Chiar nu vă interesează?
La rubrica .RO am postat patru variante de tastaturi RO, dintre care două ar fi cam ceea ce pare a dori Apple de la Leo încolo:
1. Romanian (Apple) care ar fi actuala default de la 10.2 încoace, cu nota că de la Panteră tasta moartă grave s-a mutat de la option-` (la st]nga lui Z) pe option-Y (e mai comod a;a, dar nu pricep de ce doar Romanian keylayhout are asta) + tot ceea ce trebuie ca să acopere accesarea ușoară a tuturor caracterelor limbilor minorităților care folosesc alfabet latin (germană, maghiară, sîrbă latin, croată, cehă, slovacă, polonă, turcă, rromani) + (în varianta mea) și altele (de ex. macron și breve pt profesorii de latină, cum e soția); oricum tagma asta include mai mulți macuseri decît mac rromani users.
2. Romanian PC, adică o portare cît mai fidelă a ceea ce va fi în Vista = cam ce a făcut Cristi Secară în RoKey.
Romanian Compromise spune totul, iar Programmers nu pare a fi pus default la instalare (dacă va fi vreunul, eu zic că Apple s-a trezit cam tîrziu cînd Leo e cam gata de start pre-final, dar, cine știe…).
Păi dacă nimeni n-are nicio părere, Apple localization team că să zică?