Imac-ul deconecteaza laptopul dell de la internet
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.10.12

Buna ziua,

Sunt nou pe acest site si nu am mai participat la acest forum pana acum, asa ca imi cer scuze in avans daca fac vreo greseala de topic sau de alta natura. Sunt si cam antitalent in IT, deci am nevoie de toleranta smile . Problema pe care o am si pentru care va cer ajutor este urmatoarea: In casa avem un IMac un MacBook Pro si un laptop Dell Vostro. Internetul wireless este furnizat de romtelecom. De cate ori deschid IMac-ul laptopul Dell se sau este deconectat de la internet. Am inteles ca e o problema de Ip fix setat la Imac, dar habar nu am cum se seteaza sau schimba aceasta setare. Daca cineva poate sa ma indrume cum sa rezolv situatia, mi-ar fi de mare ajutor. Multumesc frumos!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 26.08.11

daca ai ip fix la unul nu ar trebui sa se deconecteze celalalt deoarece isi ia alt ip…trage un ochi la fiecare mac cum este trecut atribuirea de ip si vezi si modemul la setari si apoi putem veni cu solutii smile

Semnătură 

rMBP 15” late 2013
iPhone 6S+ 64GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E de la router-ul Romtelefon. Trebuie sa intri in setarile lui si sa-i spui sa aloce mai multe adrese, nu doar doua.
Nu stiu cum se acceseaza interfata lui, dar probabil ca e prin browser, printr-o adresa de genul 192.168.100.1

Si bine ai venit! smile

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Spune cum îl cheamă pe router sau cum arată și-ți spun exact ce trebuie să faci.
(nu cumva am discutat un pic despre asta la Terasa Florilor?)

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Grecia/România
Macuser din: 07.10.07

Intru şi eu în vorbă, am aceeaşi problemă, cu iMac şi Macbook.  Am SpeedTouch 585, Software Release:  6.1.9.6, ştiu să mă conectez la el prin browser, dar nu mă pricep la setări.

Semnătură 

Dacă vrei să-l faci pe Dumnezeu să râdă, spune-i planurile tale de viitor!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.10.12

Multumesc frumos pentru ajutor. Salut Marian, da intr-adevar am vorbit despre asta la terasa florilor smile . Pe router la name scrie Home Gateway este un Huawei HG655b. De la romtelecom.