune ca daca pot sa il aduc de pe net este legal, legea spune ca trebuie sa am acordul autorului. Ori daca autorul nu l-a pus el pe youtube ci altcineva…
Legea nu spune ca trebuie sa ai acordul autorului. Cel care iti vinde tie muzica trebuie sa aiba acordul aluia care ii vinde lui muzica, care are acordul casei de discuri care are acordul producatorului albumului care are acordul artistului care e detinatorul copyrightului.
Conform argumentatiei de mai sus, daca te duci si cumperi un cd de la mall nu stii daca n-a fost cumva furat, deci esti partas la presupusul furt. Youtube e legal. Se indoieste cineva de asta? Pana cand un detinator de copyright nu notifica cel care detine materialul sa-l dea jos, toata lumea e safe. Nu faceti confuzie intre drepturi de copyright si posesie de bunuri.
dar lasand legalitatea deoparte, nu pretind ca ar tine argumentatia asta intr-o sala de judeacata romaneasca, din state sau uk, desi n-am auzit de cineva sa fie luat in colimator ca are muzica pe hard disk, am auzit doar din aia care au fost pusi sa plateasca pentru ca au shareuit pe net…
lasand la o parte (ne)legalitatea, ce copyright am incalcat? aveam dreptul sa ascult melodia aia pe care tocmai am descarcat-o pe metoda de mai sus, oricand vroiam, pe Youtube.com. puteam sa o descarc, sa o cant din cache, sa o dau in repeat, sa incarc pagina in 6 secunde pentru tot filmul, pe orice device. ce am facut a fost sa schimb calitatea muzicii pe care o ascult, calitate care ar fi putut sa fie foarte buna de la bun inceput. cine a fost pagubit? Youtube ca nu mai incarc reclamele de pe margine de fiecare data. sa va spun un secret: nu le-am incarcat nici prima oara, pentru ca am adblock & clicktoflash & quietube.
Cum zicea si Steve Jobs, oamenii cumpara de pe iTunes Store pentru ca e “convenient” nu pentru ca e singurul loc de unde poti sa-ti iei muzica digitala.
Are limita la 24.000 de trackuri.. oarecum futil sa zic.
Cine asculta muzica, are mai mult de atat (eu spre ex. am cam 130.000, sia sta doar ce ascult si ce imi plac).
Oricum, era de asteptat sa se poata face treaba asta. Pana la urma, Apple s-a gandit in prealabil la “piraterie”.