De mult timp mi-am pus aceasta intrebare: plateste Apple pentru o astfel de campanie sau pur si simplu este cool si da bine ca in filme sau seriale ca personajele sa utilizeze produse Apple?
Cateva exemple:
In Californication - Hank foloseste un MacBook negru
Supernatural: Sam si Dean au iPhone si MacBooks
White Collar - Desi tot departamentul FBI plus personajele serialului folosesc de-a lungul timpului HP-uri desktop si laptop, in ultimul sezon Neal are un MacBook
Sa mai mentionez cateva filme in care apar iMac-uri, iPhones, iPod-uri ( cel mai popular in filme este iPod Classic eventual conectat la un Home Audio Dock).
Un alt lucru care mi se pare interesant si amuzant este de ce nu se lasa aceste terminale in starea lor normala? Macbook-urile sunt uneori camuflate cu stickere pe capacul din spate pentru a nu se vedea logo-ul. Sistemele de operare de pe Mac-uri si iPhone-uri sunt cu totul diferite si foarte primitive la user interface. La iPhone iOS-ul are usor modificat iar reteaua ori apare stearsa ori cu alta denumire. Ma intreb oare cum fac aceste modificari sau cum pun la punct un sistem de operare special facut pentru utilizarea in filme. Am postat si un mic exemplu mai jos in care reteaua se numeste AZ&B si are capabilitati 7G. Un semn ciudat apare langa baterie iar fontul pare diferit de cel original.
Hai sa discutam despre acest subiect pe care sigur l-ati sesizat si daca mai aveti alte exemple, capturi samd sunt binevenite !
Si eu m-am intrebat, dar nu am fost “curios” sa aflu.
Din cate apareaici se pare ca au un om delegat care lucreaza cu cei de la Hollywood si Apple doar le ofera produsele gratis pentru folosire. Cum este si in Two and a Half Men folosesc un iMac dar pe marul din spate au un actipild care il acopera.
Unde apare clar, ex: ”The Net” - Sandra Buldog
”Forrest Gump” - Tom Hanks, acolo Apple a dat ceva bănuți.
Dar deja l-am mai observat și în ceva telenovele, filme de duzină unde producătorii l-au pus ca să mai dea culoare filmului.
În filmele mari cu potențial mare la încasări, Apple scoate cașcaval.
La resturi…. sigur ia bani de la producători numai prin simplul fapt că le cumpără iSculele.
am vazut animatie in care cineva folosea un macbook, se vedea inclusiv marul. este reclama 100% daca se vede marca.
pe aceste gadgeturi nu este vreun sistem de operare schimbat, este doar imagine statica sau video care ruleaza. a se observa ca telefoanele touchscreen nu-si inchid displayul cand sunt puse la ureche.
The Big Bang Theory (iMac, iPhone-uri), Criminal Minds (au schimbat de la Blackberry la iPhone + Mac-uri), Special Victims Unit (Macbook Pro + iPhone), House (iMac)
acest film îți va explica exact care este sistemul, treci peste intrigă, muzică ori montaj, filmul este mediocru, dar prezintă absolut fantastic un sistem de lucru.
eu cred ca plateste bani grei, atunci cand apple considera ca nu merita cei care fac filmu se supara si pun stickere
....publicitatea in filme adica product placemet nu este un lucru nou, cine isi aminteste early 007 stie, (un ex 007 a purtat seiko, rolex, omega, nu-mi ies din cap scenele pline de Sony, sau Nikon)
dar ma enerveaza enorm cand apar scene fara sens doar de dragul product palcementului
de exemplu in Wall Street: Money Never Sleeps a fost o scena idioata cu o cursa/plimbare cu Ducati (de cand a fost preluata de audi i se face publicitate la greu)
acum ma uit la serialul Suits, si e plin de astfel de scene fara legatura cu subiectul
si e plin de astfel de scene fara legatura cu subiectul
ba au!
datorită lor vezi subiectul, că nu sunt integrate… poate că s-a semnat contractul după terminarea producției și s-a mai lipit ceva la montaj…
seria 007 este în sine un pretext de plasare de produse. sunt și-n desene animate.
________________ off:
stickerele sunt doar la apple, mă refer acum la televiziile noastre, hp și dell nu au stickere. sunt sigur că nu au dat nici un ban să apară, se trezesc doar la apple care are o politică de brand foarte riguroasă.
in serialul lie to me e plin de iMac-uri, in Modern Family au macbook pro-uri cu huse pe spate… am vazut recent o faza intr-un film (nu mai retin numele filmului), faza care nu avea nici o relevanta in film in care un pusti a intrat intr-un apple store sa se uite la iPoduri
Aa…Dexter…Dexter Morgan avea în primul sezon un PowerBook de 17, din al doilea până la al șaselea un MacBook Pro de 15. Fiecare personaj are ba’ iMac, ba’ MacBook alb, sau air, sau ipad….dar numai Dexter are pro aaahm…
Nu-i film, dar se poate considera a fi serial.
Azi neața, la Buhnici am văzut pe birou când avea episodul IT un mac ALBASTRU??? sau era un sticker cu măr lipit pe ce uindovz?