1 din 2
1
deducere tva - ajutor achizitie imac
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti/Constanta
Macuser din: 04.01.11

salut, vreau sa cumpar un imac pe firma pentru a-mi recupera TVA inapoi, problema e ca nu am firma, asa ca solicit ajutorul colegilor macuseri, este cineva care are firma si ma poate ajuta sa iau un imac?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

așa…
și firma aia cum face să-ți facă ție cadou calculatorul?
nu e mai simplu să-l iei pe persoană fizică?
smile

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 09.01.10

M-a amuzat teribil anuntul. Cred ca vrea ca firma respectiva sa-i ofere 24% din pretul iMac-ului.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

ar putea sa imi dea tva-ul la jumatate si facem amandoi o afacere.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Omu știe ce vrea… Oricum firma, tot mai plătește TVA. apoi decât sa-l dea la penalii de la stat, mai bine îl ajuta pe Pitagora ...
Problema e ca depășește valoarea unui obiect de inventar (parca 1800 lei) care după un an se caseaza, si in loc sa meargă pe cheltuieli merge pe amortizari 4 sau 5 ani ca si mijloc fix deci rămân urme pe perioada mai lunga in contabilitatea firmei.
Și din câte știu nu prea poți sa cumperi un Mac pe componente ca sa poți sa-l introduce ca obiecte de inventar.
Firma ar câștiga suma fără TVA in buzunar la culoarea huligani de finanțe, ceea ce înseamnă o economie de 32% compusă din impozitul pe profit (16%) si 16% din impozitul pe dividente.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

A se citi huligani = hulită

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

sigur că da! îhîm…
ia vezi, sunt câteva firme care vând macuri - poate îți dă vreuna cu tva la jumătate

tu crezi că știi ce e TVA?
wink

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member

daca nu se poate, nu se poate, eu macar am incercat( stiu ca tva-ul se deduce la sfarsit de an si de aceea am incercat).
multumesc pentru raspunsurile voastre.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 10.04.09

pitagora și interesantul… baza economiei românești
Lui pitagora ar trebui să-i dea firma lunar înapoi și amortizarea ... că o trece pe costuri (deductibill)

Semnătură 

Mac Book Air 13”
iMac 27’ i5 2,8GHz
iPhone 6GSQ 128GB Alu

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

@sorin sunt satul de ignoranti.

Sunt sigur ca o buna parte din comunitatea macuser are Calculatoare achizitionate pe persoana juridica, Asa ca nu inteleg de ce criticati???? Daca nu puteti ajuta, nu raspundeti.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Poate nu au înțeles unii ce am vrut sa transmit, sau poate nu m-am exprimat eu bine!

Pitagora dorește ca și persoană fizica iMac mai lesne cu 24% - OK
Amu:
Sunt anumite firme care au profit, le mere bine.
Acele firme au de plătit 24% la stat. Dintre ele sunt unele care preferă să dea la stat orice, mai puțin bani, pe considerentul că nu merită (statul cheltuie aiurea banii noștri - dar nu e cazul sa dezvoltăm)
Acele firme oricum plătesc acel 24%.

Apoi acele firme pot cumpara diverse produse, servicii, care sunt purtătoare de 24%, care reduc 24%-ul de plată către pușculița lu` prim ministru.
Atunci firma în loc sa plătească la stat 24%, plătește (de ex. la importatorul de mere) 24% la furnizorul de produse/servcii. Oricum plătește 24%.

Poanta depunde de valoarea produsului achiziționat.
Daca este sub 1800 lei + 24% atucni produsul mere pe obiecte de inventar, cu deductibilitate imediată. - ghișeft mare pentru jupân…
Dacă costă peste 1800 lei + 24% atunci produsul respectiv mere pe mijloc fix cu o amortizare legală (la computere parcă 10 ani) - atunci firma, respectiv jupânu`, nu face nici un ghișeft.

Altefel zis:

Nea Pitagora mere și dă cașcavalu la firmă, mai puțin reducerea dorită. Firma mere și platește produsul la furnizorul de mere la preț întreg.
Firma deduce din plata la stat 24% egală cu valoarea de 24% de pe fact de achiziție.
Firma (dacă ia merele pe bucățele sub 1800) înregistrează cheltuială direct în luna achiziției. - atunci jupânul firmei face o afacere .... de .... % ......

Amu mai departe vă las să deduceți…. consultanță în privat cu ceasu` de șahist pe masă. smile

@ sorin_27`` (pe iMac)
Pitagora a cerut ceva foarte clar, eu am explicat că ar putea găsi pe cineva care să-l ajute.
Nu a fost vorba de milogeală etc.. înclusiv pe amortismente. Și jupânul trebe să câștige ceva…

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

@interesantul sti pe cineva care m-ar putea ajuta??

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

pitagora - cel mai important - iMac-ul pe care vrei să-l achiziționezi costă peste 1800 lei sau sub 1800 lei ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRank
Member

costa 2000$

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Atunci daca nu ai un parinte/frate/ruda apropiata/prieten foarte bun patron de firma care sa accepte sa tina 10 ani pe inventar iMac-ul tau si sa il justifice la un control financiar - slabe sanse. Din cate stiu eu, daca firma da faliment inainte de cei 10 ani si are datorii, iMac-ul tau va fi scos la licitatie.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member

N-am, n-am si n-am.

@ psergiu, crezi ca ar fi posibil sa aduc un imac de 21.5 intr-o geanta de pe ilugger.com ca bagaj de mana?
Din ce m-am uitat pe net, depasesc cu 2 inch dimensiunea pentru a se incadra la bagaj de mana.

Credeti ca merge?

1 din 2
1