Am incercat sa bootez cu o unitate optica externa penrtu ca cea interna este stricata. Bag cd-ul de instalare, se restarteaza imi apare imaginea de desktop specifica Leo si apoi ramane asa. Cd-romul nu pare sa invarta cd-ul. Orice alt cd merge. Mentionez ca Lion-ul de care incerc sa scap este o varianta fara licenta, deci merge greu ... da, m-am lecuit
10.4 este Tiger… dar nu contează. Dar dacă nu sunt variante retail sau vreunul din ele discul de sistem ( adică sunt discuri pentru alte generații de mac ) nu o să poți instala. Îți trebuie ori discul cu care a venit MB-ul respectiv ori un disk retail.
În cazul acesta încearcă o instalare prin firewire… dacă nu mai ai un computer Apple prin preajmă poate te ajută cineva din aceiași localitate cu tine. Cere ajutor local, de obicei funcționază!
am incercat cu stick-ul si nu-mi merge. Am formatat in varianta extended- journaled, apoi am facut o clona leopardului cu Carbon Copy Cloner. Am incercat apoi sa instalez din disk utility. Simptomele dupa restart sunt acelesi cu cele de la bootarea de pe cd: black screen timp de 3-5 min, apoi white screen (fara mar) dupa care intra in Lion. Nu pot sa scap nicicum de el. Alte sugestii? Multumesc!
p.s. am incercat si variants hold down option key dupe restart sa imi arate toate device-urile de pe care se poate boota ... black screen minute in sir ...
Baga si tu locatia la datele personale si gasesti sigur un coleg care te va putea scoate din blocaj. Din cate am citit, poate fi nevoie de un reset de pram si chiar smc, poate fi o unitate optica cu bazdaci daca nu ti-a mers corespunzator, etc. Din proprie experienta iti spun, ca zapacit cu experienta in domeniul asta. Nu pot face o diagnosticare din vorbe la ceva in mod exact, oricat de bun ar fi cel care descrie simptomele. Sigur gasesti pe cineva aproape de tine daca bagi locatia, dornic sa iti dea o mana de ajutor.