Salut,
Detin un card mastercard de la Banca Transilvania atasat unui cont de eur, setat la banca pentru plati online. Am vrut sa-mi cumpar din app store ML dar cand sa introduc datele pentru card imi da o eroare si-mi cere date valide. Stiti cumva ce as putea face? Ati mai patit? Totusi e un mastercard, cei de la banca mi-au spus ca il pot folosi international, a si fost setat pentru plati online.
Merci!
Mai vorbește la bancă. Spune că ai încercat să faci plăți on-line în străinătate și ăia ți-au spus că banca nu acceptă să efectueze plata - și dacă chiar nu este posibil din partea lor să dea drumul la plățile on-line, o să trebuiască să îți muți conturile la altă bancă.
Din câte știu eu, orice card trebuie activat la un bancomat… cel puțin eu așa am înțeles. Adică pe românește, trebuie să faci o tranzacție la bancomat ca să se activeze, mai bine spus.. să introduci odată codul pin, măcar pentru o vizualizare de sold. Și mie mi-au schimbat cardul de curând și la fel am pățit și eu… problema mea este că nu mai știu codul pin.
Toate variantele de mai sus le-am facut. Am facut cerere pentru plati online, am pus limita maxima de plata online, am facut tot ce se face cu un card. Am rezolvat problema intr-un final in seara asta. Scriu ideea ca poate se mai loveste cineva de asta:
ML costa 18eur, iar eu am pus 19eur in cont (asa s-o nimerit sa am marunt prin casa). Am introdus datele de card in app store si mi-a aparut eroarea de care va povesteam. Dupa discutii pe forum si in stanga dreapta am sunat la banca sa vedem ce putem face. Ei mi-au spus ca am 2eur blocati in cont si 17eur disponibili si ca, call center le-a spus ca am incercat sa fac o plata de 18eur dar a esuat motivul sold insuficient. Azi am mai pus eur in cont si totul a decurs fara probleme. Apple si-a sustras 18eur din cont si dupa validarea platii mi-a deblocat cei 2eur. Asta fiind procedura consider ca asa functioneaza sistemul lor: iti blocheaza 2eur sa fie siguri ca e valid contul, pe urma isi sustrage suma necesara si la sfarsit iti deblocheaza banii.
Ideea e ca am reusit sa-mi pun ML (multumit) si am constat ca BT nu are nicio vina in aceasta poveste.