Poate nu au înțeles unii ce am vrut sa transmit, sau poate nu m-am exprimat eu bine!
Pitagora dorește ca și persoană fizica iMac mai lesne cu 24% - OK
Amu:
Sunt anumite firme care au profit, le mere bine.
Acele firme au de plătit 24% la stat. Dintre ele sunt unele care preferă să dea la stat orice, mai puțin bani, pe considerentul că nu merită (statul cheltuie aiurea banii noștri - dar nu e cazul sa dezvoltăm)
Acele firme oricum plătesc acel 24%.
Apoi acele firme pot cumpara diverse produse, servicii, care sunt purtătoare de 24%, care reduc 24%-ul de plată către pușculița lu` prim ministru.
Atunci firma în loc sa plătească la stat 24%, plătește (de ex. la importatorul de mere) 24% la furnizorul de produse/servcii. Oricum plătește 24%.
Poanta depunde de valoarea produsului achiziționat.
Daca este sub 1800 lei + 24% atucni produsul mere pe obiecte de inventar, cu deductibilitate imediată. - ghișeft mare pentru jupân…
Dacă costă peste 1800 lei + 24% atunci produsul respectiv mere pe mijloc fix cu o amortizare legală (la computere parcă 10 ani) - atunci firma, respectiv jupânu`, nu face nici un ghișeft.
Altefel zis:
Nea Pitagora mere și dă cașcavalu la firmă, mai puțin reducerea dorită. Firma mere și platește produsul la furnizorul de mere la preț întreg.
Firma deduce din plata la stat 24% egală cu valoarea de 24% de pe fact de achiziție.
Firma (dacă ia merele pe bucățele sub 1800) înregistrează cheltuială direct în luna achiziției. - atunci jupânul firmei face o afacere .... de .... % ......
Amu mai departe vă las să deduceți…. consultanță în privat cu ceasu` de șahist pe masă. 
@ sorin_27`` (pe iMac)
Pitagora a cerut ceva foarte clar, eu am explicat că ar putea găsi pe cineva care să-l ajute.
Nu a fost vorba de milogeală etc.. înclusiv pe amortismente. Și jupânul trebe să câștige ceva…