1 din 2
1
Noob….
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 07.01.07

Salutare la toata lumea. Acum doua saptamani mi-au picat ochii pe Apple, si mi-am zis ca trebuie sa am asa ceva. M-am orientat catre un MacBook, modelul cam la 4700 RON de pe site-ul Apple Romania.

Acum, inca am niste mici dubii daca fac bine ceea ce fac. Din cate stiam eu, MAC-ul era folosit acum ceva timp pentru editare foto / video, sunet si cam atat. Mi se potriveste oare MAC? Mentionez ca fac programarea web, ma ocup intens de retele (cursuri, diagrame, simulatoare), mai rar poze filme si alte astea?

Mi se potriveste oare MAC-ul?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 15.06.06

Daaaa smile

Semnătură 

jobber - joburi in IT
jobberBase - open source job board software

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Caută pe VersionTracker.com la secțiunea Mac și vezi dacă găsești softul necesar pentru ceea ce faci tu de obicei. Dacă nu-l găsești și există doar pentru Windows, tot poți folosi un MacBook pentru că poți instala și Windows pe el.
Pe Mac se poate face și programare și multe alte chestii.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Faci cam orice pe Mac, chiar ma bine decat pe XP in multe domenii.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Și oricând nu ști ceva poți veni pe forum, să dai search să vezi daca nu a mai întrebat cineva și dacă nu găsești la search să întrebi.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Ok, multumesc mult de rapsunsuri. Acum, sper sa mi se aprobe creditul si sa imi pot lua acest MAC :D Ar trebui sa stiu ceva, sa fiu atent atunci cand il cumpar?

L.E.: @Tudor, consider ca este o blasfemie sa pui Windows pe asa o minute a tehnicii cum este MAC-ul grin

[ Modificat: 08 Ianuarie 2007 10:44 AM de SebyP ]

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
SebyP - 08 Ianuarie 2007 10:21 AM

Ok, multumesc mult de rapsunsuri. Acum, sper sa mi se aprobe creditul si sa imi pot lua acest MAC :D Ar trebui sa stiu ceva, sa fiu atent atunci cand il cumpar?

L.E.: @Tudor, consider ca este o blasfemie sa pui Windows pe asa o minute a tehnicii cum este MAC-ul grin

Ei, blasfemie nu e, să nu exagerăm, poate fi - eventual - obositor și plictisitor.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
SebyP - 08 Ianuarie 2007 10:21 AM

sa fii atent sa vina cu 1gb ram (2x512) asa cum zice pe site. ai putea sa faci un efort si sa pui inca 1gb, adica 2x1gb .... sau ramai cu 1gb dar ia modelul negru. eu am alb si….aj vrea unul negru. in rest…e perfect! o sa-ti foloseasca la orice.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Cam cat ar insemna acest efort dpdv financiar? Mie unul imi place alb, dar in afara de gusturile cromatice, am vre-un avantaj explicit?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

Parerea mea este ca cel negru e de moft. Financiar nu se merita. Ca informatie, la cel negru ai HDD mai mare, mai mult RAM si procesor mai rapid (ca entry-level alb). Fugi si cumpara-l pe cel alb. Merge foarte bine.
P.S. Sper ca stii ca are placa video integrata cu 64VRAM shared, adica sa nu te astepti la performante video prea mari (gen jocuri sau grafica intensa).

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Nu ma astept la cine stie ce grafica, din simplul motiv ca nu am nevoie. Poate din cand in cand un Corel sau Photoshop, dar nu vreau sa deschid fisiere de 100 de mega. Oricum, am auzit chestii interesante si de placa asta video.

L.E. Nu imi trebuie un desktop replacement, ci doar un device portabil (m-am saturat de 15.4”) care totusi are si performante. Mie imi trebuie sa-mi urmaresc server-ele, sa fac un ssh sau o chestie de genul asta, deci nimic prea pretentios. Imi mai trebuie din cand in cand sa mai scriu un cod de PHP, sa mai interoghez o baza de date Mysql sau PostGres. Ca tot suntem aici, exista ceva gen WinE pentru MAC? Si daca da, chiar functioneaza?

[ Modificat: 08 Ianuarie 2007 12:31 PM de SebyP ]

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Exista CrossOver, pe bani si DarWine gratis. CrossOver este inca in dezvoltare, dar ce stie stie foarte bine. Eu folosesc de exemplu TimeAdjuster, un programel cu care pot sincroniza subtitrarile la filme, caruia nu i-am gasit inca un inlocuitor pe Mac. Isi face treaba si su CrossOver. Pentru mai multe detalii, vezi: http://www.codeweavers.com/products/cxmac/

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
Xanthrax - 08 Ianuarie 2007 12:54 PM

TimeAdjuster, un programel cu care pot sincroniza subtitrarile la filme, caruia nu i-am gasit inca un inlocuitor pe Mac.

Nu stiu ce face TimeAdjustrer, dar banuiesc ca ti-ar fi bun SubSyncX. E pe site-ul meu (semnatura), sectiunea Soft.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Nevrozel ... o sa vin la intalnirea de luna asta cu un MBP Black ... hehehe ... sa fac mofturi cu el.
Asta doar daca imi recuperez abecedarul sa vin cu masina. Daca nu ...vin cu mainile in buzunar.

Acum serios vorbind ... diferenta de bani, intr-adevar e nejustificata, mai ales ca tipul isi face credit. Dar 2GB de RAM ar trebui sa aibe in vedere. Mai ales ca e nou pe MACOS si probabil isi va pune si windoza, pe Parallels ii recomand eu. Sa poata sa aloce memorie din plin.

Ahh ... si mai e ceva. Nu ca as fi certat cu curatenia, dar modelul alb se murdareste destul de repede. E drept ... la cel negru se vede orice zgarietura. In plus ... cele negre sunt mai rare wink

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Brisbane, Australia
Macuser din: 07.06.06

Bah! Albe, negre…. mofturi frate! Argintii! smile

<homer> mmmm…. shiny!</homer>

Ino!~

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mda…..la cele negre se vad zgarieturile ... cele albe se transforam treptat intr-un gri-sobolan ....
nu pot sa regret ca mi-am luat alb ... stiam la ce riscuri ma bag. dar acum mi-as lua un MBP ... carcasa de ma MB e nasoala. cea de la iBook imi place mai mult.
deci ai doua variante: negru-se vad zgarieturile care in timp vor fi destule….doar sa-l tii in cutie sa nu apara. alb - treptat-treptat, albul care o sa te excite rau cand vei deschide cutia prima oara, va deveni orice altceva decat alb.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

1 din 2
1