Atherius ... fara suparare dar esti cam “pedinafarist”. Oi fi lucrat tu in televiziunea lu’ peste (cam banuiesc eu care ... ca nus multe care au mac cu FCP si Cubase la sunet - fara licenta )
Poate multi nu stiu ... pe ce superscule se monteaza majoritatea telenovelelor made in RO !?!??!
Conteaza OMUL mai mult decat scula .... iar daca tu spui ca ai dat pumni in monitor ... imi dau seama in ce “tabara” esti.
Sunt de acord cu tine ca acasa sa ai tot ce vrei tu de pe torrente sau mai stiu eu unde ... cu toate ca sunt sigur ca nu folosesti decat f putin din aplicatiile alea de 50k. Problema este cand scoti bani cu acele aplicatii.
Stie cineva cate licente de FCP s-au vandut in Romania ?!??! F putine in comparatie cu cate Macuri sunt “dotate” cu FCP si care scot bani frumosi din editare.
FruityLoops ala ... e haios si arata bine interfata ... plus gramada de plugins-uri ... dar ramane o jucarie. Apropos de Zimmer, nu o sa-l vezi lucrand pe asa ceva ... ever.
In schimb, o sa rizi, Mike Oldfield foloseste Fruity.
Hmm… asta explica de ce toate albumele lui suna la fel.
copy-paste,paste,paste,paste
Gata! Inca un album!
Ino!~
PS: N-am nimic cu Mike Oldfield, are cateva melodii ok, dar a lungit zeama de i-au iesit ochii! Si peste ani nu mi s-a parut ca a putut sa vina cu ceva inovator: aceeasi linie melodica, dar aranjata un pic altfel. Un fel de telenovela muzicala, o “Sclava Isaura”...
Cei mai afectati de piraterie sint producatorii mici, independenti, nu MS sau Apple. Lor chestia asta le face cu adevarat rau. Dincolo de asta, daca faci bani folosind programul respectiv mi se pare o chestie de omenie, de bun simt sa il cumperi.
Eu sunt de parere ca daca scoti bani din softuri, sa le platesti. Daca nu esti in stare sa scoti rapid banii de pe soft, mai bine te lasi de meserie.
Daca nu scoti bani, la liber!
Eu am platit pana acum, si o s-o fac in continuare, o gramada dar numai producatorilor mici (si destepti).
Cat despre muzica, ca sa vad daca imi place ceva imi ia uneori si un an (pe bune). Deci, trebuie s-o iau moca. Dar apoi, se schimba. De exemplu, de curand am descoperit progressul sud-american: niste trupe de rup! Am cautat site-ul lui Violeta de Outono, si am intrebat de unde pot sa-i cumpar (cu toate ca am aproape tot ce au scos). Mi-au raspuns, au fost incantati ca imi place, good karma.
Si inca e dificil pentru noi sa platim muzica. Daca ar avea fiecare muzician un cont PayPal, sa stiu ca ajung banii la el si nu la vreo casa de discuri, as plati cu siguranta.
(Btw, oare nu putem sa ne facen cont pe PayPal, acum ca suntem UE?)
[ Modificat: 17 Ianuarie 2007 12:30 AM de altero ]
Mike Oldfield foloseste “clopote tubulare”
Lasand gluma la o parte ... fiecare firma de software se lauda ca nush’ ce personalitate in domeniu foloseste solutiile lor. Problema este partial adevarata. Va aduceti aminte cand s-a lansat filmul Titanic ... o gramada de companii de soft se bateau cu caramida-n piept ca au folosit un produs de-al lor. Adevarul este ca foloseau ... dar pentru o mica bucata din intreg. Astfel ... nu s-au facut FX-urile la intreg filmul doar intr-o aplicatie anume.
Apropos de MO ....cred ca extrapoland ... Jean Michelle Jarre foloseste tot sintetizatoarele produse de maria sa.
Am citit, da ma indoiesc ca la asta se referea Kata4.
Dincolo de asta nu stiu daca Jarre lucreaza in Logic, ca sa afirm ca foloseste synth-uri facute la Apple. Stiu sigur ca folosea si Windows, culmea, chiar pe Metamorphoses.
Si cu privire la Cubase/Nuendo, sunt de acord ca e un DAW de top. Dar afara daca nu ai si Pro Tools langa Cubase sau Logic nu existi ca studio. Eu nu suport PT, dar a trebuit sa-mi cumpar un Mbox 2 doar ca sa pot raspunde cu DA cand sunt intrebat daca am PT.