si eram tare curios daca foloseste tot ce are acolo. E interesant de aflat la ce folosesc vechiturile (dupa parerea mea) de genul Sinclair Spectrum sau altceva de genul. E curios ce performante pot scoate unii pe masini vechi, stiut fiind faptul ca sistemul de operare Mac OS functioneaza bine pe o masina mai veche (nu acelasi lucru putandu-se spune despre windows dupa cum bine stiti) Poate unii ar fi bucurosi sa “se laude” aici cu chestia asta ...
da, ar fi f interesant. dar cu o conditie: sa renuntam la comparatia cu win. dupa parerea mea, sa comparam win cu os-x dpdv tehnic, e aiurea. intre cele 2 sist de op, justificata este doar comparatia privind vanzarile, cota de piata ... chestii de acest gen.
În ordinea “desimii” folosirii:
2* macmini - unul acasa, unul la servici - cele mai folosite (ala de la serviciu e al firmei… poate nu trebuia sa il pun in .sig)
PC: Athlon/Debian, DualCeleron/OpenBSD - file-server/daapd și router/proxy/firewall pentru rețeaua de acasa & bloc - merg acasa in debara 24/7
p3/Debian - laptop vechi legat la TV pentru vazut DivX-uri - in lucru la mesterit un sistem de meniuri folosibil cu telecomanda ca un replacement de iTV
2* Sinclair Spectrum 48k - in lucru sa fac macar unul sa meargă, să dea semnal s-video la monitorul de 24” și un CF de 128Mb pentru storage (mii de jocuri)
486DX2-40/MSDos5, IBM PC110/PCDos6 - jocuri vechi de DOS. t3h best !
128k/6.0.1 - TETRIS ORIGINAL DIN URSS (& alte programe vechi) si iesirea ochilor din orbite la cine il vede cum merge de bine la 23 ani vechime.
Classic/6.0.8 - Transfer fisiere catre 128k fiind cam ultimul mac care mai stie sa acceseze toate tipurile de dischete - 400k, 800k & 1.44M
Quadra610/A/UX3.1, Indy r4k/IRIX - distractie cu sisteme de operare vechi si aplicatii care exista doar pentru ele.
pb160/7.5, SGI: 2x Octane/IRIX, Atari Portfolio, Bull DPX/20 - in lucru, necesitand modificari/adaugiri/reparatii pentru a putea ajunge la stadiul de distractie
De asemenea mai am tot felul de unitati de banda & disc si alte periferice exotice care merg legate doar la masini vechi.
pentru mine INCREDIBIL
pentru altcineva?
Io ma intreb daca ai timp de toate astea ca mie mi-ar mai trebui niste ore pe linga alea 24 sa fac ce mi-am propus ....
Și eu am ca hobby vechiturile, dar mă limitez numai la cele Mac. Din păcate fiind departe de București nu prea am cum să fac rost de hardware-ul de care aș avea nevoie. Deocamdată colecționez software pentru Mac OS Classic, am adunat vreo 10 GB și continuu…