restore OSX 6.0   macbook pro
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 14.10.10

cum dau un restore la mac ? am fo plecat din tara 4 luni si am lasat mac lu sora si ea a pus toto felul de aplicatii bla bla bla si merge cam greu. ma ajuta cineva ? mersi mult

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Banuiesc vreo doua chestii:
- ca e vorba de 10.6.0 (Snow Leopard)
- ca vrei sa reinstalezi sistemul (nu merge - inca - restore ca la iScule).

Ai capata mai multa experienta daca ai cauta sa rezolvi situatia fara reinstalare, dar pentru asta ar fi un alt topic.

Bagi discul cu Snow Leopard, click-click ce zice el p-acolo. Acum citez din noul Wiki:

Instalarea Snow Leopard
Mai sunt mulți care preferă Snow Leopard (10.6), fie pentru că mai folosesc aplicații PowerPC (care nu mai merg pe Lion), au sisteme mai vechi pe care Lion ar merge ceva mai greu (sau nu ar merge deloc — Mac-uri cu procesoare Core Solo), sau pur și simplu le place mai mult Snow Leopard. La urma urmei, mai sunt destui care încă lucrează pe System 9… Așa că o să prezint, pe scurt, și instalarea Snow Leopard.
Cerințele minime hardware pentru instalarea Snow Leopard sunt:
Mac cu procesor Intel;
unitate DVD (sau Remote Disc pentru Mac-urile fără SuperDrive);
1 GB RAM;
5 GB spațiu liber pe hard sau 7 GB dacă vrei să instalezi și Developer Tools.
Cu cât vei depăși aceste cerințe minime, cu atât mai bine se va mișca Mac-ul tău.
Apple spune că poți cumpăra DVD-ul Snow Leopard Upgrade pentru 29$ și-l poți folosi ca să actualizezi un Leopard. De fapt, poți folosi discul ca să instalezi Snow Leopard pe orice Mac compatibil, chiar și pe un disc fără nimic pe el.
În Snow Leopard nu mai apare opțiunea de a instala „pe curat” (Clean Install), prin mutarea vechiului sistem în folderul Previous System și instalarea unuia nou. La fel, „șterge și instalează” (Erase and Install) nu mai e vizibilă, dar poate fi realizată prin ștergerea discului țintă din Disk Utility-ul Intaller-ului, așa cum e prezentat aici.
Dacă dai click pe Customize în timpul instalării, poți alege ce să fie inclus în sistem și ce nu:
Driver-e pentru Imprimante (Printer Support): Snow Leopard știe singur ce imprimate ai folosit pe sistemul vechi și instalează softul necesar pentru ele, ca și pentru alte imprimate „populare”. Poți alege să instalezi driver-e pentru toate imprimatele pe care le știe Apple, dar nu e necesar decât dacă știi că vei lucra tot timpul departe de o conexiune la net. Altfel, aceste driver-e sunt descărcate când e nevoie de ele.
Fonturi suplimentare (Additional Fonts): pentru limbi „exotice”. Nu ocupă mult spațiu (maxim 120 MB), așa că pune-le pe toate.
Localizările (Language Translations): dacă nu o să folosești Mac-ul în limbile respective, nu are rost să le instalezi. O să salvezi câteva sute bune de mega. Poți să dezinstalezi aceste localizări și ulterior, folosind utilitare gen CleanMyMac (15—30 €), sau Monolingual (gratuit); dacă vrei să eliberezi spațiu, folosește-le regulat, pentru că marea majoritate a aplicațiilor pe care le vei instala de-a lungul timpului vin cu diferite localizări.
X11: un sistem de management al ferestrelor folosit de unele softuri UNIX.
Rosetta: pune-o, pentru că numai așa vei putea rula aplicații făcute pentru PowerPC.
QuickTime 7: Snow Leopard vine cu un nou QuickTime, dar e bine să ai și versiunea 7, pentru compatibilitate cu formate video mai vechi.
După instalare, nu uita să-l lași pe Spotlight să-și termine treaba.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Dacă folosești iPhoto 08 atunci trebuie să ai quicktime 7 ca să poți vizualiza videoclipurile aflate în biblioteca iPhoto.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

ms. am pus cd de la el ca sa instalez da acum am alta problema,. imi cere parola . am pus parola mea si nu merge, cica nu e corecta. aveti idee de ce?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, la instalare nu cere nimeni nici o parolă. Eşti sigur că e computerul tău?
Ca să reinstalezi, bagi discul, restartezi şi ţii imediat apăsată tasta C.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
pry_nicky - 20 Octombrie 2012 08:38 AM

ms. am pus cd de la el ca sa instalez da acum am alta problema,. imi cere parola . am pus parola mea si nu merge, cica nu e corecta. aveti idee de ce?

Intreab-o pe “soră” care-i parola.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

eu aveam o parola cand il deschideam, era : 12 si dupa ce sa instalat osx mi a cerut parola la utlizator . am pus parola si nu merge, nu e corecta :(

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia lasă blank la parolă, și dă enter…
poate nu e setată nicio parolă

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

sa instalez de pe cd nu reusesc ca imi cere parola. da am reusit pana la urma, da numai ca eu vreau sa fie ca la inceput , adica sa imi sterga tot ce am instalat eu pe el,toate aplicatiile,filmele,etc.    ca si cum ai da restore la un iphone smile. Stie careva cum ? smile

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

creezi un user nou și te loghezi cu el
e ca și cum ai deschide prima oară calculatorul

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu cumva e protejat prin firmware?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

am instalat pe el lion, am reusit dupa cum spuneam in final , da aplicatiile vechi si tot ce aveam pe el au ramas, eu le vreu sterse, pt ca imi merge fff greu
, da eu vreu s ai dau restore, cv de genu.
nu stiu daca e protejat fw

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator

păi ia și citește instrucțiuni

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
Rank
Newbie
Din: