Să presupunem că ajung în Germania peste vreo lună cu mașina…
Am niște bani de cheltuit și un frate pe care aș vrea să-l trec la Mac, dacă se poate. Poate un G4, poate un iBook…
Dacă nu se poate, de unde-i iau un pc?
Și, de altfel, de unde fac cumpărături? Recomandări, avertismente?
Vielen Dank
Nici măcar nu știu unde să fac comandă.
Sigur ajungem în München, mai departe nu știu. Dați-mi idei, vă rog.
Magazine? KdW? Aldi? Zic și eu la plezneală, abia ieri am auzit de ele….
Eu sunt patit cu germania, de unde mi-am cumparat un macbook intel la care mi-au dat sistem de operare PPC, deci…
Ca idee, cauta magazinele Karstadt - premium reseller, precum si Saturn (un fel de Media Galaxy - iti dai seama cine dupa
cine a copiat) sau Media Markt - reduceri beton. In Munich ai de toate, trebuie doar sa cauti. Avand in vedere ca au marfa
sa iti pui si in cap, nu e problema de stoc. Doar ca vei lua Mac-ul cu tastatura germana, dar te obisnuiesti usor.
Pe la MediaMarkt aveau si un mic stand de SH, adica nevandute. Bafta si atentie la ce sistem iti dau, sa se potriveasca cu
laptopul.
Eu sunt fan MediaMarkt. Pierd cate o juma de zi cand intru acolo. Si Saturn e OK ... parca MM e mai mare. Si in plus ... baietii de pe raion sunt destul de “cititi” in domeniu. Iar daca ceva nu iti place, il duci pur si simplu inapoi in max 30 zile si fara niciun comentariu iti returneaza banii. Sa pastrezi doar ambalajul.
Pentru orice tara, demult intrata in UE, este valabila http://www.apple.com/de/buy/, apoi introduci orasele
de pe itinerar, iti da o lista cu magazine apple din zona respectiva.
o harta Michelin iti arata si pe unde sa o iei.
Eu as cumpara mai degraba de la un dealer mai mic,
specializat pe Apple, decit din ditamai supermarket-ul..
Nici măcar nu știu unde să fac comandă.
Sigur ajungem în München, mai departe nu știu. Dați-mi idei, vă rog.
Magazine? KdW? Aldi? Zic și eu la plezneală, abia ieri am auzit de ele….
Păi n-ar fi mai bine să vezi ce magazine Apple sînt pe net și apoi să iei legătura prin ei? Eu, de-o pildă, corespondez cu Ulf Dunkel din echipa iCalamus, dar nu e persoana indicată, poate, pt așa ceva, are alte treburi acum. Mai sînt mulți alții…
Pentru orice tara, demult intrata in UE, este valabila http://www.apple.com/de/buy/, apoi introduci orasele de pe itinerar, iti da o lista cu magazine apple din zona respectiva.
o harta Michelin iti arata si pe unde sa o iei.
Eu as cumpara mai degraba de la un dealer mai mic, specializat pe Apple, decit din ditamai supermarket-ul..
apple.viamichelin.com e cea mai tare chestie de la Mac încoace! Multumesc mult, nihilsineMac
Încep să mă orientez, i love you, guys! Aren’t we a big, happy family?
Unul spune cum să ajung acolo, altul cum să mă învârt prin oraş, uite cum din contribuţiile fiecărui individ se formează ceva rotund…
Sunt de acord, ditamai supermarketul e pentru căscat gura, nici eu n-aş cumpăra de la Altex (de exemplu).
Vă rog, sugestii pentru cazare puteţi să-mi daţi?
Nu am nevoie de jacuzzi, de mic dejun, da.
Unde se mănâncă ieftin şi bun? Ce papa bun recomandaţi?
“Zâmbeşte, salută când intri într-un magazin”, sau “nu saluta” - habar n-am, sunt ca un nou născut în relaţia cu spaţiul german, televiziunea nu m-a pregătit pentru o călătorie în Germania.
Cei care au fost în Germania ştiu tot felul de chestii… zic şi eu, ceva de genul “nu coborâ din maşină când te opreşte un poliţist, aşteaptă să vină el la maşina ta” (deşi recomandarea asta e valabilă la americani), chestii care vin din experienţă...
În Europa Centrală (în Germania n-am fost decît de 2 ori, mai de mult), orașele și satele (mă rog, ceea ce s-ar putea numi sat la ei) sînt pline de pensiuni (pension la cehi, gostilna la sloveni, Gasthaus - parcă - la nemți etc.), unde stai frumos și bine cu sume modice, cuprinse între 15 și 40 euro/zi (în funcție de locație urban/rural, centru/periferie). Cehia, unde am fost mai des, e plină de pensiuni, unde dai între 20 euro/zi + 3 mese (la munte) și 20 euro/zi cu mic dejun (la Praga). Cred că și nemții au sistemul ăsta…