Stiu ca poate vine cam tarziu discutia asta, insa Mighty Mouse-ul pe care il am inca din 2007 are nevoie de un succesor.
Ce imi este foarte greu sa gasesc este un mouse cu proportii similare. Un mouse mai lung sau mai lat sau prea curbat nu-mi ofera deloc avantaje ergonomice. (ce-mi place foarte mult la M.M. este ca il pot tine in asa fel incat sa nu-l acopar cu tot podul palmei, astfel putand sa il misc doar din degete fara sa ridic mana de pe masa sau sa misc incheietura)
‘Alt’ Mighty Mouse ar fi ideal daca ar exista ceva ce s-ar putea face in legatura cu scroll wheelul. Este destul de incomoda folosirea acesteia ca si middle button, care este esential pentru mine, desi as putea trai cu asta, dar ca scroll wheel este imposibila.
Asa ca intrebarile mele sunt:
1. exista pe piata ceva comparabil cu M.M.ul?!
2. exista cineva care poate face tuning, sau care poate schimba ‘clapele’, rotita, senzorul din interiorul unui M.M.?!
Nu chiar… nu serios vreau sa zic. Am pus o data sau de doua mana pe el dar mi se pare mai pretentios (la apucare) decat Mightyul.
Si pentru mine foarte important un al treilea click - lucrez in niste aplicatii in care este indispensabil - si din ce inteleg aici s-a cam terminat magia.
Cred că pe aici mai mult alternative tot de Apple găsești.
Încearcă un Track Pad.
De reparat am descris eu într-un topic doar cum se desface și se curăță...
Totuși joacă-te puțin cu un Magic.
Poti sa-mi spui daca click-UL magic se mai relaxeaza putin in timp?
M-am jucat astazi putin cu unul si parca taiam lemne (adica mi s-a parut ca trebuie sa apas foarte tare). Agravant si faptul ca uneori (a se citi: mereu) apuci mausul cu degetele de conturul clapei si cand apesi pe ea ori ai senzatia ca te ciupeste - ori ai senzatia ca nu poti face click din cauza ca il strangi.
In rest - imi place foarte mult cum se simte in palma ca dimensiuni (adica chiar foarte mult). Cam bizar magicPrefs cu setarea pentru middle click…
Eu cand am trecut la tastatura wireless si la magic mouse acum o luna si ceva am zis ca imi dau mai bine cu tesla in si anume intelegi tu… Dar dupa cateva zile m-am obisnuit cu sobolanul si mi se pare al draq de simpatic. Tastatura este inca o mizerie ca nu are tastele numerice dar nu e chiar asa mare bai. Socatele este mai aiurea daca faci gaming ca e destul de greu si incomod cand faci miscari bruste & stuff. Dar chiar si asa, odata ce l-ai folosit o vreme, sper sa ti se para si tie la fel de fain cum mi se pare si mie acum. Asta in cazul in care treci la el… Sotia are un mouse cu cablu, generic, nimic deosebit la el,in afara de design (are luminite dom’le ). E al naibii de usor fata de magicul meu si merge la joaca superb (jesus cat de aiurea a sunat asta). Pe partea de mighty, si eu am avut de cand au aparut. Mi-a luat ceva vreme sa imi dau zeama cum sa il curat fara sa il desfac. Degeaba am zice ca se murdareste repede sistemul de scroll, ca cine isi aduce aminte de soarecii cu bila…
Eu cand am trecut la tastatura wireless si la magic mouse acum o luna si ceva am zis ca imi dau mai bine cu tesla in si anume intelegi tu… Dar dupa cateva zile m-am obisnuit cu sobolanul si mi se pare al draq de simpatic. Tastatura este inca o mizerie ca nu are tastele numerice dar nu e chiar asa mare bai. Socatele este mai aiurea daca faci gaming ca e destul de greu si incomod cand faci miscari bruste & stuff. Dar chiar si asa, odata ce l-ai folosit o vreme, sper sa ti se para si tie la fel de fain cum mi se pare si mie acum. Asta in cazul in care treci la el… Sotia are un mouse cu cablu, generic, nimic deosebit la el,in afara de design (are luminite dom’le ). E al naibii de usor fata de magicul meu si merge la joaca superb (jesus cat de aiurea a sunat asta). Pe partea de mighty, si eu am avut de cand au aparut. Mi-a luat ceva vreme sa imi dau zeama cum sa il curat fara sa il desfac. Degeaba am zice ca se murdareste repede sistemul de scroll, ca cine isi aduce aminte de soarecii cu bila…
:D
Doamne, am uitat de soarecii cu bila…
Nu stiu inca daca o sa trec la el, mi-as dori dar ca experiment mi se pare costisitor. Cu atat mai mult cu cat imi caut unul pe care sa il folosesc in mediul Windows.
Voi cauta sa testez unul undeva mai serios…