1 din 4
1
Baterie??????????
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Arad
Macuser din: 23.07.06

Am o problema, mai bine zis powerbook-ul ala mic de 12 al meu….vad ca are Lapsus…...imi arata ca bateria nu mi se incarca doar pana la 45%...odata pana la 70%, altadata pana la 60%,  dar ea tine ca si cum ar fi incarcata 100%.....ce sa ii fac sa imi arate corect???  please help me!

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Calibrare?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

Sau reset PM (power management)

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

In afara de reset pmu nu ar mai fi nimic…ca nu vreau sa stric ceva prin el…

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Galati
Macuser din: 14.10.05

n-ai ce sa strici - cauta pe site la apple la suport cum se face resetul

Semnătură 

Pretul este evident negociabil.

Apple user!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
CristiMAC - 07 Ianuarie 2007 01:28 PM

Am o problema, mai bine zis powerbook-ul ala mic de 12 al meu….vad ca are Lapsus…...imi arata ca bateria nu mi se incarca doar pana la 45%...odata pana la 70%, altadata pana la 60%,  dar ea tine ca si cum ar fi incarcata 100%.....ce sa ii fac sa imi arate corect???  please help me!

1. Lasă bateria să se încarce la maximum, indiferent ce scrie pe ecran, pînă ledul se face verde.
2. Scoate alimentatorul și lucrează numai pe baterie, avînd grijă să nu ai ceva critic în minutele care apropie descărcarea completă (cum ar fi arderea unui cd/dvd) și lasă să meargă pînă cînd ecranul se stinge și intră pe somn automat.
3. Fără grabă, pregătește alimentatorul și vîră-l în mufă.
4. Descarcă CoconutBattery și vezi ce zice, înainte și după această operațiune.
Dacă bateria e mai veche de trei ani, poate fi semnul că i se apropie obștescul sfîrșit. Dacă ține suficient de mult la lucru normal, adică încă, să zicem, două ore, e încă bine. Nu are rost s-o schimbi. Cînd mai duce doar 30-40 minute este timpul să dai circa 500 RON pe una nouă.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Se pare ca reset PMU si-a facut treaba…...bateria tinea 2 ore jumate…doar ca nu arata ca se incarca la max…acum il incarc de la zero….sa imi tinetzi pumnii,

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

Nici acum nu merge…iar s-a blocat la 55 %. Alte sfaturi ???????

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CristiMAC - 07 Ianuarie 2007 09:10 PM

Nici acum nu merge…iar s-a blocat la 55 %. Alte sfaturi ???????

Ai făcut ce ți-am spus acum vreo două ore?

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

yep….acum am scos firul si l-am bagat inapoi si a inceput sa incarce iar….acum ii la 57%....cine stie ce draq are.

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Chestia ii ca vad ca si in coconut a luat-o razna….imi arata la Age of your mac…..24654 months.

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CristiMAC - 07 Ianuarie 2007 09:18 PM

Chestia ii ca vad ca si in coconut a luat-o razna….imi arata la Age of your mac…..24654 months.

Păi cea ți-am spus eu să faci durează cîteva ore, cum D-zeu le-ai făcut așa repede?! După cele ce spui, poate fi o hibă de sistem, Coconut nu dă asemenea erori. Pare mai degrabă un comportament ciudat al sistemului. Fă repiar permissions, mai fă un text cu coconut și, dacă topt dă asemenea mesaje aiurea, optimizarea sistemului sau, mai bine, un clean install.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Daca scot si bag iar incarcatorul….iar incarca 4 procente iar se blocheaza?.....se poate sa fie incarcarea macului devina….sau incarcatorul?

Am fost cu el la tara de reveu si de atunci face asa…se poate sa fie devina tensiunea curentului de acolo…..si sa se fi stricat ceva.?

Semnătură 

Imac intel alu 24”

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
CristiMAC - 07 Ianuarie 2007 09:35 PM

Daca scot si bag iar incarcatorul….iar incarca 4 procente iar se blocheaza?.....se poate sa fie incarcarea macului devina….sau incarcatorul?

Am fost cu el la tara de reveu si de atunci face asa…se poate sa fie devina tensiunea curentului de acolo…..si sa se fi stricat ceva.?

Chiar nu pricep de ce te grăbești și nu faci ce ți-am spus, sistematic, chiar dacă nu termini în seara asta. Cele afișate de Coconut Battery sînt ciudate, ceea ce mă face să cred că ai, mai degrabă, un fals mesaj din partea sistemului, adică un sistem corupt. Dacă numai asta e ciudat la sistem… Deci:
- Disk Utility/Repair Permissions, terminat, restart
- Ce zice Coconut Battery? Dar About This Mac…/More Info (ca în poză)?
- Încarcă complet bateria, pînă ledul se face verde și apoi scoate alimentatorul și descarcă bateria complet, pînă pb-ul pică de somn și își închide monitorul
- etc (ca mai înainte)

Nu te grăbi, în mod evident nu aveai cînd face toate operațiile astea, durează cîteva ore… De vreme ce bateria durează, cum zici, circa 2,5 ore, nu văd de ce intri în panică așa, fii calm, nu e nimic grav… Dacă bateria e pe ducă e pe ducă oricum, cu sau fără panică....

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut,

Dar eu ca am 66 de cicluri de incarcare si battery health din iStat Pro imi arata 89% ce sa mai zic. Chiar asa de slabe sunt bateriile astea? Mentionez ca bateria ma tine la fel de mult ca la inceput.

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
draciax - 07 Ianuarie 2007 10:55 PM

Salut,

Dar eu ca am 66 de cicluri de incarcare si battery health din iStat Pro imi arata 89% ce sa mai zic. Chiar asa de slabe sunt bateriile astea? Mentionez ca bateria ma tine la fel de mult ca la inceput.

Nu te lua după tot ce scriu pe ecran diverse aplicații, mai greșesc și ele.

Semnătură 

1 din 4
1

‹‹ DvdRw      MacBook Core2 duo iSight ››