Iphone , Dropbox problema
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 19.09.08

buna seara
As avea si eu o problema cu aplicatia dropbox instalata pe Iphone 4 si anume ca in setarile telefonului la usage imi apare ca ar consuma 270 mb cand defapt eu nu mai am nimic in ea , se poate face ceva ca sa nu mai consume acel spatiu degeaba precizez ca mai am cateva aplicatii care ocupa spatiu aiurea.
Va multumesc pentru ajutor

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member

Nimeni , nimic ?
Orice sfat este binevenit.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

Sterge-o si reinstaleaz-o

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

multumesc ,se pare ca si-au revenit dar este destul de ciudat ca trebuie sa stergi aplicatiile.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

e posibil sa-ti fi salvat ceva local, are optiunea asta pt access rapid la informatie cand nu ai internet disponibil. daca solutia lui huk a mers, cu atat mai bine.

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member

Da este adevarat ca salveaza dar eu stiu ca face asta doar daca ii dai tu “favorite ” sau ceva de genu . La mine se intampla sa pun ceva acolo apoi sa sterg dar el imi ocupa incontinuare spatiu in telefon.
Huk a fost de ajutor intradevar dar sa sterg si sa instalez aplicatia de fiecare data cand o folosesc nu prea mi se pare ok.
Pana cand o sa gasesc o solutie definitiva o sa ma folosesc de sfatul lui Huk.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

solutia lui huk va merge invariabil, pentru ca aplicatiile in iOS sunt sandboxed. Asta inseamna ca pot accesa doar ce e in folderul lor. Si corolarul e ca tot ce tine de ele e in folderul lor (ca sa poata fi accesat). Si la stergere, iOS sterge fizic folderul aplicatiei, i.e. sterge tot ce a instalat sau descarcat aplicatia. Stergi aplicatia de la X din jiggle, sau din settings usage, si stergi tot. Reinstalezi si pui doar plicatia din App Store nu si preferinte, nu si gunoi.

Dropbox pe iOS face cache la favorite si la fisiere recente.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member

Pai eu am facut cum ai zis , adica am sters aplicatia din settings usage si am instalat-o din appstore iar. Dupa reinstalare totul ok acum sa vedem pentru cat timp.
Referitor la ” Dropbox pe iOS face cache la favorite si la fisiere recente. ” nu exista o modalitate de a le sterge ca sa nu mai fie nevoie de sters app descarcat instalat app?
precizez ca nu este singura aplicatie care face asta mai sunt si altele dar din aceeasi categorie : box, gdrive .
In schimb aplicatia skydrive se comporta cel mai bine si nici nu face probleme ca cele de sus.
Multumesc pentru sfaturi

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member

Apropo nu am inteles fraza asta “Stergi aplicatia de la X din jiggle,”

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 03.02.06

adica tii apasat pe iconita pana “se balangane” si apesi pe X in colt pt dezinstalare.

Semnătură 

.macfreak!
MacBook Air 11/i5/4G DDR3/128G SSD - sold
Mac Mini 5,2/2,5G i5/16G DDR3/500G
iPad Mini Retina Cellular
iPhone 6+/64G
iPhone 2G Alu 3.0/8G - sold
iPod Video 60G 5th Gen
Airport Extreme + Express

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

smile))) “jiggle” balangane smile) nu am fost pe faza , ok da asa le sterg deobicei dar azi le-am sters din usage.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu poti sa stergi doar cacheul unei aplicatii din iOS. Daca producatorul iti pune buton pentru asta, il folosesti (e.g. MotionX GPS), daca nu, nu.

La dropbox poti sa nu mai faci favorite, dar tot o sa faca pre-cache la fisiere, mai ales cand te uiti la poze (si FB face la fel). Pentru dropbox mai exista si unlink iPhone in optiuni, ar merita vazut daca sterge si cache-ul daca il folosesti…

Tot despre dropbox, dar offtopic. E geniala aplicatia. Am folosit-o in Rio sa urc in galerie disponibila online pozele: la sfarsit de zi, iPad cu SD connector, dropbox pe wifi-ul hotelului, familia are poze si stie ca mai suntem inca in viata… Si skype, in loc de 2 euro/ minut. Tehnologia asta. Te ajuta cand ai nevoie mai mult si apoi ne plangem cand ne ia 270 de megi pe care nu-i avem in buzunar. smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Contacteaza-i pe cei de la dropbox, daca nu au un motiv bun pt asta poate o sa rezolve.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

Ok am înțeles faza cu cache-ul.
Multumesc pentru ajutor