in speta Apple Remote Desktop care nu mai merge acum din cauza ca IT-ul a blocat niste porturi
Desktop Transporter functioneaza, numai ca nu stie transfer de fisiere
ar fi interesant daca as putea sa schimb poturile ARM si sa le pun pe cele din Transporter
bine bine, un prim pas am facut, am aflat ca merge pe portul 3283
da de unde il schimb?
precizez ca tre’ sa schimb portul la ARD Server. Cu Clientul de acasa n-am probleme
poate-ti da sergiu vre’o vraja dein terminal… // dar daca inchide adminul porturile care fac trafic tcpip… nu cred ca poti
scoate-l la o bere si poate-ti face o mascaradare
pai daca ti-a inchis porturile nu prea cred ca poti tu sa faci ceva. tot el trebuie (sau cel care are acces pe server) sa-ti forwardeze porturile. adica ce vine pe 3283 sa fie redirectionat catre un port ce a ramas deschis.
ssh cu port forward.
faci o conexiune SSH si ii zici ca portul X de pe masina destinatie sa il lege cu portul Y de pe masina locala. Si cand tu te legi la Y pe masina locala, hop, esti trimis la X pe cealalta. Totul criptat si tunelat prin conexiunea de SSH încât nu știe nimeni ce faci.
ssh -L Y:adr_ip_destinatie:X shortname@server
Hint: adr_ip_destinatie nu e obligatoriu sa fie adresa serverului la care va conectati - poate sa fie adresa altui calculator din retea cu el - astfel va puteti lega in 2 pasi la o masina in spatele unui firewall daca va puteti conecta cu ssh pe acel firewall.
Io cer doar un Wiki în noua încarnare a site-ului pentru ca aceste informații să nu se piardă în thread-uri îngropate în măruntaiele forumului ci să fie găsibile repede de către cine o să mai aibă nevoie de ele.
Io cer doar un Wiki în noua încarnare a site-ului pentru ca aceste informații să nu se piardă în thread-uri îngropate în măruntaiele forumului ci să fie găsibile repede de către cine o să mai aibă nevoie de ele.
Nota 10 cu coroniță!
Se poate face așa ceva pe macuser.ro?